Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home4/pro98tec/public_html/arhiva/wp-content/plugins/custom-permalinks/frontend/class-custom-permalinks-frontend.php on line 498
Cum să promiți Spitalul Poporului, când pe tine te doare-n popou de popor | https://protecuci.ro/arhiva

Cum să promiți Spitalul Poporului, când pe tine te doare-n popou de popor

spital-clinic-universitar-pentru-urgenta-excelenta-cercetare

Nu ştiu cu ce naiba au mânjit ăştia scaunul de şef la PSD, că toţi cei care se cocoaţă pe el încep să pută de la o poştă a mincinoşi şi se fac instantaneu de rahat. Iliescu minţea de-ngheţa apele că n-a chemat el minerii, Năstase spunea că n-a furat nici măcar o urechiuşa de Van Gogh, Geoana ne asigura că nici la Vântu n-a fost, nici gura nu i-a mirosit, în vreme ce Ponta se jura să-i crape pipoţica de român mândru dacă a copiat în viaţa lui vreo virgulă. Acum, pe locul ăsta s-a aşezat Liviu Dragnea şi, în loc să dea şi el cu un spirt, cu un iod sau măcar cu un rivanol, acolo, să iasă bacteriile alea păcătoase, s-a instalat cât mai confortabil şi a început să ne scuipe-n cap minciuni pe bandă rulantă.

Lansarea planului PSD pentru sănătate i-a oferit lui Liviu Dragnea prilejul de a demonstra că, în materie de minciună, îşi surclasează net predecesorii. Pentru că, dacă ăia mai strecurau vreun adevăr printre rânduri, vorbele lui Dragnea au fost minciuni cap-coadă. A spus că guvernul tehnocrat a blocat programul contra hepatitei C. Fals, programul continuă şi peste 2.000 de pacienţi din toată România beneficiază de el. S-a lăudat că preţul negociat în 2015 de guvernul PSD era cel mai mic din Europa. Fals, era de zece ori mai scump decât cifrele scoase de Dragnea din burta. A acuzat „vânduţii lui Soros” că ar fi majorat preţurile la peste 65% dintre medicamente, evident, ca să lovească în fibră morală a poporului român, în pensionari, asistaţi, aplaudaci şi şoşonari. Iarăşi fals: medicamentele nu s-au scumpit, ci se ieftinesc.

Şi, după ce a minţit cu ce nu s-a făcut, Dragnea a continuat cu ce promite PSD că o să se facă. A promis că doctorii, de la ultimul rezident până la cel mai tare profesor, o să se scalde în euroi, o să se uite cu sictir când oi veni tu, pacientul roman, să le bagi în buzunar plicul cu sută de euro, zicând:” Ăştia-s bani, mă? Mie Dragnea îmi dă salariu de 3.000 de euro şi tu vii cu firfireii ăştia”? Pe urmă, Dragnea a vorbit despre spitale. Nu, nu o să facă mai multe spitale prin toată ţara, adică acolo unde ar fi maximă nevoie de ele, nici nu o să le modernizeze pe cele deja existente. Nu, domle, PSD vrea ceva nou, frumos şi cât mai mare.

Tovarăşul Dragnea le-a promis miticilor că, în cârdăşie cu doamna Firea, va construi în Bucureşti cel mai mare spital din centrul, sudul şi estul Europei. Un spital care să aibă peste 2.500 de paturi, locuinţe pentru medici, şcoli, grădiniţe, magazine, spaţii de primiri urgente şi câte şi mai câte. Nu ştiu dacă aţi remarcat, dar ăştia care o au mică – mă refer la conştiinţa – au tendinţa să facă lucrurile cât mai babane. Ceauşescu a făcut Casa Poporului. PF Daniel a vrut şi el Catedrala Neamului. Acum, Dragnea plusează, anunţând cum o să facă noul guvern PSD o magaoaie numită Spitalul Poporului. Ca să nu mai plece romanii, a adăugat el, rânjind pe sub mustaţa, să se opereze la Viena sau la Stanbul.

Noroc că, spre sfârşitul prezentării, o ziaristă isteaţă l-a luat pe Dragnea de după ceafă şi l-a băgat, că pe pisici, cu botul în propriul rahat, întrebându-l: „Dar câte spitale a construit PSD în precedentul mandat, când Ponta a stat ani buni la guvernare, a avut pâinea şi cuţitul, şi nu l-a deranjat nimeni?”. Dragnea a răspuns, fără să clipească, ba a şi repetat: „Niciunul, niciunul”. „De ce?”, s-a întors, firesc, întrebarea. „Pentru că n-au fost bani”.

Păi, şi dacă atunci nu erau bani, băi, bolovan de Teleorman, deşi strânsese fraierul ăla de Boc la teşcherea, tăind pensii şi salarii la greu, acum de unde îi iei? Ce te face să crezi că o să mai fie bani, după ce v-aţi dat pensii nesimţite, v-aţi luat maşini de lux, aţi sporit pomenile pentru asistaţi, aţi aruncat cu meleoane în mamele eroine cu cinci puradei şi aţi mărit salariile până şi maidanezilor de prin curtea primăriei? De unde o să aduci tu, Dragneo, atâta bănet cât să faci un spital megalomanic?

Dacă după 26 de ani de minciuni, vor mai exista idioţi care să creadă promisiunile aiuristice ale lui Dragnea şi îl vor vota, dacă din decembrie PSD va reveni la guvernare, pe baza acestor minciuni ce nu pot fi crezute de niciun roman cu mai mult de trei neuroni, înseamnă că ne merităm soarta. Înseamnă că nu ne mai facem bine, ca neam, şi nu de un Spital al Poporului avem nevoie, ci de un cimitir. Şi parcă văd, după vreo patru ani de mândră guvernare pesedistă, cârduri de milioane de români, care betegi, care bâjbâind, care abia mai târându-se, ca-ntr-un film cu zombie, cum vin din toate colţurile ţării, unde n-o să mai fie picior de spital, către Bucureşti, să se trateze la magaoaia de spital. Dar, odată ajunşi aici, o să fie puşi în faţa unei dileme teribile: să meargă prima dată la spitalul lui Liviu sau la catedrala lui Daniel, unde doamna Firea tocmai a băgat nişte moaşte noi, o grozăvie?

Sursa: academiacatavencu.info