Au disparut subventiile pentru irigatii

irigatiiDeputatul Victor Paul Dobre, vicepreşedinte naţional PNL, l-a interpelat pe ministrul Agriculturii, solicitând un răspuns în scris privind acordarea subvenţiei la energie electrică pentru irigaţii. Acest ajutor este absolut necesar atât fermierilor gălăţeni, cât şi celor din întreaga ţară. În interpelarea către ministrul Tabără se arată: „Până în anul 2009 statul a subvenţionat o parte din valoarea energiei electrice necesară pentru irigaţii, fapt ce a făcut ca în anul 2009 costurile cu apa pentru irigaţii până la aspersor să fie de 10 lei pentru fiecare 12 ore de irigare.
Începând cu acest an, costul apei pentru irigaţii până la aspersor a fost de 28 lei pentru fiecare 12 ore de irigare, diferenţa de 18 lei rezultând ca urmare a neacordării agricultorilor a subvenţiei la energia electrică pentru irigaţii. Acest fapt a avut un impact economic negativ, în special asupra micilor agricultori care trăiesc din comerţul cu legume, aşa cum se întâmplă şi în zona Nicoreşti – Tecuci – Movileni, zonă pe care o cunosc foarte bine, fiind în colegiul meu.”
Deputatul Dobre a remarcat absenţa din proiectul Bugetului de stat pentru anul 2011 a fondurilor destinate subvenţie la energie electrică pentru irigaţii, de aceea liberalul i-a cerut ministrului Tabără să îi comunice dacă „din sumele prevăzute în bugetul Ministerului pe care îl conduceţi la capitolul subvenţii pentru agricultori aveţi în vedere plata pentru anul 2011 a acestei subvenţii.”

Sursa:  monitoruldegalati.ro