shopify
analytics tool

Consiliul local Tecuci versus Casa de asigurări de sănătate

Hasan-Valeriu-Gabriel

La şedinţa de îndată din data de 16 septembrie 2014, la punctul patru pe ordinea de zi a fost propus: „Proiect de hotărâre privind acordul Consiliului local pentru acordarea unui ajutor de urgenţă„. Urmărind filmul şedinţei nu mică ne-a fost mirarea să observăm că niciun consilier local nu cunoştea suma ce a fost propusă pentru acest ajutor de urgenţă. Acesta a fost votat cu “ochii închişi”. Dintru început dorim să spunem că nu ne-a interesat numele, pregătirea sau calitatea celui menţionat în documentele prezentate. Dar nu putem să nu observăm neregulile din acest proiect de hotărâre. Poţi descărca documentele de AICI.

Iată câteva observaţii:

Care era urgenţă pentru introducerea acestui proiect pe ordinea de zi a unei şedinţe de îndată devreme ce bolnavul suferea de diabet zaharat din 2007 şi hipertensiune arterială care apare în fişa medicală încă din 2010 (fişa întocmită de medicul Banu Daniela medic de medicină generală la Ghidigeni). În acea perioadă pacientul nostru lucra ca profesor de fizică în comuna amintită. În referatul de anchetă socială, semnat de către Directorul serviciului de asistenţă socială Tecuci – Mariana Manole mai apare o afecţiune şi anume obezitate morbidă din prima copilărie.

Cu toate că avem de-a face cu un pacient grav bolnav, primăria îl angajează la serviciul Buget-contabilitate Compartimentul licitaţii în data 11.06.2014. Noi ne-am întrebat cine a semnat fişa medicală de angajare din moment ce în documentele anexate este trecut clar că suferă de dispnee de efort (Dispneea de efort este primul semn de insuficienta cardiacă. Iniţial apare la eforturi mari, apoi la eforturi mai mici, cedând sau ameliorându-se la întreruperea efortului). Este evident că pentru organizarea unei licitaţii sunt necesare eforturi susţinute fizic şi psihic. escarca

În referatul de anchetă socială nu se face referire la felul operaţiei şi modul în care s-a stabilit suma necesară acestei intervenţii. De ce 30.000 lei (300.000 lei vechi) şi nu 2 mii sau 200 de mii de lei? Dacă doreau să fie transparenţi puteau specifică spitalul la care se face intervenţia, costul acesteia şi perioada în care se va efectua. Pentru ce va fi operat: hipertensiune, diabet ori obezitate?

Trebuie să spunem că Hasan Valeriu Gabriel are un venit de 1.130 lei şi este asigurat medical. De ce Consiliul local, la propunerea primarului Daniel Ţuchel, plătesc din banii tecucenilor o intervenţie medicală costisitoare când acesta sumă se putea obţine legal de la Casa de asigurări pentru care a plătit contribuţii mai mulţi ani?

Şi de data acesta consilierii locali au votat fără să ţină cont de documentele prezentate şi de prevederile legale. Deoarece acestora nu li se mai înmânează documentele de şedinţa în dosare, documentele trimise pe e-mail ţin locul acestora. În documentul pe care vi l-am ataşat aţi observat că lipsesc două elemente: suma ce trebuie plătită şi avizul comisiilor de specialitate 1-5 din Consiliul local. De asemenea lipseşte documentul care să argumenteze în ce mod s-a ajuns la acesta suma.

Au fost situaţii în care, Consiliul local a acordat ajutor de urgenţă pentru viaţa unui copil care a murit accidentat la Rampa Rateş în timp ce aduna PET-uri din gunoaie. Acesta a primit un ajutor de 3.000 lei. În Tecuci sunt persoane care suferă de boli mult mai grave, cancer, invaliditate ori autism. Sunt handicapaţi care au nevoie de însoţitori pentru a putea să se deplaseze pentru nevoi vitale. Cu aceştia cum facem domnilor consilieri? Nu este o GRAVĂ DISCRIMINARE?

Prin urmare facem un apel ca toţi cei care cred că sunt într-o situaţie asemănătoare sau mai gravă să se adreseze Consiliului local Tecuci pentru ajutoare financiare proporţionale cu gravitatea bolii. Aşa o să putem verifica calitatea deciziilor luate de cei aleşi de dumneavoastră.

