shopify
analytics tool

Ce buget poate primi fiecare antreprenor din judetul Galati pentru instalarea de panouri solare in cadrul programului european “Casa Verde”

domeniul energiei, judetul Galati, Casa Verde, panouri solare

Odata cu avansarea tehnologiei si aparitia unor noi oportunitati in domeniul energiei, tot mai multi antreprenori isi doresc sa beneficieze de avantajele aduse de echipamentele moderne care pot beneficia de reincarcare electrica prin intermediul panourilor solare .

Astfel ca departamentul de analiza din cadrul itDepot care se adreseaza mediului de afaceri din Romania a realizat o analiza de piata privind interesul antreprenorilor si producatorilor din judetul Galati pentru instalarea de panouri solare , precum si situatia de la nivel local in legatura cu programul guvernamental „Casa Verde”.

Anul precedent Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor a lansat oficial programul „Casa Verde”, prin intermediul caruia romanii pot primi finantare prin Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) pentru instalarea, inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de alimentare de energie electrica cu energie regenerabila. Vizand inclusiv industria hardware, echipamentele care pot fi reincarcate cu energie regenerabila in urma instalarii de panouri solare sunt cititor cod bare sau imprimanta etichete, sumele fiind alocate in functie de tipul activitatii desfasurate de respectiva companie : pana la 3.000 lei pentru instalarea panourilor solare nepresurizate, pana la 6.000 lei pentru montarea panourilor presurizate.

„Casa Verde” are un buget total de 94.739.000 de lei, fondurile fiind distribuite atat persoanele juridice, cat si pentru cele fizice.

Cu scopul de a afla cum au fost alocate fondurile programului „Casa Verde” in judetul Galati, specialistii itDepot au analizat datele oferite de AFM. Astfel, din totalul de 80.000.000 de lei (pentru persoanele juridice), suma de 2,131,703 de lei a fost distribuita pentru locuitorii din Galati, judetul pozitionandu-se pe locul 14 la nivel national in ceea ce priveste bugetul. Pe prima pozitie se afla Bucuresti, iar pe ultima este Covasna. Practic, raportand suma acordata la numarul de locuitori din judet, reiese faptul ca au fost alocati cate 4 lei/persoana, indiferent de judet.

Pana pe 18 mai 2017 inclusiv, in judetul Galati au fost depuse de catre persoanele juridice 344 de dosare, ceea ce inseamna ca exista 64 de dosare la fiecare 100.000 de locuitori.

Din acest punct de vedere, judetul Galati se afla pe locul 11 in topul judetelor cu cele mai multe documente inregistrate, in toata tara existand la acesta data 11.141 de portofolii.

De asemenea, cu ajutorul informatiilor analizate de catre analistii itDepot , s-a putut determina interesul antreprenorilor din judetul Galati pentru utilizarea acestor panouri solare. In acest sens, volumul de cautari pe internet s-a majorat cu 4,2% in perioada octombrie 2016-martie 2017, fata de anul anterior. Asadar, Galatiul se situeaza pe locul 38 in topul judetelor cu cele mai mari cresteri, pe primul loc fiind Harghita, iar pe ultimul Giurgiu.

“Deoarece mediul de afaceri din Romania a intrat pe un trend ascendent al tehnologizarii si digitalizarii dorim sa aducem in atentia antreprenorilor oportunitatea de a accesa un astfel de program european care poate reprezenta un real beneficiu in strategia de management prin minimizarea costurilor privind consumul de energie electrica” a declarat Ana Maria Dragomir Project Manager itDepot.

8 Comments on "Ce buget poate primi fiecare antreprenor din judetul Galati pentru instalarea de panouri solare in cadrul programului european “Casa Verde”"

 1. Domnule „Meserias”, aveti multa dreptate, dar cu doua amendamente (valabile in general, sper ca cei din in Tecuci fac exceptie)
  1)Sunt lacomi fiindca asa le e soiul, nu din cauza ca isi simt sfarsitul aproape. Dimpotriva, au tupeul sa ia fara masura deoarece se cred vesnici.
  2)Mita oricum iau, cu sau fara salarii uriase, iarasi, dupa cum le e soiul. Ati vazut ca in Justitie au lefuri imense, dar…
  Administratia locala s-a imbulzit la salarii nesimtite fiindca guvernul le-a creat o lege speciala care le permite sa-si fixeze si sa-si voteze singuri lefurile. Evident, cu scopul de a crea o categorie fidela pe care sa se sprijine la alegeri si in alte smecherii.
  De ce nu au si muncitorii, doctorii, profesorii dreptul sa-si propuna salarii si sa si le aprobe singuri, prin vot? Fiindca sta e tara in care traim: plina de hotie, nesimtire si absurd.

