shopify
analytics tool

Cât va COSTA studiul de fezabilitate al noului SPITAL

Proiectul-noului-Spital-din-Tecuci

Primăria municipiului Tecuci este gata să cheltuiască 30.000 de euro de la bugetul local pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar unui nou spital. Aprobarea realizării acestei documentaţii, la recenta şedinţă a Consiliului Local, nu a fost lipsită de discuţii.

Dacă, în octombrie anul trecut, primarul Tecuciului, Cătălin Constantin Hurdubae, anunţa că vrea să construiască un spital regional, între timp spitalul a devenit doar municipal. Investiţie estimată la 27 – 30 milioane de euro, bani pe care municipalitatea tecuceană speră să-i obţină de la bugetul de stat, noul spital municipal ar urma să aibă, conform hotărârii votate de consilierii local, o capacitate de 350 de paturi, 110 saloane, heliport şi va fi dotat cu aparatură modernă. Repartizarea pe secţii ar putea fi: Medicină internă – 28 saloane, Chirurgie generală – 25 saloane, Ortopedie şi traumatologie – 13 saloane, Compartiment recuperare – opt saloane, Recuperare, medicină fizică, balneologie – un salon, Pediatrie – 13 saloane şi Compartiment boli infecţioase – opt saloane.

De ce e nevoie de spital

„Este un spital municipal de care atât tecucenii, cât şi locuitorii din satele limitrofe au neapărată nevoie. Şi cu siguranţă va fi finalizat chiar dacă mai sunt oameni care, aşa cum am văzut în şedinţa Consiliului Local, nu şi-l doresc. Se ajunsese la o asemenea penibilitate, că se făceau pariuri pe realizarea acestui proiect. M-a supărat nonşalanţa cu care puteau discuta de un lucru foarte serios”, ne-a declarat primarul Tecuciului.

La întrebarea noastră, dacă nu ar fi mai ieftină reabilitarea şi modernizarea spitalului existent, răspunsul edilului a fost cât se poate de ferm: „Spitalul Anton Cincu datează din 1904. Clădirea fiind foarte veche, există norme care impun, la o anumită perioadă de timp, reabilitări foarte-foarte serioase pentru că sunt microbi, bacterii care intră în pereţi. În Chirurgia actualului spital, de la blocul operator oamenii se duc pe braţe până la etajul superior, şi nu avem posibilitatea de montare a unui lift, dată fiind structura de rezistenţă a clădirii. Îmi este teamă, în caz de cutremur, ce s-ar putea întâmpla!”, a argumentat edilul tecucean.
Rămâne de văzut cum se va concretiza acest proiect ambiţios.

Agenţii economici, interesaţi de reabilitarea secţiei de pediatrie

Până la construcţia unui nou aşezământ medical, autorităţile tecucene au de rezolvat problemele stringente ale secţiei de pediatrie din spitalul existent: igrasie, saltelele roase şi murdare, dulapuri fără sertare, uşi fără broaşte. Toate au fost făcute publice într-un filmuleţ postat, în ianuarie, pe reţelele de socializare, video care s-a lăsat, aşa cum aţi putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, cu destituirea medicului-şef al secţiei şi a asistentei-şefe.

Primarul Tecuciului, Cătălin Constantin Hurdubae, regretă acest episod şi ne-a declarat că, în prezent, Serviciul Investiţii lucrează la un deviz estimativ al lucrărilor necesare la secţia de pediatrie: „Nu ne vom apuca doar să schimbăm o uşă sau un geam, va fi un amplu proces de transformare a băilor, pardoselilor, saloanelor, în conformitate şi cu legislaţia în vigoare şi cu cerinţele pacienţilor. Suntem în discuţii cu câţiva agenţi economici care doresc să pună umărul alături de noi la reabilitarea secţiei. Pentru că fiecare are copii şi sănătatea este un subiect foarte sensibil”, ne-a declarat primarul convins că planul se va concretiza anul acesta.

 Sursa: Viata-libera.ro

4 Comments on "Cât va COSTA studiul de fezabilitate al noului SPITAL"

 1. valeriu strehaia | 16 februarie 2017 at 10:29 | Răspunde

  Stau si ma intreb: de ce pentru concursul de la Primaria Tecuci de ocuparea unei functii de sef serviciu venituri executare silita si-au depus dosare atat doamna Nitu Maricica cat si sotul acesteia Nitu Doru (care din start nu indeplinea conditiile cerute de Primaria Tecuci – nu si cele cerute de lege, alaturi de Marin Iulian care e cu vechime in Primarie? Credeti ca doamna Nitu Maricica ar avea mai multe sanse datorita faptului ca a fost colega cu doamna Tapoi la o renumita banca, ca sotul acesteia este jurist la Primaria Draganesti si coleg cu domnul secretar Cojocaru vecinul de bloc al domnului……….Strategie? Paradoxal la celelate functii de conducere nu si-a mai depus dosare nimeni in afara de cine trebuie sa castige. Sincer daca as fi in locul lui Marin Iulian, m-as retrage din concurs ca sa castige pe drept doamna Nitu fara sa mai fie incurcata. Asta e Iuliane daca nu ai tinut aproape de Cristina!!!!

  • Mirela Popoviciciu | 17 februarie 2017 at 14:28 | Răspunde

   Ca sa fie la numar. Fosta administratie era acuzata ca la concursuri nu participau decat cei care trebuiau sa castige. Acum ca sa de-a aparenta de concurenta la solicitarea conducerii unii isi depun dosarele la plezneala, stiindu-se din start cine sunt castigatorii. Solicit public ca la aceste concursuri sa fie prezenti si reprezentantii parchetului.

  • Care Cristina ?! Ca sunt o multime de Cristine, in Primarie, care mai de care mai „competente” si mai pline de talente… Marin Iulian a lucrat si la Administratia Financiara Tecuci, e bine pregatit, modest, si cu mult bun simt. Ar merita sa fie Sef de Serviciu, dar, daca reuseste, va trebui sa plateasca si sa raspunda pentru altii. Asa ca, e mai bine pentru el, sa ramana in umbra… Castigul infim de salariu nu merita riscurile pe care va trebui sa si le asume, executand ordinele proaspetei d-ne Director General…

 2. Dacă anul acesta Guvernul nu va aloca fonduri (prin Ministerul de resort bineînțeles)acest proiect are 99 % șanse să fie praf în vânt, dintr-un simplu motiv. Guvernul PSD joacă zilele astea o carte mare dar care e foarte riscantă și anume bugetul. Dacă le iese cum vor sau cum cred ei că ar trebui să decurgă lucrurile, vom vota PSD multi ani înainte, dacă nu în următorii 20 de ani nu vor mai exista investiții ale statului în România.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*