shopify
analytics tool

Angajaţii Casei de Cultură Tecuci s-au mutat în casă nouă

Casa de Cultura Tecuci 2011
Casa de Cultura Tecuci 2011  La finele lunii noiembrie 2011 a avut loc la Tecuci recepţia pentru finalizarea lucrărilor de consolidare şi reabilitare a Casei de Cultură. Proiectul a vizat consolidarea şi reabilitarea clădirii monument istoric şi redarea ei în circuitul cultural al Tecuciului. Proiectul a fost tratat de proiectant ca să fie puţintel mai economicos, iar acest lucru a dus la o serie de „complicaţii”, lucrările neavând calitatea dorită de către beneficiar, însă suma cheltuită a fost redusă. Lucrările odată terminate, era de dorit ca imobilul să îşi recapete destinaţia şi tot personalul să revină în… casă nouă. Nu s-a întâmpla aşa datorită faptului că s-a dorit ca în „casă nouă” să se facă amenajări pe măsură şi să se schimbe mobilierul.
Referitor la momentul când va fi redată publicului iubitor de cultură, primarul de atunci, Eduard Finkelstain, preciza: „Inaugurarea va fi serbată printr-o zi a porţilor deschise pentru ca fiecare tecucean să poată vizita noua Casă de Cultură. Până atunci însă se vor achiziţiona obiecte de mobilier, draperii, perdele, precum şi alte obiecte care să întregească „harta” interioară”.
Lunile au trecut, anul 2011 a luat sfârşit, chiar şi prima jumătate a anului 2012, şi, cum planurile nu au fost materializate aşa cum şi-ar fi dorit beneficiarii, aceştia din urmă s-au mutat în imobilul reabilitat, urmând ca mobilierul şi accesoriile să îmbrace interiorul ulterior. Amănunte în acest sens ne-au fost oferite de Viorel Burlacu, directorul Casei de Cultură Tecuci: „Pentru moment ne-am mutat aşa cum am putut, urmând ca în perioada imediat următoare să începem reamenajările. Au fost achiziţionate perdele, draperii şi machete, iar la Topoloveni am făcut comandă de scaunele care vor fi amplasate în Sala Studio. Toate achiziţiile sunt în valoare de peste 140.000 lei, peste 75.000 lei costând doar scaunele. Este necesară amenajarea Sălii Studio, ca primă urgenţă, iar restul vor fi aranjate în timp”.
Pe lângă cele 60 de scaune pentru Sala Studio, au mai fost achiziţionate mochete, draperii şi perdele pentru tot interiorul Casei de Cultură Tecuci, draperii pentru scenă, precum şi o serie de dulapuri, cu care au fost înlocuite fişetele metalice din birouri.
„O parte dintre elementele menţionate au fost achiziţionate, mai sunt însă obiecte care încă nu au ajuns la noi, iar printre acestea se numără scaunele, comanda urmând a fi finalizată luna viitoare”, a completat Viorel Burlacu.
În aceste condiţii, începutul lunii august va veni cu veşti bune pentru tecuceni, aceştia având posibilitatea de a participa la manifestări într-o casă a culturii proaspăt reabilitată, renovată, spaţiul fiind propice desfăşurării activităţilor culturale.
Sursa: monitoruldegalati
scris de Iulieta Groza

Fii tu primul care comentează on "Angajaţii Casei de Cultură Tecuci s-au mutat în casă nouă"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!