shopify
analytics tool

Daniel Ţuchel „curaţă” visteria oraşului de ultimii gologani. Monitorizare la sânge pentru o „salubrizare”

intelegere-financiara

Vă declar de bunăvoie şi nesilit de nimeni că mi-a devenit tare drag aşa-zisul site oficial al Primăriei. Şi ştiţi de ce? Pentru că vorbeşte mai foarte clar pentru „proşti” ca noi, ăştia din presă.

Să vă povestesc despre ce este vorba!

Seara trecută, n-am ce face şi-mi arunc un ochi pe-acolo, prin site-ul Primăriei. Şi de ce dau? Tunul lunii iunie, marca Daniel Ţuchel, moncher! Totul pus la punct în cele mai mici amănunte, dat cu niscaiva vopsea locală, camuflat cu ceva poliţie şi derulat în cea mai mare grabă.

Dar mai întâi să vă spun ce mi-au văzut mie ochii la în secţiunea „Dispoziţii primar”? O postare, ultima, făcută pe site-ul în cauză în luna aprilie şi notată cu numărul 544. Numai că zilele trecute noi am intrat în posesia dispoziţiei cu numărul 805, tot de la Primăria Tecuci…” Ptiu, drace”, ne-am zis! Număr pe deştele care mi-au rămas, o iau de la capăt şi-mi dă rest 2,6,1. Na! 261. Ce dracu, frate, nu-i cam mult?!

Asta înseamnă treaba cam” iute” pentru domn primar, cu aceste câteva sute de dispoziţii, după cum vedeţi, nepublicate şi majoritatea semnate în ultimele zile de mandat de ex-primarul Ţuchel. Şi, cu siguranţă, nici una dintre ele nu aprobă achiziţionarea unei mături pentru femeia de servici şi nici preşul de la uşă, pe care l-au tot gândit tecucenii pentru acest tiran.

Dispozitii primar 2016

Staţi să mai povestim!

Noi am pus totuşi ochii pe dispoziţia 805 din 21 iunie 2016, dispoziţie prin care se prevede constituirea unei comisii de monitorizare a contractului nr. 25997/17.06.2016 cu ”Lucrări de salubrizare deşeuri şi demolări, în str. Mureş, din municipiul Tecuci”.

Iată-o! Dar priveşte-o cu atentie, să nu zici că n-ai văzut, nu cunoşti şi nu ştii!
Dispozitie primar Tecuci 201

Aşa! Avem o comisie tare, tare cumincioara, compusă din domnul Hulea Mitica – viceprimar, domnul Corcioveanu Ionel – consilier Serviciul Investiţii, domnul Zaharia Adrian – muncitor Compartimentul Siguranţă Circulaţie şi doi reprezentanţi ai poliţiei locale, care, am înţeles noi, dar şi ei, trebuie să monitorizeze această acţiune. Ducerea la îndeplinire a dispoziţiei este împlinită atât de comisia menţionată, cât şi Directorul Poliţiei Locale, Romeo Matei, tatăl cuminţeniei locale.

Ce avem noi aici?

Un contract, suspect de bine păzit, pentru… şi mai citim o dată, „Lucrări de salubrizare deşeuri şi demolări”.

Numai că, despre contractul amintit avem acum şi câteva amănunte „pe surse”, aşa cum le spunem noi jurnaliştii, pe care vi le împărtăşim şi dumneavoastră.
1. Valoarea contractului este una deloc de neglijat. Este vorba despre 30.000, treizeci de mii de euro. Bani nenica, nu glumă! Curăţenie generală! Treaba ca la carte!
2. Contractul este încheiat între Unitatea Adminstrativ Teritorială Tecuci, adică Primăria şi Tralma srl. Adică îţi pui palma la popou, şi pleci!
3. Contractul nu a fost publicat nici pe site-ul oficial, nici în presă locală şi nici pe portalul SEAP, aşa cum prevede LEGEA.
4. Dacă ne uităm şi la achiziţii, aşa cum au fost ele afişate pe luna iunie, la Primărie s-au cumpărat doar cartuşe… de toner şi, desigur, restul sunt doar „tunuri”.

