shopify
analytics tool

Ex-poliţistul Buchir şi-a uitat gradele! Politica i-a luat minţile!

Daniel-Buchir-PDL-Tecuci

Acum doi ani şi-a făcut intrarea pe scena politică tecuceană un personaj simpatic, Daniel Buchir, fost poliţist. La scurt timp după lansarea site-ului publicaţiei primăriei, tecuceanul.ro, Daniel Buchir şi-a pus la punct propria lui platformă tecuceni.ro unde s-a manifestat ca un mare contestatar al primarului Daniel Ţuchel şi ca un vajnic apărător al intereselor cetăţenilor prin diverse articole. „Şi noi suntem tecuceni! Comunitatea contraatacă”, acesta este sloganul site-ului. Dintr-un mare contestatar al primarului Daniel Ţuchel, Buchir s-a transformat după ce PNL şi PDL şi-au dat mâna în „avocatul” edilului deşi afirma cu tărie că în ciuda acestei alianţe el va rămâne neschimbat.

Cât a activat în partidele Noua Republică şi Forţa Civică, Daniel Buchir cerea socoteală primarului şi consilierilor locali. Pentru a vă lămuri am postat la sfârşitul acestui articol un document. După dispariţia Forţei Civice şi absorbţia de către PDL, iar mai apoi fuziunea cu PNL, democrat-liberalul Buchir n-a mai fost acelaşi om. Daniel Buchir n-a făcut niciodată presă, a făcut doar politica partidului al cărui membru era.

În ultimele sale articole iniţiază atacuri constante la adresa PSD-ului, el fiind în Alianţa Creştin-Liberală (ACL), respectiv PNL+PDL. Primarul şi consilierii locali pe care i-a criticat zile în şir au devenit deodată în regulă. Cu publicaţia primăriei pe care a numit-o în trecut „ziar de buzunar” colaborează constant preluând reciproc articole. Mai e nevoie de o dovadă mai clară?

Pân’la urmă cine-i Buchir?

Greşeală dânsului este că de o bună perioadă de timp lansează atacuri şi la adresa protecuci.ro cum că şi-ar fi pierdut independenţa şi s-a PSD-izat. Hai s-o spunem pe cea dreaptă, că tot vorbim cu un om de dreapta, cel puţin aşa cred, la momentul la care protecuci.ro şi-a început activitatea n-auzise nimeni din Tecuci de Daniel Buchir. În zilele în care la protecuci.ro se muncea cu greu, cu piedici, cu ameninţări dintr-o parte şi din alta Daniel Buchir probabil îşi făcea conştiincios cumpărăturile la piaţă, mergea liniştit spre casă, hrănea pisicile din cartier etc. Dacă mai aduc aminte şi de alt ziar online al nostru tecuci. Eu cu o istorie importantă ce mai poate fi spus. Sunt mii de articole, comentarii, zile şi nopţi lucrate, şi toate acestea din pasiune. Ce făcea în acea perioadă Daniel Buchir? Nu ştie şi nu interesează pe nimeni. Atunci cum să vii să terfeleşti o muncă asiduă? Personal apreciez prima parte a activităţii lui Daniel Buchir, cea până la la alianţa PNL-PDL, şi-l rog pe această cale să-şi schimbe atitudinea. Dezbinarea dintre noi e favorabilă doar unui singur tecucean: preaslăvitul din ziarul Tecuceanul. Dacă va continua în acest mod Daniel Buchir va trezi suspiciuni că lucrează la comandă politică.

