shopify
analytics tool

La Tecuci, va lua fiinţă primul Festival Internaţional al Aforismului

Afisul festivalului International al aforismului la Tecuci mic

Dacă sunteţi pasionaţi de aforisme, atunci o să vă bucure vestea că în România, mai precis la Tecuci, va lua fiinţă primul Festival Internaţional al Aforismului pentru românii de pretutindeni.

Afisul festivalului International al aforismului la TecuciEste vorba despre un festival nou de cultură care va avea loc la sediul Fundaţiei Pelin din Tecuci, în primul weekend din octombrie.

Coordonator:  scriitorul Vasile Ghica

Concurenţii sunt rugaţi să trimită câte un grupaj de 50 de aforisme şi un micro C.V. (în limba română), până la data de 15 iunie 2017, pe adresele de email:  vasghica@gmail.com sau fundatiapelin@yahoo.com

Lucrările vor fi publicate în prima antologie a festivalului, care va fi trimisă şi online tuturor participanţilor la concurs.

Premianţii vor fi invitaţi să participe la festivitatea din 5–7.oct.2017, ce va avea loc la sediul Fundaţiei Pelin din Tecuci, str. 1 Decembrie 1918, nr. 60, jud. Galaţi. Cazarea şi masa sunt asigurate de către organizatori.

Invitaţi:

Acad. Dr. Năji Naaman – Născut la Harissa (Liban) în 1954, pe 19 mai, este un umanist, scriitor şi Invitatie Fundatia Pelin Tecucipromotor al culturii, cu mai mult de 75 de titluri, incluzând câteva opere literare, el este tradus în 43 de limbi şi dialecte. Este doctor în drept şi decorat de the IOISCW 2014, Membru al Academiei Arabe de Cultură, câştigător al Marelui Premiu Internaţional de Poezie 2002, The Premi Internaţional Catalunya (2004), Decorat în 2015 de către Preşedinte Armenian, Serzh Sargsyan.

Valeriu Butulescu – poet, prozator, traducător şi autor de aforisme. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România. A publicat treizeci de volume de eseuri, poezie, teatru, traduceri. O largă popularitate au câştigat aforismele sale, fiind traduse şi publicate în cincizeci de limbi şi apreciate de mari personalităţi şi preşedinţi de state. A scris şi a publicat unsprezece piese de teatru, dintre care opt i-au fost puse în scenă

Alina Breje – scriitoare, traducătoare şi jurnalistă literară.

Material publicitar Fundatia Pelin

 

4 Comments on "La Tecuci, va lua fiinţă primul Festival Internaţional al Aforismului"

 1. Uite așa se joacă soarta și pe stânga și pe dreapta, iaca, iaca, iaca așa…! Eu zic să se unească cei trei muschetari:ghiuca, dumas și Nicola și împreună cu ,,omul de cultură” pelin sau buriuiană, nu am reținut prea bine numele, să pună mână de la mână și să scrie o odă cu titlul ,,Sărut mâna neamțule” sau țepule, nu știu cum sună mai bine, astfel încât la momente de insomnii literar hartistice să meargă la poartă la domnu cu pălărie de toflean și papion de mârlan și să-i cânte o manea pentru ca să mai curge ceva bani pe la pelinu liberal… Mânaca-v-ar criticii pentru talentu lu dumneavoastră!

 2. Domnule admin., am o rugaminte la dvs., daca se poate, sa ne prezentati informatii despre impozitul despre gospodarie si cum ne va influenta el viata, pentru-ca ne-o va influenta in mod dramatic, atat personal cat si colectiv. Da, si colectiv deoarece 80% din impozitul pe venit se duce la bugetul local, astfel 1 an si 6 luni primariile vor fi lipsite de fonduri. Pentru asi putea desfasura activitatea acestea vor trebui sa faca imprumuturi. Nu mai vorbesc de tragedia care ai va cuprinde pe cetatenii de rand, care se vor trezi ca au de plata intr-un termen scurt si 100 de milioane lei vechi. Cine vor castiga? Cei 35.000 de consultanti fiscali pesedisti, care vor fi platatiti cu salarii intre 2000 si 3000 de euro.

  • @Prea lucid
   Deocamdata, acesta este in faza de proiect. Nu este inca cazul sa ne alarmam. Exista si posibilitatea sa nu fie aprobata in forma actuala. Sau, sa nu fie aprobata nicicum.

  • Domnule Prea lucid, de ce il rogi pe Admin sa-ti explice ceeace nici celor care au initiat tarasenia nu le e prea clar? Nu e clar nici care a fost intentia lor.
   1)Au avut oare dorinta sincera sa revolutioneze si au fost atat de nerabdatori si de ageamii de si-au luat visele drept realitate, facand calcule superficiale, neluind in seama faptul ca sistemul functionaresc din domeniu nu numai ca nu e capabil sa se adapteze la o reforma, dar nici pentru aplicarea vechii legislatii nu s-a aratat suficient de capabil. E bantuit de lene, coruptie si prostie.
   2)Sau, poate, au vrut sa faca valuri, sa ne dea ocupatie, ca in timpul asta ei sa-si realizeze alte interese?
   Cu modestie, doar Lucid

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*