 2. Sistemul asta de a administra orasul este conform modelului ” dupa noi pototpul”. Si nu este intalnit doar la nivel de Tecuci, un oras mic cu multe probleme, si cetateni slab pregatiti, in mai toate domeniile, ci e valabil la nivelul intregii tari. Se cauta sa se profite cat mai mult de ultimii ani de mandat, banuindu-se , pe buna dreptate, ca actualii nu vor mai fi realesi la alegerile viitoare.

  S-au umflat schemele de personal, s-au ocupat cu fel de fel de incompetenti, s-au fixat salarii comparabile cu cele ale parlamentarilor, etc. Asemenea masuri, pompieristice, se fac , de regula, cand se simte ca se scufunda corabia. Daca nu se luau bani sub forma salariilor, nemuncite si ne meritate, s-ar fi luat sub forma mitei, spagilor, sau a altor forme . Dar tot s-ar fi luat. Problema e ca sunt si actualii constienti ca frauda nu va tine multa vreme. Si atunci, trag, cat pot, pe ultima suta de metrii. Daca Prefectura, Consiliul Judetean, Parchetul, Politia, inchid ochii si se prefac ca nu vad, e explicabil, deoarece sunt organe numite, mai mult sau mai putin, politic. Dar Curtea de Conturi , subordonata Parlamentului (alesilor nostrii), ce face ? Dar DNA-ul, simbolul luptei anticoruptie, nadejdea noastra in justitie si dreptate, ce mama- dracului face ? Daca aceste institutii nu inteleg sa-si faca menirea, ce rost mai are lamentarea noastra pe site-urile locale online ?

 3. Ion Delatecuci | 15 august 2017 at 09:48 | Răspunde

  Ce fac toti astia, inafara ca ne iau taxele si invart hartii? Pe 90% din strazie o mizerie de nedescris, fiecare face ce vrea, nimeni nu controleaza, nimeni nu indruma.
  De ce ne trebuie, pe langa primar si viceprimar, si Administrator Public, si Director general UAT, si atatia alti directori genarali cu directorii adjuncti aferenti in atatea domenii unde nu se vede nimic?Sefi de servicii, sefi de birouri, sefi si parasefi…
  Pentru oras cand se face ceva? In infatuarea lor de mediocri parveniti, acestia nu realizeaza ca ratiunea lor de a exista este aceea de a servi orasul, nu de a-l jumuli si nici de a trona peste el.
  Stiu ei care e venitul mediu al unui tecucean? Si-au pus in acord salariile pe care si le-au votat singuri cu acest venit, cum era de bun simt?
  La greva fiscala, tecuceni!

 4. Lista rusinii:
  Primar Hurdubae Constantin Cătălin – 10.875 lei
  Viceprimar Pintilie Dan – 8700 lei
  Administrator public – Mircea Iulian – 8700 lei
  Secretar UAT– Fotache Valerica – 7540 lei
  Director general UAT- Țăpoi Nicoleta – 7395 lei
  Director executiv Poliția locală– 7250 lei
  Director Muzeu – 7250 lei
  Director Casa de cultură – 7250 lei
  Director Piata – 7178 lei
  Director general Compania Utilitati Publice – 7250 lei.
  Director adjunct Compania Utilitati Publice – 7178 lei
  Architect sef – 7323 lei
  Sefi servicii Marin Iulian, Trifan Dan, Antohe Cristina, Tudor Gabriela – 6960 lei
  Sef birou – 6815 lei
  Auditor superior – Aconoțoiae Petrică – 6250 lei
  Consilier superior Aconoțoaie Ciprian – 6118 lei.
  Fara alte comentarii.

  • Ce strazi pline de gropi, ce trotuare in care iti scrantesti picioarele, care iti distrug pantofii, incat nu-ti permiti sa umbli decat cu sleampati!
   Ce parcari, ce ameajari!
   Aici sunt banii dumneavoastra!

 5. In sfarsit o decizie buna a guvernului PSD- cei care au pensie nu mai pot lucra la stat. Asa vor apare circa 650.000 de noi locuri de munca in sectorul bugetar,companii ale statului, regii, societati ale primariilor, politia locala, etc.

  • Nu va faceti iluzii. Vor pleca parintii si bunicii, iar in locul lor se vor angaja copiii si nepotii lor…

 6. O poza face cat 1000 de cuvinte, iar poza dvs. e extrem de sugestiva. Tiglele de pe acoperisul casei aleia au inceput sa cada, in pod cred ca ploua si ninge intr-o veselie, dar antreprenorii isi doresc doar sa beneficieze de avantajele aduse de echipamentele moderne care pot beneficia de reincarcare electrica prin intermediul panourilor solare. Pe antreprenorii care pun panourile, peste acoperisul „varza”, ii inteleg, ca vor sa ia banu’, dar nefericitii aia care stau in casele alea cu acoperisul ciur, nu-i inteleg…Vor sa le curga apa in casa si pe pereti, incalzita la 60 de grade Celsius ?!

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*