Schimbarea opticii protecuci.ro va fi întodeauna anunţată

Şi ca să-l liniştesc îl informez că de se va lua hotărârea că ziarul protecuci.ro să-şi asume o politică editorială de stânga vom informa printr-un articol aşa cum am făcut mereu când au existat momente importante pentru ziar. Ziarele naţionale şi chiar majoritatea celor locale nu sunt independente. E ceva normal pentru că nu au de unde să acopere cheltuielile. Ar trebui să se închidă a doua zi. Ar trebui să spunem că ziariştii de la Evenimentul Zilei sunt PDL-işti. Unii poate că sunt, ceilalţi doar îşi fac meseria şi respectă politica editorială a ziarului. Protecuci.ro şi tecuci. Eu sunt visul oricărui pasionat de jurnalism, presă independentă. Presa independentă ar trebui să fie susţinută de comunitatea în slujba căreia se află. Dacă mă voi hotărî să renunţ la colaborarea pe aceste proiecte voi anunţa de asemenea printr-un articol. Noi n-am păcălit niciodată pe nimeni, am jucat cu cărţile pe faţă, şi asta o dovedeşte faptul că şi la vremuri de restrişte protecuci.ro are peste o mie, uneori chiar două mii de vizitatori pe anumite articole.

Iată şi documentul de care vorbeam:

 
Buchir Daniel – cetăţean al municipiului Tecuci
Presedinte interimar al Partidului Forta Civica Tecuci
 
