shopify
analytics tool

Daniel Buchir cere eliminarea nominalizării panourilor și bannerelor de “informare” din oraș și înlocuirea cu denumirea instituțiilor implicate

Acum doi ani Daniel Buchir era un intransigent critic al lui Daniel Ţuchel. Articolul de mai jos reflectă exact situaţia pe care Daniel Buchir, în mai puţin de doi ani, avea să o traverseze în mod invers. Azi Daniel Buchir vicepreşedinte al PNL Tecuci cu responsabilităţi în zona de comunicare şi respectiv mass-media este omul care scrie în interesul celui pe care îl critica aprig. Lăsăm cititorului satisfacţiile, eventual deliciile, unui text care poate fi aşezat cu uşurinţă în ceea ce am putea numi căderea şi decăderea unui om politic.


La sfârșitul anului trecut, în Tecuci a fost postată o placă din marmură pe soclul statuii lui Alexandru Ioan Cuza, odată cu mutarea acesteia pur și simplu “peste drum”.

În ultimul timp, cetățenii tecucenii sunt agresați de multitudinea de afișe și bannere, cocoțate în zonele cu cea mai mare vizibilitate. Unele, sub masca unor mesaje de avertizare, dar cu un conținut real în proporție de peste 25 % personalizat, pentru a creea imagine, fiind inscripționat numele Primarului cu caractere îngroșate, astfel fiind în realitate principalul mesaj ce se dorește a fi transmis.
Panouri colorate, unele conținând mesaje incorecte și nereale, asumându-se meritele altora, sau bazate doar pe promisiuni, ori pur și simplu așezate în locuri ce împiedică circulația pietonilor sau micșorează vizibilitatea, comportându-se mai mult ca obstacole, agreseaza tecucenii din toate zonele municipiului.

Ziarul care ar trebui să fie un buletin de presă al Primăriei Tecuci publică articole de elogiere, preamărind Primarul, sau cenzurează informațiile ce trebuie să apară, astfel că cele negative trebuie să fie evident adresate vechii administrări, pentru greaua moștenire.

Toate astea nu fac decât să încalce cele mai elementare reguli de bună conviețuire socială comunitară, iar propaganda făcută cu ajutorul cheltuirii banului public  al tecuceanului, agravează această stare, ducând-o către zona aflată la limita legii sau dincolo de ea ( așteptăm organele în drept să decidă asta).

Panou-electoral-Tecuci

Forța Civică Tecuci –  cere Consiliului Local Tecuci, celor care au fost aleși și ar trebui să reprezinte interesele cetățenilor tecuceni  și pot să ia o astfel de măsură, să introducă pe ordinea de zi și să voteze ELIMINAREA de pe toate aceste banere, panouri și de pe soclul statuii lui Cuza a numelui Primarului Tecuciului, respectiv al domnului Țuchel Daniel, înlocuindu-l cu cel al instituției “Primăria Tecuci” sau al “Unității administrativ Teritoriale Tecuci”  ce cuprinde atât instituția “primarul” cît și pe cea a “consiliului local”, denumire ce reprezintă și instituția executivă cât și pe cea decizională, actuală, trecută sau viitoare.

Cerem organelor abilitate să se autosesizeze pentru a sancționa campania electorală din afara perioadei legale, aceste mesaje nereprezentând altceva decât o încălcare la regimul legii electorale, în afara celei legale care ar fi potrivită în perioada Alegerilor Locale, dar nu din bani publici.

Administrarea intereselor cetățenilor trebuie făcută pentru o perioadă lungă de timp, fiecare ales local să isi asume continuarea proiectelor, nefiind o “înjosire”, necontând cine taie pamblica, ci doar faptul că fiecare își aduce aportul la realizarea în bune condițiuni, dovedind că tecucenii sunt în centrul atenției și că nu există alte interese. Avem nevoie de gospodari care să “cheltuiască” banul public chibzuit, să investească nu să risipească.

Buchir Daniel
Preşedinte – Forţa Civică Tecuci
Publicat în: 22 Apr 2014