Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home4/pro98tec/public_html/arhiva/wp-content/plugins/custom-permalinks/frontend/class-custom-permalinks-frontend.php on line 498
Andreea Călimănescu, loc I naţional obţinut la Iaşi | https://protecuci.ro/arhiva

Andreea Călimănescu, loc I naţional obţinut la Iaşi

Andreea Călimănescu_tecuci.eu  Andreea Călimănescu, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional „Spiru Haret”, a obţinut la finele săptămânii trecute premiul I la Concursul Naţional de Lectură şi Interpretare Transcurriculară „Ionel Teodoreanu”. Evenimentul s-a desfăşurat la Iaşi (Colegiul „C. Negruzzi”) şi a strâns peste 250 de elevi din toate colţurile ţării. Directorul adjunct al colegiului tecucean, Rodica Cristovici, profesorul de limba română care o pregăteşte pe Andreea, ne-a spus că subiectele date la acest concurs i-ar fi putut pune în dificultate chiar şi pe elevii de clasa a XII-a. „Este un concurs completat anul acesta cu o nouă dimensiune, cea a receptării sincretice complexe a mesajului artistic. S-a dorit prin acest concurs ca elevii de gimnaziu să se familiarizeze cu limbaje artistice complexe, să decodifice diferite tipuri de texte literare sau nonliterare, să înţeleagă un mesaj estetic din zona artelor plastice, a literaturii, a teatrului şi a muzicii, pornind însă de la virtuţile poetice şi de la sugestiile senzoriale ale cuvântului – materie neliniştită şi polisemantică a naturii”. Concursul a presupus două probe, scris şi oral. Preşedinte de onoare al concursului a fost prof. univ. dr. Lăcrămioara Petrescu, Facultatea de Litere Iaşi, preşedinte executiv – prof. dr. Camelia Gavrilă, de la Colegiul „C. Negruzzi” Iaşi, vicepreşedinte – inspector de specialitate Mihaela Apetroae, ISJ Iaşi. Comisia naţională a fost alcătuită din 30 de profesori. S-au acordat câte 3 premii şi 5 menţiuni pentru fiecare nivel de clasă (clasele V-VIII), premii oficiale finanţate de MECTS.
Eleva Călimănescu, expozantul care pregăteşte o carte poliţistă
Andreea Călimănescu are aproape 15 ani şi o multitudine de pasiuni. Îi plac atât disciplinele reale cât şi cele umane, în special limba română, informatica, limba engleză şi fizica. Cărţile preferate sunt romanele poliţiste ale lui John le Carre: „Spionul care a ieşit din joc”, „Cârtiţa” etc. Îndrăgostită până peste cap de acest gen ne-a mărturisit că pregăteşte ea însăşi un roman poliţist. O altă pasiune căreia îi dedică mult timp este arta. În clasa a V-a şi a VII-a a expus lucrări de pictură şi grafică la Biblioteca Municipală. „De 10 ani cultivez pasiunea mea pentru artă. Îmi cumpăr cărţi, albume, mă uit pe internet”, ne-a declarat Andreea ca un veritabil autodidact. Dacă adăugăm la toate acestea interesul pentru programare IT rezultatul poate nu este unul surprinzător; Andreea îşi doreşte să devină arhitect.
Premii din anii trecuţi:
2 medalii de aur la concursul Evaluare în Educaţie la Limba Română
Menţiune şi premiul III la faza judeţeană a Olimpiadei de Limba Română
Menţiune la faza naţională a Olimpiadei de Tehnologie