shopify
analytics tool

Arhitect-şef audiat la DNA

Arhitectul-sef al Primariei Galati este audiat la DNA sub acuzatia de luare de mita. Ion Banaş este audiat în prezent de procurorii anticorupţie sub acuzaţia de luare de mită. Potrivit unor informaţii „pe surse”, el a fost ridicat de procurori azi-dimineaţă, iar de atunci este audiat la sediul DNA Galaţi. Potrivit unor surse confidenţiale, arhitectul-şef a fost reţinut de procuori în prezenţa mascaţilor şi a fost dus la sediul DNA încătuşat. Aceleaşi surse ne-au dezvăluit că în zilele următoare vor fi şi alte arestări spectaculoase la Primăria Galaţi.   Tot „pe surse” am aflat că obiectul dosarului instrumentat de DNA este luarea de mită în cazul autorizării construcţiei unor complexuri imobiliare din Galaţi. Se vorbeşte chiar de o şpagă de 100.000 de euro, plătită de o firmă străină.
CINE ESTE ION BANAŞ
Ion Banaş asigura interimatul de la 1 ianuarie 2011 pe funcţia de arhitect-şef al municipalităţii. Acesta a înlocuit-o pe Florentina Iugan, care a decis să renunţe la postul pe care-l ocupa din luna mai 2009, acuzând presiunile la care este supusă.
„Nu pot nici să vă infirm, nici să vă confirm această informaţie”, ne-a declarat Gheorghe Ivan, procurorul-şef al DNA Galaţi.
Ion Banaş ocupă de la începutul acestui an funcţia de arhitect-şef al Primăriei Galaţi, anterior activând tot în cadrul municipalităţii, la direcţia care se ocupă de atragerea fondurilor europene.
Acesta a înlocuit-o în funcţia de arhitect-şef pe Florentina Iugan, care a renunţat la postul pe care-l deţinea din luna mai 2009, după ce, conform unor surse care au dorit să îşi păstreze anonimatul, asupra acesteia s-au exercitat presiuni din partea unor persoane influente din Galaţi.
Ion Banaş a mai fost arhitect-şef al Primăriei Galaţi în perioada ianuarie-mai 2009, dar în urma concursului a fost învins „la puncte” de Florentina Iugan.
Florentina Iugan nu ieşea niciodată din litera legii şi nu accepta niciun fel de compromisuri, situaţie care i-a atras numeroase antipatii în oraş, mai ales din partea persoanelor obişnuite să fenteze legile pe bază de mită.
Ion Banaş ocupa interimar postul de arhitect-şef, de la 1 ianuarie, până la organizarea unui nou concurs.

Sursa: Adevarul.ro
Autor: Valentin Trufaşu
Imaginea: Ticu Ciubotaru