shopify
analytics tool

Daniel Buchir cere eliminarea nominalizării panourilor și bannerelor de “informare” din oraș și înlocuirea cu denumirea instituțiilor implicate

Acum doi ani Daniel Buchir era un intransigent critic al lui Daniel Ţuchel. Articolul de mai jos reflectă exact situaţia pe care Daniel Buchir, în mai puţin de doi ani, avea să o traverseze în mod invers. Azi Daniel Buchir vicepreşedinte al PNL Tecuci cu responsabilităţi în zona de comunicare şi respectiv mass-media este omul care scrie în interesul celui pe care îl critica aprig. Lăsăm cititorului satisfacţiile, eventual deliciile, unui text care poate fi aşezat cu uşurinţă în ceea ce am putea numi căderea şi decăderea unui om politic.


La sfârșitul anului trecut, în Tecuci a fost postată o placă din marmură pe soclul statuii lui Alexandru Ioan Cuza, odată cu mutarea acesteia pur și simplu “peste drum”.

În ultimul timp, cetățenii tecucenii sunt agresați de multitudinea de afișe și bannere, cocoțate în zonele cu cea mai mare vizibilitate. Unele, sub masca unor mesaje de avertizare, dar cu un conținut real în proporție de peste 25 % personalizat, pentru a creea imagine, fiind inscripționat numele Primarului cu caractere îngroșate, astfel fiind în realitate principalul mesaj ce se dorește a fi transmis.
Panouri colorate, unele conținând mesaje incorecte și nereale, asumându-se meritele altora, sau bazate doar pe promisiuni, ori pur și simplu așezate în locuri ce împiedică circulația pietonilor sau micșorează vizibilitatea, comportându-se mai mult ca obstacole, agreseaza tecucenii din toate zonele municipiului.

Ziarul care ar trebui să fie un buletin de presă al Primăriei Tecuci publică articole de elogiere, preamărind Primarul, sau cenzurează informațiile ce trebuie să apară, astfel că cele negative trebuie să fie evident adresate vechii administrări, pentru greaua moștenire.

Toate astea nu fac decât să încalce cele mai elementare reguli de bună conviețuire socială comunitară, iar propaganda făcută cu ajutorul cheltuirii banului public  al tecuceanului, agravează această stare, ducând-o către zona aflată la limita legii sau dincolo de ea ( așteptăm organele în drept să decidă asta).

Panou-electoral-Tecuci

Forța Civică Tecuci –  cere Consiliului Local Tecuci, celor care au fost aleși și ar trebui să reprezinte interesele cetățenilor tecuceni  și pot să ia o astfel de măsură, să introducă pe ordinea de zi și să voteze ELIMINAREA de pe toate aceste banere, panouri și de pe soclul statuii lui Cuza a numelui Primarului Tecuciului, respectiv al domnului Țuchel Daniel, înlocuindu-l cu cel al instituției “Primăria Tecuci” sau al “Unității administrativ Teritoriale Tecuci”  ce cuprinde atât instituția “primarul” cît și pe cea a “consiliului local”, denumire ce reprezintă și instituția executivă cât și pe cea decizională, actuală, trecută sau viitoare.

Cerem organelor abilitate să se autosesizeze pentru a sancționa campania electorală din afara perioadei legale, aceste mesaje nereprezentând altceva decât o încălcare la regimul legii electorale, în afara celei legale care ar fi potrivită în perioada Alegerilor Locale, dar nu din bani publici.

Administrarea intereselor cetățenilor trebuie făcută pentru o perioadă lungă de timp, fiecare ales local să isi asume continuarea proiectelor, nefiind o “înjosire”, necontând cine taie pamblica, ci doar faptul că fiecare își aduce aportul la realizarea în bune condițiuni, dovedind că tecucenii sunt în centrul atenției și că nu există alte interese. Avem nevoie de gospodari care să “cheltuiască” banul public chibzuit, să investească nu să risipească.

Buchir Daniel
Preşedinte – Forţa Civică Tecuci
Publicat în: 22 Apr 2014

12 Comments on "Daniel Buchir cere eliminarea nominalizării panourilor și bannerelor de “informare” din oraș și înlocuirea cu denumirea instituțiilor implicate"

 1. Categoric ,,trebuie alte bannere,sigursa se scrie pe ele ca de fapt canalizarea nu s-a finalizat (cei in cartierul Satu Nou stiu!) iar apa…(cei din Cernicari au constatat ca in Sahara e mai ieftin).
  Dane ,nu ai nevoie de un servetel?

 2. victor paul dobre | 31 martie 2016 at 23:04 | Răspunde

  Nu ati inteles ce vrea sa spuna administratorul acestui site? Instabilitatea morala si politica, de joasa speta, a unui personaj care nu se regaseste a fi in slujba cetateanului, asa cum a vrut s-o arate acum doi ani, ci se regaseste in situatia de a fi servil unui partid politic asezat, din nefericire, in scaunul de domnie a acestei administratii locale de aproape 4 ani, condus de acelasi nebun si acum doi ani, dar si in prezent. Acest personaj este desigur, Buchir Daniel. Diferenta este ca acum doi ani, Buchir Daniel planta flori, iar acum le culege, iar nebunul tot nebun a ramas. Asa ca o data-l critici, alta data-l pupi-n fund, ce mai conteaza, doar politica-i curva, nu omul! Conjunctura domnilor, conjuctura! De unde principii, de unde demnitate, de unde caracter, de unde verticalitate! Singurul individ care a ramas cu un caracter vadit vertical in orasul asta este Tuchel Daniel, nebunul tot nebun a ramas!

