shopify
analytics tool

Armata muncitorilor fără voie

muncitoriPrimăria Ghidigeni pune la muncă, lunar, 654 de persoane – dublu faţă de câţi lucrează la spaţii verzi, cimitire şi parcări în Galaţi * Peste 12 la sută din populaţia comunei Oancea prestează muncă în folosul comunităţii * „Angajaţii de stat” fac de toate în comună: sapă şanţuri, fac selecţia gunoiului, taie lemne la şcoli şi chiar le aduc câte o cană de apă bolnavilor, la pat. În condiţiile în care sunt mii de şomeri în Galaţi, iar judeţul se află pe podium în topul naţional al ratei şomajului, statul „dă de lucru”, la nivel judeţean, unui număr de 12.156 de oameni.Cifra reprezintă cam jumătate din câţi angajaţi număra combinatul înainte de privatizare. Sau cam câţi  salariaţi au acum împreună ArcelorMittal şi Şantierul Naval! Armata de „mână de lucru” reprezintă persoanele apte de muncă, pentru care Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Galaţi a eliberat, la sfârşitul anului trecut, adeverinţe fără de care beneficiarii de venit minim garantat nu îşi pot primi banii.

La Ghidigeni se taie lemnele pentru încălzirea şcolilor

În topul localităţilor cu cei mai mulţi beneficiari de venit minim garantat care sunt şi apţi de muncă se află comuna Ghidigeni. Aici, lunar, trebuie să lucreze în folosul comunităţii 654 de oameni. Pentru a vă face o idee, aflaţi că SC Gospodărire Urbană SRL Galaţi (fostul SADP) numără aproape 300 de angajaţi.

Primarul comunei Ghidigeni, Eugen Tăbăcaru, spune: „îi folosim. Îi repartizăm la curăţat şanţuri, la curăţat imaşul, la întreţinerea cimitirelor, a rigolelor. Iarna trecută ne-am ajutat cu ei la deszăpezirea DN 240 A care leagă Ghidigeniul de Gârbovăţ. Avem 5 şcoli la care tot ei taie lemnele, iarna. Iar înainte de a avea sistemul actual de colectare a gunoiului, îi foloseam la selectarea manuală a gunoiului, alegeau PET-urile, acum avem acele containere speciale”… citeste intreaga stire

Autor: Maria Măndiţă – viata-libera.ro