Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home4/pro98tec/public_html/arhiva/wp-content/plugins/custom-permalinks/frontend/class-custom-permalinks-frontend.php on line 498
Asistaţii social tecuceni, mai puţini ca în lunile „reci”, dar la fel de „bolnavi” | https://protecuci.ro/arhiva

Asistaţii social tecuceni, mai puţini ca în lunile „reci”, dar la fel de „bolnavi”

asistat_social

asistat_social  Serviciul Public de Asistenţă Socială Tecuci este cel care protejeză pătura cea mai săracă de tecuceni, serviciul care asigură minimum de servicii în sprijinul celor care nu au posibilitatea de a-şi asigura condiţiile minime de trai. Una dintre atribuţiile acestui serviciu este aceea de a acorda un venit minim garantat persoanelor care se încadrează în anumite criterii şi care au nevoie de protecţie socială. De multe ori această nevoie de protecţie socială este mascată de un simplu concediu medical acordat de către medici care de multe ori nici nu observă starea de sănătate a persoanei ce li se adresează şi „sesizează” doar cererea presupusului pacient. Cu toate „scăpările” sistemului, în această perioadă la Serviciul de Asistenţă Socială Tecuci sunt înregistrate doar 319 dosare, din care 305 în plată, cu un număr de 622 de beneficiari, unul dintre dosare fiind suspendate pe diverse „lipsuri” iar 4 dosare au intrat în plată începând cu data de 1 iunie.
Din cele 622 de persoane beneficiare a ajutorului social, doar 97 au efectuat munca efectiv, 71 dintre persoane fiind mame cu copii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 7 ani, 91 sunt bătrâni, 233 sunt copii, iar 88 de persoane sunt în concediu medical. În comparaţie cu lunile „reci”, situaţia este satisfăcătoare, cu toate că este echilibrată, numărul celor ce prestează fiind egal cu al celor ce se află în concedii medicale. Cert este că numărul beneficiarilor a scăzut, având în vedere faptul că în această perioadă persoanele „bune de muncă” efectuează activităţi sezoniere, ce le aduc beneficii care să le salveze o parte dintre probleme.

Sursa: monitoruldegalati.ro , sursa foto: ghimpele.ro