 3. Domnul Buchir din cate observ, ori dorea sa se afirme in spatiul politic si de aceea a fost o perioada impotriva lui Tuchel,in virtual, pana cineva a aparut sa ii faca o oferta, ori este un mercenar care vorbeste pentru cine plateste. Oricum acest personaj merita ignorat, s-a dovedit care sunt prioritatile sale „civice” si cei care-l citesc sa se gandeasca ca ceea ce scrie el peste cateva luni, cativa ani, n-o sa fie valabil, pentru ca o sa joace in tabara cealalta. Eu sincer daca m-as uita dimineata in oglinda si as vedea fata lui Buchir, m-as pune la loc sa dorm, poate se schimba fata…

 4. comentarii foarte „vocale” care mai de care mai nemultumit,
  imi dau si eu cu parerea si propun sa se scrie pe panouri:
  ” AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRA”
  corect nu?

 5. Consider ca nu era necesar sa existe astfel de panouri. Ramanea sa aprecieze tecucenii daca Primarul a realizat ceva in folosul acestora ori nu. Chiar daca ar fi facut ceva pentru tecuceni, nu ar fi fost necesar sa dea cu goarna prin sat ori sa ma sufoce cu inscriptii si trambite ,, uite ce am facut eu pentru voi,,, mai ales ca nici nu este o realitate ceea ce se specifica.

 6. Este o interpretare eronata. Nu ar fi o solutie corecta realizare altora ci limitarea lor. Vorbim de o cosmetizarea a lor prin postarea unei dubluri peste respectivul text. Si bineinteles cheltuielile aferente imputate celor vinovati de „greseala”. Eu personal as limita numarul de afise de informare, iar pe cele gen- „Ne-am tinut de cuvant” le-as desfiinta. Si totul bineinteles ca trebuie imputat si recuperat banii! Cetatenii nu trebuie sa plateasca nimic. Mesajele eventual trebuie sa ii protejeze, sau sa ii informeze.

  • Adevarul este ca aceste panouri au costat vreo 20.000 de euro. Este interesant de aflat in buzunarele cui au intrat banii si daca cheltuielile s-au facut cu aprobarea Consiliului local, sa vedem daca nu cumva acesti bani trebuiesc recuperati si din buzunarele consilierilor, nu numai a primarului.Alo, Curtea de Conturi se aude?

 7. Domnule Buchir, dvs exagerati!!!!! Pai cererea dvs se traduce prin cheltuirea altor bani publici pentru refacerea bannerelor. Stiti cat a costat un banner publicitar????? 1000 (O MIE!!!!!!!!!!!) de Euro!!! Dvs vreti acum sa …ce? Sa fie cheltuiti alti bani, alte cateva mii de euro? Eu nu sunt deloc de acord.

 8. Pe toate sa scrie PDL -PMP si gata, nu se mai supara nimeni !

  • Domnule draga, tot ce se face in oras se face cu bani din taxele si impozitele platite de tecuceni. In unele cazuri se folosesc si fonduri europene obtinute de fosta administratie, nu de Tuchel.Deci banii nu sunt din buzunarul nababului de la Tepu, ca sa isi puna el numele pe aceste panouri, care mai mult au avut darul sa enerveze tecuceanul de rand, care nu are bani nici sa treaca pasarela din fata primariei.

 9. Numele primarului pe tot felul de pancarte, pe statuia lui Cuza, este nu numai o dovada a lipsei celor mai elementare notiuni de democratie, dar si o tzoparlanie de neimaginat la nivelul asta. Este adevarat ca primarul nostru imita si el ce faceau sefii consiliilor judetene anteriori lui Bacalbasa, care isi scriau numele pe orice mic santier improvizat pe drumurile judetului. Sau pe sefii judeteni de partide ale caror nume apar pe toate firmele organizatiilor de prin sate.
  Dar problema ziarului e foarte serioasa.
  In primul rand, nu informeaza. Sunt multe infotmatii necesare pe care tecucenii nu le primesc. Reclama unor paranghelii viitoare si laudele in cel mai triumfalist stil comunist nu inseamna informatie. Distributie haotica (unii primesc, altii nu) este discriminatorie si nu se poate verifica numarul exemplarelor tiparite. Mai bine s-ar vinde si astfel s-ar putea afla masura in care reuseste sa trezeasca interesul tecucenilor, daca raspunde corect necesitatii lor de informare.

  • Eduard Popovici | 24 aprilie 2014 at 14:06 | Răspunde

   Este ştiut faptul că lucrările de introducere a utilităţilor (apă şi canalizare) în cartierele oraşului sunt finanţate din fonduri europene şi se datorează proiectelor întocmite şi câştigate de către administraţia Finkelstain. În schimb, valoroasa moştenire de la fostul primar este speculată cu tupeu de către falsul neamţ Gerhardt Ţuchel. Acesta a împânzit Tecuciul cu panouri gigant-megalomanice prin care încearcă să-şi atribuie merite necuvenite legate de investiţiile în cartierele municipiului nostru. În realitate, (este bine de ştiut), investiţiile privind introducerea utilităţilor de apă şi canalizare aparţin celor de la Apă-Canal Galaţi. Obrăznicia ţăpeanului îngrijorează şi când vine vorba despre Parcul Central. După ce a lăsat în mod deliberat doi ani la rând vegetaţia din Parc fără apă şi îngrijire (datorită răzbunării politice asupra lui Pazvante), în prezent Ţuchel se erijează în salvatorul şi restauratorul Parcului Central. Bineînţeles, tot prin amplasarea de panouri uriaşe.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!