shopify
analytics tool

Lucian Bentu implicant înt-un scandal de nivel naţional: Vitalaire

lucian-bentu-tecuci-vitalaire

Mii de bătrîni dependenți de oxigen sînt executați silit de Air Liquide Vitalaire, filiala din România a liderului mondial de aparate de aer. Un insider a oferit ziarului numeroase facturi contrafăcute. Reprezentanții firmei se declară ”șocați” și spun că ”vom verifica”

”– Vreau să vă arăt cum firma Vitalaire escrochează pacienții și face evaziune fiscală!

– Pe ce vă bazați?

– Eu sînt cel care am falsificat actele!”Coordonator care a plecat din Vitalaire și s-a decis să vorbească

– Vitalaire ne-a impus să plătim 2.300 de lei pentru o restanță de cîteva sute de lei!

– Cum ați ajuns să închiriați un aparat medical de la Vitalaire?
– Tatăl meu, tractorist de meserie, era cardiac și avea insuficiență respiratorie. Era obligat să folosescă un concentrator de oxigen. Vitalaire ni l-a închiriat. Și apoi ne-au dat în judecată.

– Ce ați făcut?
– Ce puteam face? Am plătit! Sînt niște mafioți!

– Cum se simte acum tatăl dumneavoastră?
– Sper că mai bine decît aici. A murit.

E una dintre miile de voci pe care statul român n-a vrut să le audă.

Bărbatul se numește Viorel Grigore și e băiatul lui Anghel Ciufu, din Lehliu Gară, județul Călărași.

Ciufu a folosit un aparat Vitalaire în anii 2013-2014.

S-a stins la 61 de ani.

O AFACERE CONSTRUITĂ PE EXECUTAREA DISCRETĂ A PACIENȚILOR

SC Air Liquide Vitalaire România SRL, după numele complet al firmei, este binecunoscută în lumea medicală.

Dar e aproape neștiută în spațiul public.

Pentru că, deși numeroși pacienți au reclamat ani de zile la autoritățile medicale și la Protecția Consumatorului, ei au fost ignorați.

Astfel s-a asigurat discreția afacerii.

Ei vînd sau închiriază aparate de oxigen pentru pacienții cu astm, cancer, silicoză, boli severe de plămîni, apnee. ”Ne adresăm bolnavilor cu suferințe foarte grave. Pentru clienții noștri, oxigenul este de neînlocuit. Speranța de viață a scăzut la cîteva luni acum, dar asta din cauza Casei de Sănătate”, spune directorul general al firmei Lucian Bentu, într-o lungă discuție cu jurnaliștii Gazetei.

Au sediul în Iași și contracte cu toate Casele Județene de Sănătate.

”Avem înțelegeri cu 42 de Case de Sănătate. Și mă puteți cita: da, îi acționăm pe pacienții datori în judecată, dar din cauza celor de la CAS!”, spune avocatul firmei, Dragoș Bobu, care îl însoțește la interviu pe directorul Bentu.
…..
”DA, AM INTENTAT APROAPE 3.000 DE PROCESE PACIENȚILOR”

Gazeta a centralizat, folosind portalul termene.ro, procesele intentate de Vitalaire.

Ziarul a verificat apoi un număr semnificativ de procese direct pe portalurile justiției și prin dialog om la om cu bolnavii.

Sau cu urmașii lor.

Pentru că și sursa și directorul companiei au dreptate atunci cînd afirmă că mulți dintre clienții Vitalaire sînt cazuri disperate.

E o listă nesfîrșită de oameni care s-au stins în cîteva luni sau, maximum, într-un an, doi după semnarea contractului. Acum, potrivit șefilor firmei, s-a redus speranța de viață, pentru că cei de la CAS le decontează oxigenul doar pacienților aflați în stadiul 4 în anumite boli.

Apoi, în pasul următor, am confruntat cu oficialii firmei numărul de procese, rezultat din sursele publice. L-au confirmat!

”Avem aproape 3.000 de procese”, spun cei doi oficiali intrevievați ieri de gsp.

Acțiunile în instanță împotriva clienților-pacienți sînt derulate prin casa de avocatură din Iași a lui Dragoș Bobu, prietenul directorului general Lucian Bentu.

Este o situație nemaintîlnită în domeniul sanitar din România: o firmă să acționeze în judecată aproape 3.000 de pacienți!

”Da, și noi am întrebat în jur și n-am mai găsit o astfel de cifră așa cum avem la Vitalaire, dar există explicații”, spune Bobu.

SURSA DIN INTERIOR: ”AU CÎȘTIGAT PROCESE CU CHITANȚE FALSE TRIMISE ÎN INSTANȚĂ”

– De ce în contabilitate se introducea factura cu 0,01 lei?
– Pentru ca acționarii francezi să vadă că această sumă nu va mai fi recuperată niciodată.

– Cînd începe facturarea dublă a unui pacient?
– În momentul în care el nu plătește. Din acea lună, pacientul figurează lunar cu 0,01 lei în contabilitate. Dar clientul nu știa! Factura dublă, cu 130 de lei pe lună, era păstrată într-un dosar al firmei, neînregistrat la Fisc! După luni de zile, sau uneori după ani, bolnavul era dat în judecată și la proces mergeam cu facturile cu 130 de lei, deși ele nu erau legal înregistrate.