Achizitii-publice-Tecuci-iunie-2016
Dar cel mai interesant este faptul că, deşi în dispoziţie sunt stipulate lucrări de salubrizare deşeuri şi demolări, în fapt şi real, este vorba doar de molozul ce se afla pe strada Mureş, exact în spatele Fabricii de Mobilă (fosta IACHIF), într-un spaţiu, culmea, privat (!!!), iar acest moloz se transporta în mare, mare, grabă cu cel puţin 5 basculante de mare tonaj şi depozitate în spaţiul situat între digul râului Bârlad şi intrarea în Rampa de gunoi „Rateş”, teren ce este în administrarea UAT Tecuci, deci spaţiu public, sub atentă monitorizare a comisie în cauză şi a Poliţiei Locale.

Să înţelegem că „salubrizam” un spaţiu privat şi aruncăm deşeurile în spaţii publice neprotejate? Din câte ne explica Dex-ul, A SALUBRIZA, salubrizez, înseamnă a face salubru pentru populaţie locul de trai sau de muncă, a-l face Igienic, curat, sănătos. Oare!!!!

Şi totuşi, de ce atâta grabă? De ce este atât de bine monitorizat o acţiune altfel banală în munca obştii?

Pentru desluşiri ne-am adresat directorului Poliţiei Locale, Romeo Matei pe care l-am rugat să ne spună de ce, şi mai ales de când au ajuns poliţiştii locali să gestionează transportul de moloz şi dacă ne poate lămuri despre ce urgenţă este vorba. Şeful Poliţiei Locale, Romeo Matei a ezitat însă să răspundă deschis la întrebare, arătând că a primit o dispoziţie scrisă pe care este obligat să o respecte, iar cel care a dat dispoziţia este direct răspunzător.

Dar povestea nu a luat sfârşit, pentru că nu mică ne-a fost surpriză când şi-a făcut apariţia prin aceste dodii şi viceprimarul Hulea Mitică, bine îndesat în aroganţă şi dispreţ şi bâlbâind că nu ar fi treaba noastră, iar dacă dorim să aflăm detaliile acestei „afaceri” să ne adresăm în scris la sediul Primăriei.
Că avem de-a face cu un matrapazlâc, noi nu mai avem nici o îndoială, dar că în visteria oraşului se „curăţa” şi ultimul bănuţ într-un mod atât de grăbit, mutând moloz dintr-o parte în alta a oraşului pe o sumă atât de mare şi rezolvând o „problemă delicată” cu firma Tralma srl, sub semnătură directă a lui Daniel Ţuchel, primar aflat pe ultimul centimetru liniar din mandat, iar asta fără nici o jenă, este revoltător.

Zilele următoare o să-mi ţin deştu’ tot pe-acolo şi împreună cu echipa o să dezvăluim mai multe „acţiuni”, făcute tot prin dispoziţii ale primarului Daniel Ţuchel, care demonstrează fără tăgadă reaua credinţă în administrarea Tecuciului. Aşteptam însă şi reacţia instituţiilor abilitate, pentru a face cu adevărat lumina în acest caz.

Sigur ar fi inutil un apel către Primăria Tecuci pentru a face publice detaliile acestei acţiuni pe site-ul oficial, pentru că aşa cum s-a demonstrat în ultimii patru ani, ar fi încă o procedură de învăluire şi ducere în eroare a cetăţeanului.

Vă prezentăm în continuare un video şi câteva fotografii relevante:

Moloz-carat-la-rampa-Rates-Tecuci-2016-5

Moloz-carat-la-rampa-Rates-Tecuci-2016

Moloz-carat-la-rampa-Rates-Tecuci-2016-2

Moloz-carat-la-rampa-Rates-Tecuci-2016-3

Moloz-carat-la-rampa-Rates-Tecuci-2016-4

Foto header: zoonapolitikon.ro

1 Comment on "Daniel Ţuchel „curaţă” visteria oraşului de ultimii gologani. Monitorizare la sânge pentru o „salubrizare”"

  1. Robine predate! | 24 iunie 2016 at 21:37 | Răspunde

    Cu regret o spun, ca o mare parte din vina o are si primarul ales dl. Hurdubae, care nu a intrat in primarie imdediat dupa alegeri. Astfel gasca tepeana si-a facut de cap – de la distrugerea documentelor la praduirea ultimilor bani aflati in conturi.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!