shopify
analytics tool

Iată cum arată Primaria „performantului” Ţuchel după 4 ani de mandat.

Interiorul-primariei-municipiului-Tecuci-2016-4

Acum, după patru ani, „primaria porţilor închise” îşi dezvălue hidoşenia. Într-un articol postat în ziarul „Scânteia” de Tecuci, publicat în 17 aprilie 2013 , scris cu năduf de Nina Alina Popa (după cum puteţi vedea s-a rebotezat!!), citim urmatoarele:

Condiții inumane de muncă pentru angajații Primăriei

• Clădirea Primăriei arată ca după război.
• Dezinteresul autorităţilor din ultimii ani au făcut ca funcţionarii să fie nevoiţi să muncească în condiţii inumane.
• Primarul Daniel Ţuchel susţine că printre priorităţile sale se numără amenajarea sediului instituţiei care să devină un simbol pentru oraş.
Imobilul Primăriei Tecuci în care îşi desfăşoară activitatea funcţionarii tecuceni arată mai rău decât un cămin de nefamilişti.
Dezinteresul foştilor edili ai municipiului Tecuci, mereu invocată lipsa a fondurilor a condus la situaţia în care imobilul Primăriei să arate mai rău că după un război.
Birourile au devenit focare de infecţie, bucăţi din tavan cad peste birouri, pe dosare, în cap la oameni, mucegaiul este „în floare” în multe încăperi, precipitaţiile se preling liniştite ori din tavan, ori pe lângă tâmplăria geamurilor.
La etajele superioare caloriferele cu o vechime de zeci de ani, nu fac faţă temperaturilor scăzute, cei din birourile situate la etajele superioare fiind nevoiţi să muncească iarna în cojoace. De asemenea, hidroizolaţia clădirii lăsa mult de dorit, la fiecare ploaie pe acoperişuri formându-se adevărate bălţi.

În biroul juristului cade varul
Intru în biroul unui jurist, discutăm, e înconjurat de hârţoage, varul cade de peste tot, ai impresia că ninge, dă cu mâna în cap, îşi scutură părul şi spune că s-a obişnuit cu aceste condiţii inumane, acum nici nu i se mai par deplasate, au devenit „normalitate”, deja „ninsoarea” aceea de var a acoperit toată încăperea.
Mirosul de mucegai este persistent, duşumeaua scârţâie groaznic. Totuşi oamenii ăştia suporta cu stoicism de ani de zile aceste condiţii.

Primarul Ţuchel: „Funcţionarii merită condiţii decente”

Noul primar s-a confruntat de la preluarea mandatului cu problemele din sediul municipalităţii. Planul său este să asigure condiţii decente pentru angajaţi.
„Am găsit clădirea Primăriei într-o stare jalnică. Am luat deja primele măsuri, o parte din parterul clădirii fiind deja amenajat modern. Vom asigura într-un timp cât mai scurt condiţii decente şi pentru funcţionarii de la celelalte etaje ale clădirii. Nu se poate să fim municipiu iar clădirea Primăriei să arate mai rău decât la ţară. Până la urmă, cred că este un simbol al autorităţii locale. Atât funcţionarii din instituţie, cât şi cetăţenii care vin la Primărie merită condiţii decente”, susţine primarul Daniel Ţuchel.

Am făcut astăzi, 24.iun.2016 (după trei ani de la publicarea articolului), un raid prin primărie şi am constatat că e mai dezastruos decât în 2013. Este într-adevăr ca un cămin studenţesc fără administrator, lăsat de izbelişte. Cu toate că s-a investit înt-un acoperiş pentru care s-a făcut mare tam-tam (citeşte articolul AICI)

 

Interiorul-primariei-municipiului-Tecuci-2016-3

Interiorul-primariei-municipiului-Tecuci-2016-2

Interiorul-primariei-municipiului-Tecuci-2016-7

Interiorul-primariei-municipiului-Tecuci-2016-6

Interiorul-primariei-municipiului-Tecuci-2016-5

Interiorul-primariei-municipiului-Tecuci-2016-1

Am intrat şi în sala mare de şedinţe a primăriei şi am constatat că, şedinţa de investire a consilierilor locali nu se poate desfăşura aici. Sala nu a putut fi amenajată la timp. Într-un articol postat AICI ni se spune cât de extraordinară este arhiva la care s-a lucrat 2 ani. Unde a dispărut arhiva? S-au cheltuit alţi bani pentru a fi desfiinţată? Este cumva în sacii de hărtie tocati zilele trecute?

Dacă acestă şedinţa se va desfăşura în holul primăriei (unde se desfăşurau în ultima perioadă şedinţele de Consiliu local) va fi un spectacol trist. În acest hol nu pot să încapă mai multe de 20 de persoane. Probabil că, din dispoziţia primarului Ţuchel, nici aerul condiţionat nu va funcţiona, aşa încât invitaţii au două variante: renunţa sau vor suporta căldura şi mirosurile…

Constatăm cu amărăciune că Daniel Ţuchel doreşte să saboteze activitatea din primărie, şi să o aducă într-un stadiu mai rău decât a moştenit-o.

Performant, performant, dar să ştim şi noi!

Sala-mare-de-sedinta-a-primariei-Tecuci-2016-2

Sala-mare-de-sedinta-a-primariei-Tecuci-2016-1