Domnule Primar, domnule Viceprimar, stimaţi Consilieri,
Vă transmit şi pe această cale, o serie de întrebări către dumneavoastră, în calitate de aleşi, reprezentând cele două instituţii, Primarul – executiv şi Consiliul Local – decizional, deoarece căile legale folosite anterior, au fost ignorate, neprimind încă nici un răspuns.
1. În baza cărei Hotărâri a Consiliului Local Tecuci s-a decis “personalizarea” soclului statuii lui Alexandru Ioan Cuza cu numele primarului şi a viceprimarului. Care sunt argumentele de bun simţ pentru montarea acestei plăci de marmură?
2. Au fost desfiinţate un număr de 2 treceri de pietoni din zona Primărie – Parcul Central, ce asigurau accesul pietonilor către Grădiniţă, iar ce-a de-a două în zona intersecţiei străzilor 1 Decembrie 1918 cu Republicii, ce realiză un transfer mai rapid şi către Galeriile de Artă Gheorghe Petrascu. Au fost înlocuite cu o “punte” din pavele, mult prea înaltă conform standardelor rutiere realizându-se un obstacol în carosabil şi nu o trecere de pietoni semnalizata şi sigură. Vă rugăm să regândiţi acest proiect, astfel că cetăţenii tecuceni, atât în calitate de pietoni cât şi de conducători auto, să poată fi în siguranţă, respectându-se şi normele rutiere.
3. Am depus, din luna iunie 2013 şi până acum, la Registratură Primăriei Tecuci un număr însemnat de cereri şi reclamaţii administrative, conform Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţii publice, cerând diverse documente ce în mod normal ar fi trebui prezentate sau comunicate cetăţenilor, prin diversele mijloace aflate la îndemână: site-ul primăriei, site-ul şi ediţia scrisă a Buletinului Informativ, posturi de radio, etc. Acestea au fost tratate cu aroganţă, considerându-se că instituţiile dumneavoastră nu trebuie să răspundă în nici un fel, deşi cadrul legal va obliga, pentru o bună transparentă decizională.
4. Când consideraţi că este necesar să vă ocupaţi şi de străzile lăturalnice sau paralele cu cele principale, în vederea unei deszăpeziri a acestora, astfel că şi pe acestea să poate circula şi autoturisme obişnuite, nu doar cele de teren.
5. Când aveţi de gând să prezentaţi un raport cu situaţia cheltuielilor efectuate în perioada de deszăpezire, firmele implicate, valoarea contractelor, modalitatea de atribuire, criteriile, serviciile prestate, etc
6. Care este situaţia financiară a publicaţiei “Tecuceanul” – înfiinţat iniţial ca un buletin de presă, dar în care nu sunt publicate astfel de lucruri decât arareori, nu sunt iniţiate dezbateri publice, nu este folosit ca o interfaţă între cetăţeni şi compartimentele Unităţii Administrativ Teritoriale Tecuci.
Care sunt sumele cheltuite cu publicaţia online şi cu ziarul în ediţie tipărită, publicitate stradală, promovare online?
7. Care este situaţia reală a patinoarului, de cine este administrat, care sunt sumele cheltuite, de ce alimentarea agregatelor frigorifice se face împreună cu iluminatul public din Parcul Central? Care sunt încasările, ce cheltuieli sunt? Are toate autorizaţiile legale?
8. Aşa cum eram anunţaţi astă-toamnă, respectiv în dată de 26 noiembrie 2013, în zona Tecuci, respectiv în imediata apropiere a intrării în oraş dinspre Galaţi, zona poligonul de tragere şi staţia de epurare, sunt “explorări tradiţionale de zăcământ petrolier”. Nu consideraţi că cetăţenii trebuiesc informaţi amănunţit asupra riscurilor de contaminare a pânzei freatice, nu consideraţi că înainte de a începe procedurile de extracţie şi exploatare, ar fi potrivită consultarea populaţiei printr-un Referendum?
9. De ce, atunci când sunt evenimente publice, nu transmiteţi programul amănunţit, comunicând invitaţii de participare către toate instituţiile publice, partide politice, ONG-uri sau să anunţaţi metodologia de înscriere la acestea. Vă reamintesc faptul că Partidul Forţa Civică Tecuci v-a trimis o cerere prin care îşi manifesta interesul de a participa la depunerea de coroane din data de 1 Decembrie 1918, necomunicându-se nici un răspuns, deşi instituţia dumneavoastră a primit acest document, fiind şi înregistrată la Registratură Primăriei.
10. Vă rog să aveţi în vedere că la următoarea şedinţă a Consiliului Local Tecuci, să adăugaţi cu titlu permanent ordinea de zi cu punctul “Fapte diverse”, în care orice cetăţean al municipiului Tecuci să poată aduce la cunoştinţă probleme din comunitate sau să poată veni cu propuneri. Astfel, vă veţi mai putea îmbunătăţi activitate şi de ce nu, respecta normele legale în vigoare.
11. Reamintesc faptul că Legea 286/2006, articolul 52 aliniatul (4) spune că “Fiecare consilier local, precum şi viceprimarul sunt obligaţi să prezinte un raport anual de activitate, care va fi făcut public prin grija secretarului.” Încă nu am intrat în posesia acestor documente oricât de mult le-am căutat, acestea nefiind făcute încă publice. Drept urmare, noi cetăţenii, încă aşteptăm pentru a putea evalua activitatea dumneavoastră.
Domnule Primar, domnule viceprimar, stimaţi consilieri: vă reamintesc că aţi fost aleşi pentru a reprezenta interesele cetăţenilor, că aţi promis multe în campaniile electorale şi poate este timpul să şi puneţi în aplicare, dând dovadă de mai mult interes faţă de cetăţean şi discernământ în cheltuirea banului public, al comunităţii locale.
O transparentă a folosirii banilor, organizarea de dezbateri publice cu cetăţenii, pe zone dacă este cazul, ascultând şi dorinţele şi nevoile lor, nu din birou aşa cum se procedează acum, ar fi perceput de către tecuceni că au început să fie respectaţi. Oprind cheltuielile abuzive sau nepotrivite, direcţionând banii pentru acoperirea nevoilor reale ale cetăţenilor veţi face un prim pas.
Dincolo de toate, cetăţenii tecuceni au nevoie de RESPECT!
Şi să nu uitaţi poate cel mai important lucru: dumneavoastră sunteţi în slujba cetăţenilor! Să nu uităm că funcţiile vin şi se duc, dar calitatea de cetăţean rămâne.
 

