Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home4/pro98tec/public_html/arhiva/wp-content/plugins/custom-permalinks/frontend/class-custom-permalinks-frontend.php on line 498
Mai exista dubii ca Ţuchel este cercetat de DNA? Iată dovada clară | https://protecuci.ro/arhiva

Mai exista dubii ca Ţuchel este cercetat de DNA? Iată dovada clară

anchetat-de-justitie

Un număr de 24 de şefi de Consilii Judeţene şi 40 de primari de municipii şi sectoare ale Capitalei au probleme cu legea, fiind fie condamnaţi sau anchetaţi de către DNA, fie declaraţi incompatibili sau în conflict de interese de către ANI, mulţi dintre aceştia pierzându-şi şi funcţiile

În ceea ce priveşte situaţia consiliilor judeţene, anchetele procurorilor sau ale inspectorilor de integritate au vizat 24 din cei 41 de şefi de administraţii judeţene. Cei mai mulţi, 14, provin din PSD, în timp ce 9 sunt liberali, iar unul din UDMR. Dintre cei 23 de şefi de Consilii Judeţene cu probleme, 12 fie şi-au pierdut funcţia, fie au fost, la un moment dat, suspendaţi de către prefect…..

PSD – 14 şefi de consilii judeţene au probleme în justiţie

De la PSD, şi-au pierdut funcţiile de preşedinţi de consilii judeţene Adrian Duicu (CJ Mehedinţi), în urma unei decizii a instanţei supreme privind incompatibilitatea sa – el fiind însă cercetat şi într-un dosar de corupţie, în care este acuzat că ar fi săvârşit infracţiuni de trafic de influenţă chiar din biroul premierului Victor Ponta -, Gheorghe Bunea Stancu (CJ Brăila), condamnat la trei de închisoare în dosarul „Mită la PSD”, dar urmărit penal şi într-un nou dosar de corupţie, dar şi Constantin Nicolescu (CJ Argeş), condamnat definitiv la 7 ani şi 8 luni de închisoare pentru corupţie. El şi-a pierdut însă funcţia din cauza unei decizii definitive a instanţei privind conflictul de interese.

Agentia-imobiliara-EXTREM-Tecuci

PNL – nouă şefi de de consilii judeţene au probleme în justiţie

Din PNL, nouă lideri locali au probleme cu DNA sau cu ANI. Trei şi-au pierdut funcţia, trei au fost suspendaţi, iar alţi trei conduc în continuare instituţiile.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi Florin Ţurcanu, condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual, preşedintele CJ Hunedoara Mircea Moloţ, cercetat într-un dosar de corupţie, dar declarat şi incompatibil de către ANI, precum şi Horea Uioreanu (CJ Cluj), trimis în judecată pentru luare de mită, şi-au pierdut funcţiile.

O treime dintre primarii de municipii au probleme cu legea

Dintre cei 103 primari de municipii, dar şi cei 7 primari din Capitală, peste o treime (40) au şi ei probleme cu legea. Cei mai mulţi, 20, sunt din partea PNL, în timp ce alţi 14 vin din rândul social-democraţilor. Doi sunt din partea UNPR, trei de la UDMR, iar unul este independent. Majoritatea acestora sunt în continuare în funcţie.

De la PNL, doar doi primari au demisionat. Este vorba despre Gheorghe Ştefan (Piatra Neamţ) şi Emilian Frâncu (Râmnicu Vâlcea). Alţi patru au fost suspendaţi: Andrei Chiliman (Sectoul 1), Adrian Domcoş (Beiuş), Cornel Resmeriţă (Lupeni) şi Aurel Olărean (Rădăuţi). Toţi cei patru sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

Lista primarilor PNL cu probleme în justiţie este completată de Sorin Manduc (Făgăraş), care se află în proces privind incompatibilitatea sa, Radu Florea Nistor (Săcele), trimis în judecată pentru abuz în serviciu, Daniel Boriga (Târgovişte), condamnat cu suspendare într-un dosar de abuz în serviciu, Mircea Guţă (Calafat), trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu, Daniel Ţuchel (Tecuci), anchetat pentru abuz în serviciu, Constantin Sava (Urziceni), urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu, Ion Manea (Orşova), declarat incompatibil de către ANI, Radu Sandu Victor Capilnasiu (Zalău), declarat incompatibil, Teodor Neamţu (Mediaş), trimis în judecată pentru abuz în serviciu, dar acuzat şi de conflict de interese, şi Constantin Hogea (Tulcea), acuzat de luare de mită….

Citeste intreg articolul AICI

Sursa: Mediafax.ro