Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home4/pro98tec/public_html/arhiva/wp-content/plugins/custom-permalinks/frontend/class-custom-permalinks-frontend.php on line 498
Fostul director al spitalului din Tecuci, judecat pentru corupţie | https://protecuci.ro/arhiva

Fostul director al spitalului din Tecuci, judecat pentru corupţie

Dragos Teodoru si Florin Barbalata

Tribunalul Galaţi a decis pe 28 aprilie că sesizarea procurorilor privind faptele de corupţie de care este acuzat fostul director al Spitalului municipal „Anton Cincu” din Tecuci este legală, astfel că cercetarea judecatorească în cazul dr. Dragoş Teodoru va începe luna viitoare.
Noua conducerea a spitalului din Tecuci i-a suspendat contractul de muncă lui Dragoş Teodoru pe perioadă nedeterminată, acesta fiind acuzat de fraudă. Procurorii anticorupţie susţin că în 2007 dr. Dragoş Teodoru, director al spitalului la acea vreme, a încheiat un contract de furnizare şi montare a două generatoare de curent cu SC Majestic SRL Tecuci, înregistrând, între părţi, un act adiţional în 14.12.2007. Mai multe sesizări au fost depuse în ceea ce priveşte suma exagerat de mare înregistrată pentru cele două generatoare (220.000 lei), iar Direcţia Naţională Anticorupţie a demarat o serie de verificări în acest caz. Procurorii anticorupţie susţin că actul adiţional a fost încălcat, mărindu-se nejustificat valoarea contractului, iar prejudiciul cauzat se ridică la 26.503 lei.

Unitatea medicală se confruntă cu probleme financiare

Spitalul Municipal din Tecuci trece prin momente dificile, unitatea medicală fiind obligată să îşi acţioneze în judecată angajaţii pentru a recupera de la aceştia mai multe drepturi salariale. Este vorba de prima de stabilitate încasată pentru o perioadă de o lună de zile în 2009, dar la care se adaugă dobânda legală de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti până la data plăţii efective. Alţi 12 angajaţi ai spitalului pot răsufla uşuraţi după ce unitatea medicală a renunţat la repretenţiile faţă de aceştia. La rândul său, spitalul din Tecuci a scăpat de spectrul executării silite după ce aceeaşi instanţă a admis recent suspendarea provizorie a executării silite demarate de către SC Sanomed SRL pentru neplata unor datorii. Spitalul se judecă şi în prezent proprii angajaţi pentru a recupera de la aceştia mai multe drepturi salariale, a căror plată a fost considerată ilegală de la Camera de Conturi Galaţi. Tribunalul Galaţi a pus în vedere unităţii medicale să precizeze suma pe care vrea să o recupereze de la fiecare medic şi asistentă medicală, cu precizarea cuantumului brut şi a celui net.

Sursa: monitoruldegalati.ro