Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home4/pro98tec/public_html/arhiva/wp-content/plugins/custom-permalinks/frontend/class-custom-permalinks-frontend.php on line 498
7.364 persoane fara documente legale in zona tecuciului | https://protecuci.ro/arhiva

7.364 persoane fara documente legale in zona tecuciului

foto: mediafax.ro

Activitatea de punere în legalitate a tinerilor la împlinirea vârstei de 14 ani şi a cetăţenilor ale căror acte de identitate au expirat a constituit o prioritate pentru cadrele formaţiunii teritoriale de evidenţa populaţiei, permanent fiind analizate statisticile săptămânale privind numărul restanţierilor şi s-a încercat găsirea de soluţii privind micşorarea numărului acestora, fie prin informări în mass-media, fie prin deplasări cu camera mobilă în mediul rural sau în şcolile din mediul urban. Cu toate aceste eforturi, numărul restanţierilor a rămas destul de mare, ceea ce duce la continuarea acţiunilor, astfel încât o mare parte dintre cei care nu au acte de indentitate sau le au expirate să intre în legalitate. La sfârşitul anului 2011, Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Tecuci a raportat o serie de indicatori, din care reiese activitatea desfăşurată pe parcursul întregii perioade. Astfel, în anul 2011 au fost tipărite 17.849 cărţi de identitate, dar şi 14.941 cărţi de alegător. În aceeaşi perioadă au avut loc 5.446 schimbări de domiciliu, au fost aplicate 443 vize de reşedinţă, au fost eliberate 638 cărţi provizorii, iar 380 de persoane au redobândit cetăţenia română şi şi-au stabilit domiciliul în România. În paralel, 49 de persoane majore, dar fără acte de identitate, au fost puse în legalitate, 3.899 de persoane au fost luate în evidenţă la naştere, însă există un număr dublu, 7.364 persoane nepuse în legalitate. Pe tot parcursul anului 2011 Serviciul de Evidenţă a populaţiei a avut nu mai puţin de 12 acţiuni cu camera mobilă, ocazie cu care au fost puse în legalitate 1.450 de persoane.

„În urma verificărilor efectuate de către lucrătorii de ordine publică, din totalul de restanţieri la sfârşitul anului 2011, au fost clarificate situaţiile, pe bază de raport, pentru 146 de persoane, dintre care 3 condamnaţi şi 22 urmăriţi general. Cu toate acestea, volumul de muncă depus de lucrătorii de evidenţă a populaţiei a fost foarte mare. O situaţie mai deosebită, sub aspectul numărului mare de persoane nepuse în legalitate, o au comunele Brăhăşeşti, Cudalbi, Iveşti, Matca şi Lieşti. În ceea ce priveşte activitatea ghişeului unic, pe linie de paşapoarte s-au primit 1.295 de cereri de eliberare a paşapoartelor simple”, ne-a informat Viorel Anghelina, şef SPCLEP Tecuci.
sursa: monitoruldegalati.ro