shopify
analytics tool

UPDATE: Directorul Spitalului Tecuci Negru Teodor SĂLTAT de procurorii DNA din trafic la Tişiţa

Teodor Negru arestat de DNA

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie efectuează acte de urmărire penală faţă de Negru Teodor, la data faptelor director al Spitalului Municipal „Anton Cincu” din Tecuci, pentru suspiciuni de săvârşire a unor infracţiuni de corupţie. Faţă de persoana sus menţionată s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 13 aprilie 2016. Între obligaţiile impuse figurează aceea de a nu părăsi ţara decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent şi obligaţia de a nu comunica, pe nicio cale, cu anumite persoane”, precizează DNA.

Primarul municipiului Tecuci, Daniel Gerhardt Ţuchel, care este şi preşedinte al organizaţiei municipale PNL Tecuci, i-a cerut lui Teodor Negru demisia din funcţia de director şi din PNL.

„În urma informaţiilor publice apărute cu privire la domnul Negru Teodor, asupra căruia planează suspiciunea de corupţie, i-am solicitat acestuia demisia din funcţia de manager al Spitalului „Anton Cincu”, cât şi din calitatea de membru de partid, până la clarificarea situaţiei juridice. Domnul Negru Teodor a fost de acord să-şi prezinte demisiile solicitate. Conducerea PNL Tecuci se delimitează fără echivoc de persoane care desfăşoară activităţi care contravin legii”, a postat Daniel Ţuchel, pe pagina lui de Facebook. Procurorii DNA au descins ieri, în Vrancea, organizând un flagrant.
Din informaţiile pe care le avem, acţiunea nu a vizat vreo persoană din judeţul nostru, ci din Galaţi. Se pare că ar fi vorba despre managerul unui spital de pe raza judeţului vecin.
Maşina managerului respectiv (Teodor Negru), un Audi A6 cu numere de Galaţi, a fost blocată în trafic pe DN 24, în zona blocurilor de la Doaga. Mai mulţi martori ne-au spus că maşina cu numere de Galaţi a fost blocată de două autoturisme ale anchetatorilor, un Logan şi un VW tip dubă. Anchetatorii au coborât din maşinile cu care au venit şi ar fi luat din Audi un plic, în care cel mai probabil se aflau bani, după care ar fi spus „să mergem în locul în care s-au dat banii”. Prin urmare, atât maşinile cu care s-au deplasat procurorii de la DNA, cât şi maşina cu numere de Galaţi au ajuns în parcarea Popasului Tişiţa. 
Atât anchetatorii cât şi bărbatul prins în flagrant, managerul Spitalului "Anton Cincu" din municipiul Tecuci, au intrat în incintă, la un separeu, unde au stat vreme de câteva ore.
S-au luat declaraţii, s-au dat hârtii din mână-n mână şi s-au făcut verificări.
Înainte ca managerul, un bărbat cu păr cărunt şi bine îmbrăcat, să fie scos din restaurant, un alt bărbat, ce purta o şapcă inscripţionată DNA, a ieşit cu un aparat de verificat bancnote, cel mai probabil folosit pentru a verifica banii găsiţi în plicul ce a fost ridicat din maşină Audi A6. Apoi, anchetatorii l-au scos şi pe manager, care înainte să fie urcat în Loganul DNA şi-a luat ceva din maşina sa. Autoturismul Audi A6 a rămas în parcarea Popasului Tişiţa.
În zonă a mai fost văzută şi o maşină albă cu numere de Bucureşti, care a poposit ceva vreme şi al cărei şofer, la plecare, s-a ferit de ochii presei. Nu este exclus ca acesta să fi fost cel care i-a dat banii bărbatului cu funcţie şi implicit cel care a făcut denunţul. De asemenea, nu este exclus nici că denunţătorul să fie din judeţul nostru, în condiţiile în care flagrantul s-a organizat aici. Lidia Saplacan, purtătorul de cuvânt al DNA, ne-a spus că nu a fost "incunoştiinţată" despre nicio acţiune şi că dacă aceasta a fost într-adevăr organizată de procurorii DNA, se va comunica atunci când acest lucru va fi posibil.

Sursa: Monitorul de Vrancea