Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home4/pro98tec/public_html/arhiva/wp-content/plugins/custom-permalinks/frontend/class-custom-permalinks-frontend.php on line 498
UPDATE: Lupii paznici la oi - Faliţi în afaceri, conducători ai judeţului! | https://protecuci.ro/arhiva

UPDATE: Lupii paznici la oi – Faliţi în afaceri, conducători ai judeţului!

Romstal  Drept la replica:  Urmare a articolului preluat din viata-libera.ro, d-l Viorel Cristovici, face urmatoarele precizari: „Afacerile noastre cu statul reprezinta 10% din cifra de afaceri a firmei pe care o conduc restul de 90% sunt activitati comerciale cu persoane fizice sau firme private. Datele publicate in ziarul Viata libera sunt eronate de accea va prezentam urmatorul tabel ce reprezinta cifra de afaceri si profitul pentru ultimii 7 ani, cifre ce sunt publice si pot fi accesate si pe portalul ministerului finantelor publice.Cu 14 oameni de afaceri ajunşi pe posturi de consilieri judeţeni, dintr-un total de 35, mai că-ţi vine să spui că la Galaţi are cine să priceapă cum vine treaba cu mediul privat şi strategiile de dezvoltare economice. Din păcate, realitatea este cu totul alta. Judeţul Galaţi este lipsit de o strategie clară de dezvoltare economică, nu una „pe hârtie”, ci una cu obiective clare, cu priorităţi şi proiecte concrete. Explicaţia e una clasică: „peştele de la cap se împute”. Cu rare excepţii, performanţele „oamenilor de afaceri” din CJ Galaţi sunt la limita falimentului, dar plăpumioara banului public le asigură o viaţă mult mai lipsită de griji decât celor nevoiţi să trăiască sub preşul găurit de taxe şi impozite al mediului privat.
Şi profitul, unde este profitul?
La categoria grea a consilierilor care conduc sau fac parte din acţionariatul unor societăţi care depăşesc la cifra de afaceri un milion de lei, topul este dominat de doi consilieri PC. Primul dintre ei Dan Cristian Neicu. Potrivit datelor furnizate de Ministerul de Finanţe, firma acestuia, SC NEIDAN SRL, specializată pe activităţi de jocuri şi noroc şi pariuri a avut în 2011 în jur de 27 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 56,5 milioane de lei! Se pare însă că, în afaceri, dacă este să ne luăm după datele contabile, Neicu nu este prea iubit de zeiţa Fortuna, altfel nu se explică de ce, într-un domeniu atât de profitabil precum cel al jocurilor de noroc, a reuşit să încheie 2011 pe minus, cu o pierdere de 177.816 lei! Neicu a fost, se pare, urmărit de ghinion şi în 2010, când, la o cifră de afaceri de 38,43 milioane de lei, firma consilierului PC s-a ales cu o „gaură” de 408.828 lei!
Ceva mai bine îi merge „săracului” Eugen Durbacă. Spunem „săracul” pentru că, dacă este să ne luăm după declaraţia de avere, Durbacă nu deţine decât un apartament de 67 mp, un garaj şi o Dacia din ’84. Dacă însă ne luăm după declaraţia de interese şi Registrul Comerţului, Durbacă este fericitul deţinător al unei cote de 75 la sută din SC Delta Rom SA, companie cu 71 de angajaţi. Specializată în comerţul cu carburanţi, firma lui Durbacă a avut în 2011 o cifră de afaceri de nu mai puţin de 30,86 milioane de lei. În mod ciudat, deşi benzinăriile sunt o afacere cel puţin la fel de profitabilă ca jocurile de noroc, profitul declarat de Delta Rom în 2011 a fost de doar 1,38 la sută din cifra de afaceri, respectiv 0,42 milioane de lei! Durbacă mai deţine şi SC Delta Com’93 SRL, firmă care, în prezent, „vegetează” în aşteptarea unor vremuri mai bune. Vremuri de care Eugen Durbacă se pare că nu va duce lipsă, dat fiind faptul că, în urma alegerilor parlamentare, va schimba mandatul de consilier judeţean cu cel de senator.
Pe locul trei ca cifră de afaceri, la distanţă mare de Neicu şi Durbacă, se află liberalul Viorel Cristovici. Firma acestuia, SC Majestic Comexim SRL din Tecuci, are 42 de angajaţi şi este specializată în lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat. Firma a avut în 2011 o cifră de afaceri de 2,43 milioane de lei. Cea mai mare parte din bani au intrat în firmă ca urmare a unor contracte încheiate cu autorităţile publice. Cel mai consistent este contractul încheiat cu Primăria Adjud, în valoare de 2,4 milioane de lei, urmat de contractele pe perioade ceva mai lungi cu primăria din Bălăbăneşti (218.050 lei) şi primăria din Corod (1,3 milioane de lei). În ciuda faptului că, în general, contractele cu autorităţile publice sunt extrem de profitabile, SC Majestic Comexim SRL dezminte, după declaraţiile fiscale, această regulă. Profitul net al firmei a fost de doar 1,45 la sută din cifra de afaceri, adică cu puţin peste 35.000 lei.
…….
Senator în lanţuri

O surpriză este „performanţa” firmei deţinute de consilierul judeţean PSD Ionel Daniel Butunoi. SC Precond SRL Tecuci, cu domeniul de activitate fabricarea de… lanţuri şi arcuri, a înregistrat în ultimii trei ani pierderi după pierderi – 443.000 în 2009, 502.000 lei în 2010, 123.600 lei în 2011. Era, probabil, şi timpul ca Butunoi să-şi caute o activitate mai profitabilă. Şi a găsit-o! Mai întâi în calitate de consilier judeţean, iar mai nou, pe listele USL, a fost propulsat în funcţia de senator!     >>>> citeste intreg articolul

Autor:   Ovidiu Amălinei
Sursa:    viata-libera.ro