About the Author

Marian Topriceanu
Vezi profilul acestuia pe FACEBOOK

9 Comments on "Ex-poliţistul Buchir şi-a uitat gradele! Politica i-a luat minţile!"

 1. Stimate ADMIN, în mod clar nu se merită să te amărăşti, să-ţi faci sânge rău pentru ceea ce nu poţi schimba. Este inevitabil să te întâlneşti – nu de puţine ori, după cum bine putem vedea– cu situaţii în care lipsa bunului simţ generează situaţii penibile și de prost gust. Încerci, cu tact, să le eviţi. Nu reuşeşti întotdeauna, e adevărat, pentru că se găsesc destui care, orbiţi de interesele lor mărunte, afişează o imagine neplăcută cu ceea ce, de fapt, ar trebui să ascundă: frustări şi complexe îndelung, dar inabil reprimate, ambiţii eşuate, ranchiună, ură, servilism în mare grad de prostie, comportamente meschine, metehne cunoscute, dar trecute cu vederea de cele mai multe ori din jenă faţă de cei care îşi expun fără ruşine felul de a fi.
  Este evident că astfel de persoane nu apreciază just consecinţele grave ale comportamentului lor şi pot provoca neplăceri celor care au ghinionul să se afle în preajma lor. Ce poţi/putem face în această situaţie? Un apel la decenţă, la bun simţ şi echilibru? Ignorarea nesimţirii? Plata cu aceeași monedă? E greu de spus.
  Dacă ai bun simţ, nu poţi dialoga cu nesimţirea. Dacă eşti un om vertical, nu te coborî la nivelul celui care s-a compromis și a cărui ticăloşie e direct proporțională cu mizeria morală, și invers proporțională cu riposta şi rostirea adevărului.
  Dar merită oare riscul implicării într-o polemică cu astfel de oameni care se comportă şi acționează fără a ține seamă de nici un considerent moral?
  Rămân perplex mai ales în faţa celor care își dau aere de intelectuali dar au comportament de mitocani.
  ADMIN tind și cred că ai dreptate, o replică trebuie dată, căci numai astfel pot fi stopaţi cei care, pentru a da sens unei vieţi goale, au proclamat nesimţirea la rang de „artă”.

  Analizați, gândiți și judecați.

  • @ATITUDINE
   Multumim pentru comentariul pertinent si incurajator!
   Un articol legat de comentariul DV este in pregatire. Fragmentul ce nu este vizibil va aparea in acea postare.

 2. Mihaiescu George | 21 septembrie 2014 at 09:51 | Răspunde

  Am vazut ca la pct. 7 din scrisoarea adresata primarului cerea informatii despre patinoar. Stiu ca exista si un raport al Curtii de Conturi, in care a fost atinsa si aceasta chestiune. Poate adminul va reusi sa il posteze, macar acum sa primeasca si dl. Buchir informatia. Eu unul ma indoiesc,- chiar daca domnia sa a trecut in barca tepeanului -, ca a primit informatiile solicitate in scrisoarea deschisa adresata primarului.

 3. un telespectator | 21 septembrie 2014 at 09:35 | Răspunde

  cat timp va fi tuchel primar in acest oras nu o sa aveti liniste.
  acest ex-politist Buchir a intrat in politica in partidul fostului sef SIE, Mihai Razvan Ungureanu, (fost sef al UTC Iasi, adica un colaborator al Securitatii) acum ex-politistul Buchir este folosit de catre tuchel si Mircea Toader in aparatul de denigrare si infierare a ” dusmanilor poporului”. metodele folosite sunt cele perfectionate de catre Securitate de-a lungul timpului. Zelul cu care Buchir „omoara electronic” ziaristii imi aduce aminte de securistii Fecior si Visinescu. Vezi articolul: http://roncea.ro/wp-content/uploads/2012/02/Discurs-Ungureanu-UTC-delegat-al-Organiza%C5%A3iei-jude%C5%A3ene-Ia%C5%9Fi%E2%80%9D-la-cel-de-al-XII-lea-Congres-al-UTC-conform-paginii-3-a-ziarului-Sc%C3%A2nteia-Tineretului-din-data-de-19-mai-1985.jpg
  norocul tecucenilor este ca nu mai avem puscariile politice de la Aiud, Jilava, Gherla, etc
  va dati seama ce ar fi facut tuchel daca am fi in epoca comunista?

