Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home4/pro98tec/public_html/arhiva/wp-content/plugins/custom-permalinks/frontend/class-custom-permalinks-frontend.php on line 498
Doar 35,7% dintre elevii galateni au trecut examenul! | https://protecuci.ro/arhiva

Doar 35,7% dintre elevii galateni au trecut examenul!

foto: adevarul.ro

Niciun liceu din Galaţi nu are promovabilitate de 100%, dar nu există nici licee ai căror elevi să fi picat „in corpore”. Rezultatele proaste (30% promovabilitate) sunt puse de către conducerea Inspectoratului Şcolar Galaţi pe seama camerelor web.  Rezultatele dezastruoase de la Bacalaureatul din acest an nu au ocolit Galaţiul. Dacă anul trecut, înainte de depunerea contestaţiilor promovabilitatea era undeva la aproximativ 50%, acum numărul celor promovaţi abia dacă a depăşit 30%.
Vezi aici lista rezultatelor
Surpriza vine dinspre liceele tehnologice, acolo unde procentele de promovabilitate sunt ceva mai mari faţă de anul trecut. Un exemplu este la „Gheorghe Asachi”, acolo unde anul trecut promovabilitatea a fost de 60,66%, iar anul acesta a depăşit 66%.
Vezi aici situaţia promovabilităţii la Galaţi
Există şi licee de elită care au căzut drastic în „clasamente”. Este vorba despre Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” din Tecuci, acolo unde anul trecut 96% dintre candidaţi figurau drept „admişi”, anul acesta procentul acestora abia dacă a trecut de 60.
Nici CNVA-ul nu mai este „integralist”!
Tradiţia promovabilităţii „100%”, insituită de câţiva ani buni la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” s-a rupt şi ea anul acesta la cel mai slab Bacalaureat din ultimii 20 de ani. Cei câţiva respinşi care s-au regăsit pe listele prestigiosului colegiu gălăţean au coborât promovabilitatea la 97%.
„Camerele de luat vederi i-au inhibat pe mulţi elevi şi i-au ţinut vigilenţi pe supraveghetori. Procentul de promovabilitate este acum mai aproape de valoarea reală a elevului. Un examen de acest gen nu-l poţi lua decât dacă înveţi”, a concluzionat inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă.
De altfel, influenţa camerelor de luat vederi din sălile de examen s-a văzut chiar şi de la sesiunea de toamna a Bacalaureatului trecut. În sălile în care aceste camere au existat, promovabilitatea a scăzut cu 10%.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar nu plâng de milă facultăţilor că nu vor avea candidaţi la admitere şi spun că Bacalaureatul începe, încet-încet, să devină practic adevăratul test de admitere la facultate!
Vox – Camerele de luat vederi i-au inhibat pe mulţi elevi şi i-au ţinut vigilenţi pe supraveghetori, Doruleţ Resmeriţă, inspector şcolar general.

Sursa: adevarul.ro
Foto: Cosmin Costache