shopify
analytics tool

DNA Galaţi a pierdut „meciul” cu fostul director al spitalului din Tecuci. Doctorul Dragoş Teodoru

Dragos Teodoru si Florin Barbalata

Dragoş Teodoru şi un alt inculpat din dosar, Viorel Cristovici, au scăpat de acuzaţiile de abuz în serviciu în faţa primei instanţe, care i-a judecat. Acelaşi verdict l-a primit şi firma care se presupune cã ar fi beneficiat de acţiunile celor doi, SC Majestic Comexim SRL Tecuci.

Tribunalul Galaţi a considerat totuşi că o culpă există, şi i-a amendat atât pe cei doi, cât şi pe firma SC Majestic Comexim SRL Tecuci cu câte 650 de lei. Curtea de Apel Galaţi i-a achitat acum pe protagoniştii acestei poveşti, constatând că Dragoş Teodoru, Viorel Cristovici şi  SC Majestic Comexim SRL Tecuci  au achitat fiecare câte 8.835 de lei în contul prejudiciului care se presupune că ar fi fost produs spitalului municipal din Tecuci.

Dragoş Teodoru a fost acuzat de procurorii anticorupţie că în 2007 a încheiat un contract de furnizare şi montare a douã generatoare de curent cu SC Majestic SRL Tecuci, înregistrând, între părţi, un act adiţional.

Nu a mai putut profesa nici ca medic

Mai multe sesizări au fost depuse în ceea ce priveşte suma exagerat de mare înregistrată pentru cele două generatoare (220.000 lei), iar Direcţia Naţională Anticorupţie a demarat o serie de verificări în acest caz.  Procurorii anticorupţie susţin că actul adiţional a fost încălcat, mărindu-se nejustificat valoarea contractului, iar prejudiciul cauzat s-ar fi ridicat la 26.503 lei.

Între timp, Curtea  de Apel Galaţi a anulat decizia prin care fostului director al spitalului din Tecuci, dr. Dragoş Teodoru, îi fusese suspendat contractul de muncă, judecătorii dispunând ca acestuia sã i se plătească drepturile salariale de la data suspendării contractului individual de muncă, respectiv 26.02.2014, pânã la data reluării efective a activităţii, dar şi cheltuieli de judecatã în cuantum de 1.000 lei.

Măsura de suspendare a contractului de muncă pe perioadă nedeterminată fusese luată dupã ce medicul a fost pus sub inculpare de procurorii anticorupţie. 

Sursa: adevarul.ro