Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home4/pro98tec/public_html/arhiva/wp-content/plugins/custom-permalinks/frontend/class-custom-permalinks-frontend.php on line 498
Cele mai interesante teme de discuţie de la conferinţa USL - VIDEO | https://protecuci.ro/arhiva

Cele mai interesante teme de discuţie de la conferinţa USL – VIDEO

Daniel Tuchel_tecuci.eu  Preşedintele PSD Tecuci Daniel Butunoi a declarat jurnaliştilor că actualul primar ar fi fost avantajat dacă atât el cât şi Daniel Ţuchel ar fi candidat la primărie. „Tecuciul nu merită numai un primar bun ci şi un parlamentar de aici care să ţină cu tecucenii”. Daniel Ţuchel şi-a exprimat dezaprobarea faţă de această formă de alegere a primarului dintr-un singur tur. „Un primar fără majoritate nu este un primar legitim. Vorbesc în calitatea de primar care a câştigat alegerile cu peste 75%. Poate şi acest argument ne-a adus în situaţia de a bate palma şi de merge împreună în aceste alegeri. Eduard Finkelştain a câştigat sub 50% în 2004 dar din 2 tururi, la fel în 2008 iar cum îşi propune să câştige sub 30% din primul tur”. Vizavi de viitorul candidat la Primăria comunei Ţepu, Daniel Ţuchel a spus că organizaţia locală (din care nu mai face parte din anul 2009) urmează să ia o decizie şi a infirmat zvonul conform căruia soţia sa ar candida pentru această funcţie. Revenind la situaţia de la Tecuci Ţuchel a precizat:”În protocolul USL este stabilit clar, listele pentru alegerile locale respectă alegerile din 2008. PSD-ul a obţinut atunci 4 consilieri locali, PNL-ul 4, paritatea este de 1 la 1, lista începe cu primarul, următorul loc aparţine PSD-ului, următorul PNL-ului…PC la Tecuci face parte din ACD (PNL+PC), care este reprezentată de mine. Din locurile ACD voi ceda un loc unui membru PC”. Principalul contracandidat al lui Daniel Ţuchel la Primăria Tecuci este considerat primarul în funcţie, Eduard Finkelştain. S-a vehiculat şi numele reprezentantului PRM la alegerile pentru scaunul de primar, Livia Chirilă, comisar al Gărzii de Mediu. Întrebat de jurnalişti dacă ia în acest calcul electoral şi Partidul Verde, Ţuchel a spus că PV este un vector important. „Vasile Pazvante cred că mai are forţa să facă o figură frumoasă însă nu de nivelul celei din 2008. Dar este un brand politic pe piaţa din Tecuci”, a adăugat Daniel Butunoi. Potrivit spuselor lui Daniel Ţuchel sondajele arată USL la Tecuci la peste 50%. „Prin consilierii pe care-i aveţi acum prin fundaţia Semnal vreau să fac un referendum în această campanie deoarece mă deranjează 2 lucruri Poliţia Locală pentru că nu-şi are sensul şi această taxare de parcare pe domeniul public atât timp cât maşina mea are plătite taxe şi impozite, la fel se plăteşte concesiune pentru un teren şi apoi trebuie plătit impozitul la concesiune”, a spus Valeriu Căpraru, directorul fundaţiei.
Daniel Ţuchel, despre erorile administraţiei Finkelştain şi eventuale soluţii
Discursul complet îl puteţi urmări în varianta video.
„În ultimii 3 ani de zile o singură hotărâre de consiliu a fost să se cumpere ceva pentru Tecuci în rest lună de lună se vinde din domeniul public sau privat al UAT”
„Zilele trecute tot cu banii tecucenilor se turna asfalt peste beton (trotuare zona Turist-Piaţă). O să mergem să luăm asfaltul cu lopata pentru că nicăieri în lumea asta asfaltul nu face priză cu betonul”
„În 2005 a venit la Tecuci Romprest. Atunci consilierii PNL s-au ridicat în picioare şi au spus că e cea mai mare prostie să închizi o societate comercială pe care tu o ai, fie ea chiar şi în insolvenţă şi să externalizezi acest serviciu unei societăţi private care are un singur raţionament, să facă profit… Romprest a fost îndepărtat dar şi-au dat seama că nu-l mai pot îndepărta de tot pentru că firmele portocalii care stau în spatele acestei firme nu pleacă când vrea primarul”
“Dacă vom câştiga Primăria sper să facem o platformă de gunoi a întregului areal din zona Tecuci nu doar a municipiului”
”Dacă viitorul primar nu va avea înţelepciunea de a avea o viziune extinsă asupra zonei Tecuciului, cu servicii moderne de transport public, distribuţie apă la comun, de canalizare nu vom putea aduce bani europeni”. Un program elaborat de masuri va fi prezentat de candidatul USL la primarie ulterior.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=rJSczMeLP2o’]