shopify
analytics tool

Gurul politicii tecucene!

Daniel-Tuchel-Constantin-Grosu-2016

Ieri, aflându-mă la Galați, am descoperit cine reprezintă Tecuciul în Consiliul Județean din partea PSD și am rămas derutat când am citit la poziția 17 numele domnului Grosu Constantin. Atunci mi-am adus aminte că exact cu o săptămână în urmă, acest domn se îneca vorbind la radio și afirma că țelul lui în viață de când a fost radiat sau a demisionat din PNL, este să nu-l mai „gireze”, așa cum a făcut-o până acum, pe primarul Țuchel. De asemeni, afirma că nu s-a înscris la niciun alt partid pe liste, dar că negociază. Acum înțeleg că negocierile s-au terminat și vajnicul liberal Grosu s-a regăsit tocmai în doctrina social-democrată.

Daniel-Grosu  Mă întreb care a fost obiectul negocierii între conducerea formațiunii social-democrate și domnul Grosu? Cred că au fost în discuție politici de ”protecție socială” pentru păstrarea locurilor de muncă ale unor tecuceni care își desfășoară activitatea în societăți aparținătoare CL Tecuci, protejarea unui membru prezent în mai multe C.A. ale acelorași societăți, pentru că în aceste vremuri de ”criză” este imperios necesară păstrarea locurilor de muncă!

Cum o fi oare cu radierea/demisia domnului Grosu din PNL, când el și aparținătorii lui își păstrează în continuare pozițiile salariale pe care le au de patru ani încoace? O fi pe bune, o fi cacealma? O fi domnul Grosu un fel de general Basta de pe timpul lui Mihai Viteazul, care să înjunghie presupusul ”învingător” în spate atunci când trebuie? Oare candidatul PSD Cătălin Hurdubae va ieși în campania ce urmează la braț cu domnul Grosu pe străzile Tecuciului? Cred că-i va fi greu candidatului să răspundă întrebărilor legitime ale cetățenilor de ce Tecuciul este în situația pe care candidatul o critică, când lângă dânsul va fi unul dintre artizanii acestei moșteniri! Cum se va delimita candidatul de trecutul coechipierului și cum va duce în spate candidatul greutatea bagajului ”negocierilor” cu coechipierul actual, când va trebui să explice cum va concepe schimbarea în administrația publică locală pe care și-o propune, cimentând aceleași structuri care au batjocorit banul public și cetățeanul tecucean timp de patru ani?

Cum poate să ne explice domnul Grosu ( care, așa cum afirma primarul Țuchel, este încă consilier personal retribuit al domnului primar ) că se realizează moralitatea și onestitatea în politică, când galbenii îi iei de la ”dușmani” și ”iubirea” o reverși în altă parte? Cum poți să te erijezi într-un guru al politicii tecucene, un fel de Rezervă Federală a voturilor tecucenilor, când afirmi infatuat că nu-l mai girezi(nu mai garantezi)pentru Țuchel și de la ”înălțimea” poziției tale de guru ceri imperios tecucenilor să voteze pe cine spui tu? Nenea guru, cine ești matale să-ți permiți acest lucru cu tecucenii, când spui cu subiect și predicat că dumneata l-ai făcut primar pe Țuchel? Sau poate într-o eventuală victorie a domnului Hurdubae să-ți arogi victoria ”pe persoană fizică”? Nu crezi că este mai bine să-i lași pe tecuceni să gândească cu propria minte și să te duci să bați mătănii pentru iertarea păcatelor din mandatul ce tocmai se încheie?

Mă gândesc și la posibilitatea ca prezența gurului Grosu lângă Cătălin Hurdubae și PSD să fie o strategie tocmai pentru subminarea campaniei electorale a celor amintiți. Să fi uitat poporul pesedist tecucean așa repede patosul incriminator pe care-l manifesta acum doi ani la spargerea USL guru Grosu? Sau poate se vrea refacearea USL , lăsându-se astfel canale de comunicare acolo unde nouă tecucenilor ni se spune că ar fi o prăpastie!

Am observat acum că este la modă să te dezici de Țuchel, dar oameni buni…unde au fost până acum cei ce se dezic? Acum am înțeles cum putea fi compromisă ideea unirii eforturilor cu candidatul comun : puneam ”ouăle” într-un singur coș și venea un guru al politicii tecucene, lua coșul și-l vindea! Singura speranță a tecucenilor pentru actualele alegeri locale rămâne mintea limpede și onestitatea tecucenilor față de propriul destin, căci altfel dacă lăsăm la discreția vreunui guru al politicii destinul orașului, iarăși ni se va arăta luna pe cer și vom fi buzunăriți fără restricții patru ani de zile!

Vă las să vedeți listele așa cum le-am văzut și eu, observând ”sublimul” în politica gălățeană : lista pe care se află domnul Grosu poartă girul altui guru al politicii, domnul președinte PSD Dan Nica!

Sursa: traianbalanica.ro

Lista-consilieri-1

Lista-consilieri-2

Lista-consilieri-3

Lista-consilieri-4