Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home4/pro98tec/public_html/arhiva/wp-content/plugins/custom-permalinks/frontend/class-custom-permalinks-frontend.php on line 498
Incidente grave în Pechea şi Tecuci | https://protecuci.ro/arhiva

Incidente grave în Pechea şi Tecuci

Vot_iunie_2012

Vot_iunie_2012  Dan Munteanu, unul dintre candidaţii PDL la Consiliul Local al municipiului Tecuci, a depus plângere penală, în această dimineaţă, împotriva preşedintei secţiei de votare nr. 26 din oraş. Candidatul este nemulţumit pentru că preşedinta Munteanu Aurelia nu i-a permis să intre şi să observe procesul de votare, în secţie. „Este dreptul meu, iar dumneaei mi-a spus că nu am voie. I-am adus text de lege, i l-am citit şi tot nu m-a lăsat. Mai mult, vicepreşedintele m-a luat de mână, ca să mă dea afară. Eu, ca şi candidat, am voie să intru şi să observ procesul de vot în toate secţiile. Am depus plângere penală, am fost la alte secţii şi voi merge şi la secţia aceea astăzi, indiferent ce spune doamna preşedintă”, a declarat Dan Munteanu.
Preşedinta secţiei de votare Adriana Munteanu a declarat că motivul pentru care candidatului la Consiliul Local nu i s-a permis să staţioneze în secţie este spaţiul restrâs în care se votează şi în care sunt deja patru urne, patru cabine de vot şi masa comisiei. „Avem cele mai mari liste de votare din oraş, cu circa 2.800 de persoane înscrise. Nu mai era loc. Acesta este singurul motiv, am explicat situaţia şi la Biroul Electoral Central (BEC) Tecuci”, ne-a declarat Adriana Munteanu.
Membrii Biroului Electoral Central cunoşteau situaţia şi au declarat că, în cazul în care candidatul la Consiliul Local doreşte să observe votul în ciuda spaţiului restrâns, o poate face.

Pechea: Membri unei secţii de vot, cercetaţi penal pentru că au dat mai multe sau mai puţine buletine de vot
Trei membri ai biroului electoral al Secţiei de Votare nr. 5 din comuna Pechea, amenajată în incinta Căminului Cultural din localitate, au fost înlocuiţi şi sunt cercetaţi penal deoarece le-au înmânat mai multe sau mai multe buletine de vot câtorva alegători care s-au prezentat la urne. Neregula a fost constatată în jurul prânzului şi procesul electoral a fost întrerupt. „Am fost sesizaţi telefonic de către preşdintele Secţiei de Votare nr. 5 că unii membri au dat mai multe sau mai puţine buletine de vot. Ne-am deplasat la secţie şi, pentru zece minute, timp în care procesul electoral a fost suspendat, am verificat numărul semnăturilor de pe listele electorale şi numărul buletinelor de vot rămase nefolosite. Am constatat că datele nu corespundeau la trei dintre membrii secţiei de votare, i-am înlocuit şi am sesizat Poliţia”, a declarat preşedintele Circumscripţiei Electorale nr. 44 Pechea, Luminiţa Gabriela Zegrea.
Cei trei membri care le-au au înmânat alegătorilor mai multe sau mai puţine buletine de vot sunt reprezentanţi ai USL, APP şi PPDD. „Poliţiştii le-au întocmit celor trei persoane dosar penal la Legea 67/2004, art. 110, privind introducerea în urnă a mai multor buletine de vot, faptă pedepsită cu închisoarea de la doi la şapte ani”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, comisarul Cristina Tatulici.

Sursa: Viaţa Liberă

Hot nr.32