Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home4/pro98tec/public_html/arhiva/wp-content/plugins/custom-permalinks/frontend/class-custom-permalinks-frontend.php on line 498
Galaţiul va avea un nou prefect | https://protecuci.ro/arhiva

Galaţiul va avea un nou prefect

Palatul_Prefecturii_Galati

Palatul_Prefecturii_Galati  Cătălin Bocăneanu, şeful Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor, ar urma să îl înlocuiască în funcţie pe actualul prefect , potrivit mai multor surse. Totodată, numele lui Gabriel Panaitescu este vehiculat pentru funcţia de subprefect.  Schimbarea Guvernului aduce şi un nou prefect al judeţului. Această funcţie a revenit Partidului Social Democrat după negocierile care au avut loc în acest sens în interiorul USL. Astfel, directorul Direcţiei Judeţene de Evidenţa Persoanelor, Cătălin Bocăneanu, ar urma să preia funcţia de prefect al judeţului Galaţi, conform mai multor surse. Contactat telefonic, Bocăneanu a declarat însă că nu a primit până acum nicio confirmare în acest sens. ”Nu am nicio confirmare, rămâne de văzut”, a spus acesta. Potrivit declaraţiei sale de avere, Bocăneanu deţine o casă şi două apartamente, precum şi o maşină cumpărată în 2006. El are un credit de 20.000 de euro la o instituţie financiar-bancară pe care trebuie să îl achite până în 2018. Din funcţia de director la Direcţia de Evidenţa a Persoanelor Galaţi el a încasat un venit anual de 28.990 lei.
Subprefect ar putea fi numit Gabriel Panaitescu, inspector guvernamental, fost prefect al judeţului şi şef al Gărzii de Mediu Galaţi. Panaitescu ar urma să îi ia locul astfel lui Daniel Tudorache, acesta fiind susţinut în funcţie de UNPR.
La un moment dat s-au aflat în cărţi şi alte persoane pentru preluarea fotoliului de prefect al judeţului Galaţi, cum ar fi Claudiu Brânzan, purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi, care a mai deţinut în trecut această funcţie.
Florea: Ca în teatru, un ochi plânge, altul râde
Paul Florea a declarat că este normal ca atunci când se schimbă guvernarea să fie înlocuiţi şi prefecţii însă acest lucru nu trebuie să se facă în grabă. ”Mi se pare normal ca ei să-şi pună oamenii. Îmi pare rău că nu există o perioadă de tranzit între cei doi, aşa cum se întâmplă de pildă la Casa Albă cu preşedinţii; graba aceasta de schimbare creează disfuncţionalităţi. Dacă îmi pare rău că plec de la Prefectură? Este precum masca de la teatru, un ochi râde, altul plânge. Îmi pare rău că mai aveam de finalizat unele proiecte, dar pe de altă parte îmi voi putea petrece mai mult timp cu familia ”, a afirmat Paul Florea.
Legat de Cătălin Bocăneanu, Florea a spus că nu-l cunoaşte atât de bine încât să se pronunţe asupra calităţilor acestuia. ”Nu-l cunosc prea bine, ştiu că e director la evidenţa persoanelor, am înţeles că este un om onorabil şi are şcoala de funcţionar public. Nu aş putea să mă pronunţ în privinţa sa”, a mai spus Florea.
Guvernul a decis, în şedinţa de marţi, schimbarea din funcţii a prefecţilor şi subprefecţilor din majoritatea judeţelor.

Sursa: impartial.ro
Autor: Ovidiu Matache