– Ce cîștigă firma din această poveste riscantă?
-În final, firma are de încasat mult mai mult decît suma prevăzută în contract. Dar adevăratul cîștig aparține șefului firmei: directorul general Lucian Bentu. El și prietenul său, avocatul Dragoș Bobu, sînt cei care profită. Pentru că, din acești bani recuperați, care includ și penalități, o mare parte își oprește avocatul Bobu ca servicii juridice. Este, în același timp, un mod de a păcăli și pacienții, dar și pe acționarii francezi ai firmei.
…..
DIRECTORUL GENERAL: ”SÎNT ȘOCAT. E FOARTE URÎT CEEA CE VĂD!”

Discuție dificilă într-un hotel bucureștean cu cei doi oameni care, potrivit mărturiilor, conduc Vitalaire: directorul general Lucian Bentu, totodată om de afaceri din Tecuci, și avocatul ieșean Dragoș Bobu.

Le arătăm facturile duble.

Avocatul Bobu, un tînăr blond, cu aspect modern, se scufundă în fotoliu și în gînduri.

Răspunde directorul general Bentu.

Nici el n-a împlinit 40 de ani, arată și vorbește bine.

Citeste intreg articolul AICI

6 Comments on "Lucian Bentu implicant înt-un scandal de nivel naţional: Vitalaire"

 1. ” Ar fi greu de crezut ca un tanar cu o evolutie atat de frumoasa, care la nici 40 de ani a ocupa o functie atat de importanta, sa faca acele greseli.” Ia zi, sa mori tu 🙂

  Exista probe. Investigatia a facut-o Tolontan. Citeste pe blogul lui…
  Dar ma tem ca nu te intereseaza adevarul de fapt..

 2. Biblia despre toleranta – În timpul serviciului său pământesc, Isus Cristos a observat intoleranţă la tot pasul. Iudeii şi samaritenii se urau cu înverşunare (Ioan 4:9). Femeile erau considerate inferioare bărbaţilor şi tratate în consecinţă. Iar conducătorii religioşi îi dispreţuiau pe oamenii de rând (Ioan 7:49). Isus Cristos s-a remarcat însă prin atitudinea sa complet diferită. „Omul acesta îi primeşte cu căldură pe păcătoşi şi mănâncă cu ei”, au spus împotrivitorii săi (Luca 15:2). Isus era bun, răbdător şi tolerant deoarece el venise nu ca să-i judece pe oameni, ci ca să-i vindece din punct de vedere spiritual. Iubirea a fost principala sa forţă motivaţională (Ioan 3:17; 13:34).

 3. Nu pot sa cred ca tocmai un preot a indraznit sa comenteze la stirea asta, care pana la urma e o stire si nu se stie care e adevarul. Dar va iesi la suprafata odata si odata.
  Cat despre „sfiintia sa” ma mir ca are tupeu sa aduca vorba de Biblie, cand ei sunt cei mai mari hoti. Cum iese un preot, cum apare inca o biserica. Nu se multumesc cu o dacia logan, nu frate, hai la un audi, bmw etc. Cand a fost treaba cu Colectiv, unde erati? Sa spuneti o rugaciune pt acei tineri. Nu, voi vroiati invitatii speciale! Patetic. Cunoasc prea putin preoti care sunt in adevaratul sens al cuvantului „trimisii lui Dumnezeu”!!!
  Cat despre articol, nu cred o iota! Presa si televiunile din Romania nu stiu decat sa ia anumite propozitii (nici fraze nu pot spune) si invart lucrurile incat sa iasa ca vai de mine ce crima, marsavie se intampla. Reveniti-va oameni buni!!!! Nu va mai luati precum oile!!!

  • @Anonim:
   Si eu cred ca nu e adevarat, ca e o eroare la mijloc. Ar fi greu de crezut ca un tanar cu o evolutie atat de frumoasa, care la nici 40 de ani a ocupa o functie atat de importanta, sa faca acele greseli.
   Dar te-ai inflamat prea tare, „Preotul” a vorbit la pacat in general, cazul pare sa fi fost doar un pretext pentru a face aceste reflectii si referiri la Biblie. Nu a invinuit pe nimeni, concret.
   Nici nu poti sti ca e preot, e doar un pseudonim. E mai mult decat exagerat ca de aici sa ataci atat de urat intreaga tagma preoteasca.

 4. De vina e doar lacomia. Ea însoţeşte adesea prosperitatea şi poate duce la crimă. Bogăţia ne poate da atitudini greşite despre lucrurile materiale.
  Este scris în Biblie: Iacov 4:1-2. “Care să fie pricina certurilor şi luptelor dintre voi? Nu cumva, puhoiul de dorinţe rele din lăuntrul vostru? Poftiţi ce nu-i al vostru şi atunci săvârşiţi omor, numai ca să puneţi mâna pe lucrul dorit. Vi se scurg ochii după tot ce au alţii şi, fiindcă ştiţi bine că nu o să ajungeţi niciodată să aveţi aşa ceva, vă luaţi la luptă să le smulgeţi cu forţa. Insă motivul pentru care nu aveţi ceea ce doriţi este că nu cereţi de la Dumnezeu”

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*