16 Comments on "Consiliul local Tecuci versus Casa de asigurări de sănătate"

 1. mama saraca cu cinci copii | 24 septembrie 2014 at 19:27 | Răspunde

  asa intelege Tuchel lucrurile. Tuchel ia de la gura copiilor saraci din tecuci si ii da 300 milioane de lei domnului din imagine, care este din Ghidigeni. Umilinta totala pentru tecuceni!

 2. Dupa stiinta mea acest baiat ,respectiv Hasan V. ,a locuit ceva timp in Anglia ….

 3. Domnule Primar, am un vecin, Popescu Gheorghe, locuieste la bl. T1, ap.84,pe str. Gh. Petrascu nu vede si se deplaseaza foarte greu. Poate il ajutati un carucior sa poata fi scos din casa,si niste bani sa isi poata procura medicamentele necesare. Nu stiu daca e din Tepu, nici daca e membru PNL, dar e tecucean si cred ca sunteti primarul tuturor tececenilor. Corect?

 4. D-le Primar, am un vecin care sta imobilizat in carucior de opt ani. Daca puteti sa il ajutati cu vreo ceva v-ati face o mare pomana crestineasca. Unde trebuie sa ma adresez ca sa il putem ajuta?

 5. Aveti vreo persoana bolnava in casa_?sa vreun prieten? Depuneti cerere la primarie ca sa fiti ajutati. sa vedeti ce sut in cur o sa va dea tuchel, papuc, spiridon, pesedistii, etc
  o mare nesimtire si hotie
  D-le redactor puneti-le feţele consilierilor pe site ca sa ii vada lumea .
  Tecucenii sufera, iar Tuchel isi bate joc de ei.

 6. Şmenul lui Iohannis | 22 septembrie 2014 at 15:09 | Răspunde

  Jos labele de pe banii mei! De problemele medicale se ocupa Sistemul de sanatate, nu primaria. Ce e vrajeala asta? Inteleg ca domnul respectiv este angajat, deci este asigurat.
  Ar trebui ca aceasta suma de 300 de milioane de lei sa le fie imputata consileirilor care au votat. Mie imi miroase a parandarat de campanie electorala. Acesta nu este un act de caritate.
  Domnule Papuc, hotaraste pe banii tai, nu pe ai nostri. Tu nu ai facut niciodata nici o donatie din banii tai. Ai tot luat de la tara asta. Nu te mai si opresti? Nu iti ajunge? Jos labele de pe banii mei!

 7. Mai , oameni buni ! Asocierea dintre hotii de la PNL cu oportunistii (si la fel de hoti) de la PDL nu cred ca ar mai trebui sa mire pe nimeni. Dar,in consiliul ala mai sunt si reprezentanti ai altor partide politice… Ce ,Dumnezeu, faceau acei consilieri care sustin ca sunt corecti si curati ca lacrima,cand li s-a cerut sa aprobe acel ajutor umanitar de 30000 de lei ??? Dormeau cu totii ,sau i-a cuprins pe toti flacara violet ?
  Daca nu au primit din timp materialul aferent respectivei hotarari ,nu au scuza ca nu au stiut ce voteaza. Nu sunt obligati sa voteze un proiect de hotarare daca nu li-i clar ,daca au semne de intrebare asupra corectitudinii acelui proiect. S-au lasat induiosati de „pledoaria” d-nui Papuc,care e foarte darnic cand vine vorba de banii tecucenilor,lucru care nu se mai intampla cand trebuie sa deschida el portofelul…
  Mai avem opozitie politica in consiliul local al orasului , domnilor PSD-isti ??? Ca am vazut cu cata usurinta a votat si d.l Bulhac si d.l Chivu…iar de …usurinta d.nei Cambanache , sa nu mai amintim. Macar ea are o scuza…e sensibila la flacara violet !
  Vai de sufletul nostru ! …si mai grav e ca ne meritam soarta !

 8. Probleme de sanatate?
  Pai prietene,lasa-te de alcool (probabil asta bei din paharul pe care il ai in mana) si de tutun (probabil asta ai in buzunarul de la camasa) ,asta asa pentru inceput.
  Eu nu contest faptul ca poate ai probleme de sanatate,dar sa-ti plateasca primaria operatia din banii mei (DA DA sunt platitor de taxe si impozite la primarie)…asta e prea mult.
  Rusine sa le fie celor care au votat pentru un astfel de „proiect de hotarare”.

