Bun venit „Radio 1 Tecuci”

Radiounu Tecuci 106.1 FMO vorba veche, din mosi stramosi, spune foarte intelept ca: „Mai bine mai tarziu decat niciodata”. Afirm acest lucru la gandul ca desi a trecut ceva timp de cand Tecuciul se bucura de postul local .  Radio 1 Tecuci, nu cred ca cineva din presa locala sa fi consemnat acest lucru. Si chiar daca a mai fost facut, o fac si eu acum, sprijinit fiind si de faptul ca e bine sa facem un lucru de doua ori decat niciodata sau, cum am spus mai sus, o data, dar cu intarziere. Asa ca spunem acum, cu mana pe inima: “Bun venit Radio 1 Tecuci in mjlocul nostru!”. Imi aduc aminte cum, in luna februarie 2009, cu ocazia analizei activitatii Casei de Cultura pe anul 2008, distinsul si apreciatul profesor de Limba romana de la Cotegiul National . Calistrat Hogas”, Radu Vladimir, consemna cu amaraciune Faptul ca noi, aici la Tecuci, nu avem un post local de radio cu toate ca orasele apropiate, mai mici poate, cum ar fi Adjud sau Marasesti, beneficiaza de acest lucru.  Am ascultat si eu cu mare placere cateva emisiuni si am remarcat-o pe cea de dimineata (de la ora 8.00-10.00), realizata de Adi Cruceanu, Dan Teodorescu si Simona Ghinea, dar si cea de seara de la orele 17.00-18.00 realizata de profesorul Viorel Burlacu. Referitor la cea din urma emisiune, pot afirma ca toate temele alese au fost foarte interesante. La una din ele, referitoare la ce ar dori si ce se asteapta de la acest post, ce teme ar fi mai pe gustul ascultatorilor, am ascultat opiniile profesorului Radu Vladimir, ale lui Tase Danaila, Aizic lancu si multi alti ascultatori, toti venind cu idei foarte interesante, consemnate cu multa placere de realizatorul emisiunii dorind cat mai urgent trecerea lor in practica. Interesanta a fost si tema legata de ajutorul de incalzire, in care foarte multi tecuceni cu venituri mici au intrat pe “post” pentru a-si exprima pasurile.

O emisiune mult gustata de ascultatori, mai ales de cei tineri si in special de elevi a fost si cea cu tema “Violenta in scoli” la care invitat a fost parintele Gheorghe Susnea si la care au intrat in direct psihologul Luminita Badita de la Colegiul de Economie si Agricultura, profesorul Badiu Vicentiu de la Liceul Spiru Haret dar si agentii Elena Catana si Ramona Vlad de la Politia Tecuci precum si eleva Ana-Maria.

Foarte interesanta a fost si emisiunea ce a avut ca tema Transportul local si mai ales imbunatatirea acestuia. Pe final, vreau sa remarc spusele unui ascultator care a intervenit in direct la o emisiune realizata de Viorel Buriacu care a spus foarte frumos: “Lasati-ne noua, ascultatorilor, aceasta emisiune, sa ne spunem pasurile si sa nu fie doar o goarna a puterii”. La care, realizatorul emisiunii a promis cu fermitate ca va fi a noastra, in nici un caz a puterii. Asa sa fie! Asa vrem. Noi presa, suntem o goarna scrisa a cetatenilor iar postul Radio 1 sa fie una vorbita, dar numai de locuitori, de dorintele si cerintele acestora.
Susa: Ziarul Observator – Iancu Aizic