  apropo de puscarii: singura speranta ne ramane DIICOTUL, mascatii. ii asteptam si la Tecuci si la Tepu.
  de obicei iti bat in usa la ora 6 dimineata. BUM! BUM! BUM!… Stai! Culcat!…nu misca nimeni..
  in acelasi timp descind si la cele doua primarii, Tecuci si Tepu ..ridica acte, calculatoare, contractele divizate, contractele suplimentate, se cauta biletele care nu s-au dat la intrare de Balci, contractele cu mobilierul,… unde au disparut banii? etc….

  Apoi Breaking News. Toate televiziunile focuseaza pe imaginea familiei de primari din judetul Galati. Poporul savureaza cu satisfactie: „Nu le mai ajungea! s-au bagat toti in politica si in administratie. Au falimentat firmele si apoi s-au angajat la stat. De unde aveau Jeepurile alea mari? Niste hoti. Din cauza astora murim noi de foame”.

 4. Părerologul de Tecuci | 21 septembrie 2014 at 09:02 | Răspunde

  într-adevăr, demersurile dumneavoastră nu pot decât să-l scoată din anonimat pe acest individ …Nu ştiu de ce vă pierdeţi timpul cu frunzărirea site urilor pomenite de care tecucenii cei adevăraţi habar nu au ?! Continuaţi-vă munca în folosul comunităţii semnalând derapajele de la starea normală de civism şi acest lucru este deja mult mai mult, incomparabil mai mult decât ceea ce fac ţucălarii ţucheliştilor, fruntaşi în minciuna cu care învăluie permanent Tecuciul şi pe locuitorii săi. şi aşa sunteţi o „rara avis” pe cerul întunecat al Tecuciului…Nimeni nu vă va ridica vreun monument, nimeni nu ştie eforturile pe care le susţineţi pentru ca jurnalele on line pe care le administraţi să existe dar TOŢI TECUCENII, fără excepţie, au nevoie de dumneavoastră, fie că recunosc ca şi mine, fie că nu recunosc şi chiar aruncă cu noroi în dumneavoastră… scuturaţi-vă şi mergeţi mai departe ! Lupta cea grea , de-abia de acum va începe, părerea mea…Partidul Stat, PSD ul ca replică la încercările din ultimii 10 ani de statalizare ale celor din dreapta eşicherului politic, va încerca, la rându-i să ne arunce în ţărâna urât mirositoare… Românii sunt , în continuare asmuţiţi unii împotriva celorlaţi iar Tecuciul de ce oare ar face excepţie ?! Acest individ mărunt ca şi comportament civic, este un exemplu elocvent despre cum totul se poate cumpăra pe bani puţini şi murdari acolo unde „marfa „cu termenul de garanţie expirat încă de la naştere se oferă indecent, expunându-şi mizeria la vedere, ca într-o piaţă cu boarfe nedezinfectate…părerea mea…

 5. Va bateti prea mult capul si dedicati prea mult timp unui om de o asemenea factura.Stim cum a sarit din barca in barca.Daca maine va ajunge la PSD nu va mai mira pe nimeni.Omul vrea si el sa apuce ceva.Si se foloseste de prostia altora care-l crediteaza.In fond e un trist.Trist ca si peisajul dezolant din centrul orasului cu tarabe rau mirositoare si „comercianti” maslinii cu burta si ceafa groasa.O asemenea desfasurare de jeg impletit cu promiscuitate si miros de bere si mici folosite ca mijloc aducator de bani plecand de o cauza nobila (strangerea de bani pentru oameni aflati in suferinta) greu am crezut ca se pot afla in Tecuciul anului 2014.In ce s-a transformat orasul asta in 2 ani?In ce iarmaroc de unde izul de balega mai lipseste?Ce decadere,ce umilinta…mi-e rusine de orasul asta ,mi-e sila sa spun in ce spoiala de jeg traiesc.Nu mai sunt institutii in oras care sa spuna ca micii si gogoselele n-au nimic cu cultura?De unde rasar (asa,ca un semn,netam-nesam) tarabistii astia cu produse de calitate indoielnica?Cati bani se scot de aici pentru ca n-am vazut nicaieri case de marcat (politia ,aude cineva)? In peisajul asta Buchir face ce-l pun stapanii sa faca.Arunca mici bombite si fumigene dovada clara ca nu intelege nimic din ce i se intampla.Dar a face din el o tinta inseamna ca nu vedem ansamblul si unde duc sforile de care este legat.