 9. Trandafir de Tecuci | 22 septembrie 2014 at 08:29 | Răspunde

  Mariana Manole este sotia fostului sef de finante de la Munteni.Adica comuna unde au fost niste sere.Care sere nu mai sunt.Pentru ca le-a luat „cineva” atunci cand Manole Constantin era sef. Imediat dupa ce serele au disparut Manole (el) s-a pensionat de urgenta (!!!) iar sotii Manole din salariile modeste de lucratori la stat si-au luat ditamai vila in centrul orasului langa CEC.Nu ne mai intrebam cum a fost posibil.Doar scriem despre.Poate mult citatul stat de drept va intelege odata si odata sa faca lumina in toate matrapazlacurile si hotiile facute.Despre axa Tepu-Munteni-Tecuci numai de bine.Domnilor procurori,politisti … exista si institutia autosezizarii.Poate o folositi.

  • Venind pe tren in cuseta 4 barbati aprind repede o discutie ,acolo era un tip tacut asculta (tehnica de Procuror) intre cei 4 eram si eu deschid si eu gura aducind in discutie ,o problema . Si am sustinut ca institutiile x~y nu le pasa de fapt cei din teritoriu,nu transmit la B tot ce stiu . Inca mai sunt nu comunisti e o alta specie hibrida, comunistcapitalista care fac ce si cum vor. Nu se va intimpla nimic pina la urmatoarele alegeri. Am certitudinea am fost pacalit si eu,si imi asum prostia. Sper intr-o schimbare pina la faza de a pleca din tara care din fericire este cit mai aproape.

 10. Doamne cât de mameluce pot fi unele manechine din Consiliul Local…. Mă întreb: sunt proști sau sunt șantajabili?

 11. Cât a costat? Puţin, foarte puţin…

 12. Imi place ghiulul domnului Hasan din fotografie.

 13. Daca e asa cum cred eu, e o operatie de micsorare de stomac. Bypassul gastric se poate face la o clinica foarte cunoscuta Delta Hospital Bucuresti unde dr. Cătălin Copăescu este maestru. Operatia costa aprox 29.000 lei. Un personaj cunoscut la acesta clinica este tecuceanul Nelu Galbenus. Ce intamplare !

 14. Întreb si mă întreb care sunt criteriile și considerentele care stau la baza acordarii acestor bani si cine stabilește cuantumul (valoarea) sumei acordate? De ce unul/unii poate/pot beneficia și altu/alții nu? De ce sumele variaza? Cu toată părerea de rău pentru persoana cu probleme, dacă nu cerem numele, putem știi despre ce afecțiune este vorba? Îmi aduc aminte de alte situatii chiar pe activitatea acestui CL când valoarea ajutorului a fost doar de 2000 lei sau 4000 lei iar aici valoarea ajutorului a fost de 30000 lei. Oare nu ar trebui să existe un criteriu atât de evaluare cât și de stabilire a valorii ajutorului. Nu știu de ce am convingerea că acest lucru nu există. Și atunci despre ce vorbim? Nu cumva e o forma de discriminare. Domnule Marian stiu că mari șanse nu aveți dar dacă considerați ar putea fi un subiect de ancheta jurnalistică. Din zvonurile care circulă prin zona PRIMĂRIEI se pare că este vorba despre un ajutor acordat unui angajat nou. Mă repet, cu toată parerea de rău pentru persoana în cauză și pentru problema lui de sănătate, stau totuși și mă întreb oare este singurul angajat cu probleme. De ce lui DA si altora nu? Dacă esti angajat în cadrul UAT-lui poți primi un ajutor substanțial iar dacă ești cetățean obișnuit primești mai greu și o sumă mai mică? De ce unuia o sumă mai mare si altuia/altora sume mai mici sau deloc.? Sunt lucruri(întrebări) de principiu. Cât de apropiat trebuie să fii și de cine, pentru a beneficia de inițierea si obtinerea unui astfel de ajutor? Cât de gravă trebuie să fie problema de sănătate având în vedere că sunt mulți concetățeni de-ai noștrii nefericiți și cu povara unuor astfel de situații. Dacă precedentul a fost creeat, poate fi invocat la un moment dat de cei aflați în situații similare sau chiar mai grave? Voi, toți ceilalți, care ați citit aceste rânduri cum vedeți lucrurile și ce părere aveți?…….. @PĂREROLOGU …..părerea TA?

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!