Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home4/pro98tec/public_html/arhiva/wp-content/plugins/custom-permalinks/frontend/class-custom-permalinks-frontend.php on line 498
În floarea vârstei, imobilizat la pat | https://protecuci.ro/arhiva

În floarea vârstei, imobilizat la pat

Tineri casatoriti - TecuciDoi tineri soţi din Tecuci sunt urmăriţi de ghinionul care i-a lovit a doua zi după nuntă. Daniel Dumitru Grosu (33 de ani) şi Iustina (29 de ani) sunt căsătoriţi din iunie 2008. Sunt doi oameni simpli, care nu au vrut decât să-şi întemeieze o familie fericită împreună. Visele lor s-au năruit imediat ce au început să le construiască. De doi ani duc împreună calvarul unui accident de maşină în care au fost implicaţi, involuntar, şi în care o altă persoană, şoferul maşinii în care se aflau, şi-a pierdut viaţa.  Daniel a sperat să-şi recupereze piciorul drept, după intervenţia chirurgicală ce a urmat accidentului. Luna trecută, medicii au trebuit să-i amputeze piciorul de la genunchi în jos, deoarece o infecţie puternică i-ar fi putut pune viaţa în pericol.   Daniel se deplasează acum în cârje.  Speră să conducă din nou maşini şi să-şi reia slujba de taximetrist, pe care o avea înainte de tragica întâmplare.
O proteză poate schimba viaţa unui om
Visul unei vieţi cât de cât normale li s-ar putea împlini doar dacă Daniel ar avea o proteză pentru picior, care costă în jur de 60.000 de lei, o sumă enormă pentru orice familie. În acest moment, veniturile celor doi tineri sunt extrem de mici.
Daniel nu mai are serviciu din momentul accidentului, fiind imobilizat la pat. Pentru că prin operaţia iniţială i s-a montat o tijă în picior, nu i s-a putut da atunci încadrarea într-un grad de handicap, pentru a beneficia măcar de indemnizaţia aferentă.
Soţia sa, Iustina Grosu, a suferit în urma accidentului o fisură de bazin şi s-a deplasat o perioadă de timp cu greutate. Înainte de accident a fost suplinitoare de limba engleză în localitatea Poiana şi a urmat cursurile Facultăţii de Finanţe-Bănci.
Abia în acest an şcolar a reuşit să mai prindă o catedră, ca educatoare suplinitoare, la Grădiniţa Huleşti, din comuna Poiana. Mama băiatului îi ajută cum poate, dar şi ea trebuie să supravieţuiască din puţinul pe care îl primeşte din indemnizaţia de persoană de sprijin, având-o în grijă pe sora sa, oarbă din naştere.
Tecuceni, puteţi demonstra că vă pasă!
Ce şanse mai au aceşti tineri să se bucure de viaţă sau chiar să petreacă sărbătorile în linişte sufletească? Doar dacă le întindem o mână de ajutor le oferim această şansă.
Fiecare dintre noi (şi tecucenii în mod special) poate face acest lucru, donând cât de puţin în contul în lei, deschis la Banca Transilvania, cod IBAN RO50BTRL01801201B71911XX, pe numele mamei lui Daniel, Maria Grosu.
De asemenea, dacă vă este mai uşor, puteţi să donaţi banii la casieria redacţiei „Viaţa liberă”. Nu uitaţi că orice contribuţie de-a dumneavoastră este un pas înainte pentru tânăra familie!

Sursa: viata-libera.ro