Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home4/pro98tec/public_html/arhiva/wp-content/plugins/custom-permalinks/frontend/class-custom-permalinks-frontend.php on line 498
IMAGINEA ZILEI - Ecotec în "acţiune" | https://protecuci.ro/arhiva

IMAGINEA ZILEI – Ecotec în „acţiune”

Ecotec Tecuci in actiune

Am iniţiat la sugestia unui cititor, un ciclu de fotografii din actualitatea tecuceană. În general acestea nu vor fi comentate de noi. O să vă lăsăm pe dumneavoastră să o faceţi. Totuşi, la această primă imagine o să spunem că am monitorizat câteva acţiuni ale Ecotec-ului şi Primăriei care sunt, evident, pe bani publici.
Vineri, 3 ianuarie 2013, o mulţime de oameni verzi şi portocalii trebăluiau pe strada Ecaterina Teodoroiu, spărgând de zor cu târnăcoapele gheaţa strânsă pe partea carosabilă, lângă borduri. Şi nu erau puţini: aproximativ 30 de asistaţi social (la legea 416) şi 16 lucrători de la Ecotec. Aceştia mai aveau lângă ei şi ceva şefi de echipă şi 4 utilaje. Au început lucrul în jurul orei 9 şi au strâns sculele înainte de ora 14. Sâmbătă doar o echipă de la Ecotec a mai „ciocănit” gheaţa pietrificată în urma „acţiunilor de deszăpezire” ale autorităţilor. Rezultatul: 100ml Ecotec-ul şi cam tot atât şi echipa de la 416. Şi aici acţiunea s-a încheiat. În urma lor au rămas sute de scorbelituri create în stratul asfaltic care se vede că a fost în regulă înainte de această intervenţie (vezi foto dreapta jos).
Astăzi acţiunea s-a reluat pe strada Unirii cu o echipă a Ecotec-ului.
Nu putem să nu ne ridicăm câteva întrebări:
1. De ce s-a demarat cu strada Ecaterina Teodoroiu şi nu cu o altă arteră mult mai aglomerată?
2. Dacă se continuă în acest ritm când se vor termina lucrările de curăţare a gheţii? În luna august?
3. În aceste minicratere se adună gheaţa şi fisurează asfaltul. Va afirma actuala conducere că asfaltul pus de vechea conducere a fost de proastă calitate?
4. Este cea mai gospodărească metodă de decopertare a gheţii? Şi cea mai economică?
5. Cine-i monitorizează pe aceşti lucrători?
6. Dacă astăzi pe strada amintită aprope nu mai era gheaţă, rezultă că „trupele” amintite şi-au făcut treaba? Sau mama natură ia avantajat?
7. O să regăsim în plăţile făcute de Ecotec decopertarea integrala de gheaţă a acestei străzi? (şi a celor ce urmează în curand)
8. Credeţi că e potrivit ca aceste lucrări pentru o perioadă să fie monitorizate de măcar trei persoane (aşa cum am făcut noi) sau actuala conducere va trebui să ia măsuri drastice de control aşa cum s-ar impune ?
9. Cât credeţi că ar trebui să lucreze o firmă mică cu 3-4 angajaţi ca să poată plăti aceste „lucrări” golăneşti?
10. ŞTIAŢI CĂ ECOTEC-UL ARE MANAGER NUMIT RECENT?

Şi întrebările ar continua dar mi-e frica c-o însera….