 6. in general mass-media, presa este contra puterii si trebuie sa penalizeze de fiecare data derapajele puterii (locale in acest caz).
  un garcea nu poate pricepe asta si asociaza opozitia presei locale cu o oarecare solidarizare a ei cu PSD.
  mie mi se pare ca ziarul este impartial si cred ca mult mai mult dor comentariile care apar aici.

 7. Respect dreptul redactorului Marian Topriceanu de a-şi exprima punctul de vedere. Doresc totuşi să postez un comentariu legat de atitudinea şi activitatea numitului Daniel Buchir din ultima perioadă.
  Daniel Buchir face dovada integrării într-un „comando” dictat de mai-marele localităţii. Şi asta nu mai e ca şi la Alina Popa, doar pentru o bucată de pâine. Ci, mai mult ca sigur, pentru o funcţie politică sau administrativă plătită gras din bani publici. Poate chiar locul actualului primar. Nu e nimic neobişnuit să-ţi depăşeşti maestrul. Dar atenţie! Nu e singurul din apropierea acestuia care râvneşte să-i ia sceptrul. Doar că metodele sunt „neortodoxe”. Pentru acesta susţine câteva website-uri de-a dreptul comuniste (sunt semnate şi date anonime) invocând tot felul de aberaţii pe care nu le-ar putea proba vreodată. Spre exemplu preia următoarea afirmaţie: „atac fără precedent asupra mamelor noastre” dintr-o jegosenie scrisă de de aşa-zişi fosti ziarişti.
  Dacă nu a înţeles sau nu a citit articolul „Recunoaşte ziaristul tecucean (II) – Alina Popa” facem cunoscut celor interesaţi activitatea celebrei ziariste, plătită din bani publici să ne urmărească pe noi chiar şi în spaţii private. Nimic despre calitatea de mama sau casnică. Din câte cunoaştem nici nu are copii. Dar dacă se insistă putem să facem cunoscute şi alte aspecte picante despre acesta. Dar nu ajută la nimic, nimănui. Decât iubitorilor de can-can.
  Mergem peste oriunde putem obţine informaţii: în Consiliul local, la Casa de cultură, la Protoerie, la sediul oricărui partid dacă suntem invitaţi, la cafenea şi dacă timpul ne permite şi la o bere cu prietenii. Nu dorim să fim mai ortodoxi decât Papa. Trăim o viaţă normală, între oameni (nu doar în sediul de partid).
  În legătură cu apartenenţa mea la un partid sau altul, rog pe toţi cei care pot să publice pe oricare site un document de adeziune sau orice alt document care să ateste culoarea mea politică. Dacă nu este, să tăceţi în veci.
  Dacă o să fim plătiţi de vreun partid, va primi factura pentru serviciile prestate. Nu e ilegal să lucrezi. O să fie uşor să aflaţi.
  Ca şi purtător de cuvânt Daniel Buchir are grave probleme de comunicare. Din mai multe motive eu nu sunt pentru acesta „Virgilica”. Pentru noi, cei din zona civică va fi simplu să trecem într-un alt registru şi să găsim suficiente diminutive care să-l facă mai interesant.
  În final îl facem atent pe politicianul-politist-jurnalist-comunitar că trebuie să fie atent şi prudent. Mai ales la schimbările stăpânilor.
  Avem doar un mic regret: că vă scoatem din anonimat.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*