shopify
analytics tool

Expoziţie de artă textilă VEGETALIA la Muzeul de Istorie „Teodor Cincu”

Expoziţie de artă textilă VEGETALIA la Muzeul de Istorie Teodor Cincu m

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” organizează, miercuri, 31 mai, ora 11:00 la Biblioteca Municipală „Ştefan Petică” în galeria „Helios”, expoziţia de artă textilă „VEGETALIA”, a artistului plastic ieşean Miruna  Haşegan.

Expoziţie de artă textilă VEGETALIA la Muzeul de Istorie Teodor Cincu

Partener al evenimentului este Biblioteca Municipală „Ştefan Petică.

În contextul artistic actual şi socio-uman, ce este marcat de o degringoladă a valorilor şi o supra-evaluare a consumerismului, întoarcerea la natură, aduce nu numai o stare de relaxare, ci şi un prilej de meditaţie asupra existenţei umane raportate la univers. Abordarea naturii se poate realiza din mai multe unghiuri: viziunea realistă, viziunea poetic-metaforică, viziunea filosofică.

În această expoziţie, mijloacele de transpunere sunt un mixaj de tehnici, fototransfer, imprimeu liber şi cu ceară, broderie, reunite prin colaj, în compoziţii fragmentare, dinamice în corcordanţă cu noile perspective artistice.

10 Comments on "Expoziţie de artă textilă VEGETALIA la Muzeul de Istorie „Teodor Cincu”"

 1. Clarvazatorul tecucean | 7 iunie 2017 at 13:03 | Răspunde

  Banuiesc ca, dupa ce au provocat tot felul de avarii, vor darama Sala Petrascu si vor atribui, deghizat, spatiul celui cu hotelul.
  Astea-s vremurile, dragilor!
  Popor prostalau, cate poti tu inghiti!

 2. Ce are de ascuns Hurdubae de nu face publice cheltuielile primariei? De ce pe saiturile de licitatii la cateva minute dupa ce afiseaza incredintarile directe le sterge? Nu stie ca exista programe de alerta care informeaza imediat utilizatorii cand primaria Tecuci afiseaza un astfel de anunt? Ce are de ascuns? Am crezut ca odata scapati de fostul, vom reveni la normalitate. Din pacate, este la fel.

 3. Hai să rămânem pe tema articolului! Felicitări celor de la muzeu și de la bibliotecă pentru faptul că găsesc soluții care să producă evenimente expoziționale, în lipsa Galeriei de artă ,,Gh. Petrașcu” distruse de performantul țuchell,împreună cu performanții lui lăutari culturali!

  • Margareta Floroiu | 30 mai 2017 at 21:10 | Răspunde

   Si cine il impiedica pe actualul sa redeschida galeriile? Cladirea nu este distrusa, cum insinuati dumneavoastra, e in stare foarte buna. Sa inteleg ca sunt adevarate zvonurile ca actualul face presiuni asupra arhitectului pentru autorizatia de demolare, sub pretextul ca aceasta cladire prezinta un pericol pentru cetateni?

   • Margareta,Margareta spune drept, cine te-a…oprit să te uiți în spatele sălii de expoziții și să vezi cum sus, stînga aproape de acoperiș este ciuruită…probabil meșterul Manole mihalache a vrut să facă doar niște aerisiri, ventilații naturale ca să nu se sufoce oamenii de căldură când vor veni la galeria de artă. Dacă nu ai curaj să te duci singură, roagă-l pe senator să vorbească cu țuchell, că doar ce s-au văzut recent, iar el la rândul lui are intrare la meșterul manole. Pe bune!

   • Nu cred ca are cineva curajul sa demoleze o cladite utila si foarte apreciata de multi tecuceni. In ultimul timp, nu-ti trebuie prea mult ca sa ajungi la inchisoare, cu toate ordonantele lor.
    Mai ales ca s-au zvonit prea multe despre smecherii mafiote.
    Nu cred ca primarul si arhitectul sunt atat de imprudenti.

  • Chiar că zici bine neicușorule! Când ne dau înapoi, ăștia noi de la conducerea actuală, sala aia de expoziții? Sau nu s-a înțeles la preț senatorul cu patronul mihalache? Vă rugăm frumos domnu senator, mai lăsați la preț. Dacă nu vă place la noi aci la țară,la Tecuci, delegați-o pe monica să negocieze. Ea mai are încă performanțe de la exercițiile artistice de la bară. La sol sau la șpagat este mai greu, o elimină arbitri, de la proba cântarului.

 4. La dezbaterea publica privind eliberarea acordului de functionare pentru agenti economici au participat 22 de functionari din Primarie si 4 agenti economici. concluzia? pentru cine se elibereaza acordul de functionare pentru functionarii din Primarie ori pentru agentii economici? Eu consider ca pentru asigurarea salartiilor functionarilor din primarie din banii privati ai agentilor economici.

 5. Un om de bine | 28 mai 2017 at 21:22 | Răspunde

  Pentru dl. primar, sa ia exemplu http://www.gandul.info/reportaj/cum-a-reinviat-litoralul-ardealului-dupa-zeci-de-ani-de-paragina-si-faliment-acum-300-000-de-turisti-vin-aici-in-fiecare-an-16390603. Avem si noi doua lacuri – La Ocaua lui Cuza si in spatele Liceului Agricol. Fa baiatule doua proiecte cu fonduri europene, guvernamentale, ce o fi acolo, sa le pui in valoare, mai faci si tu niste locuri de munca. Numai la primarie, din ce bani o sa-i platesti? Adu si tu un investitor, sa faca acolo 2-300 de locuri de munca, nu sa venim ca milogii la usa ta. Se aude?

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*