Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home4/pro98tec/public_html/arhiva/wp-content/plugins/custom-permalinks/frontend/class-custom-permalinks-frontend.php on line 498
Protestul de la Galati a luat amploare | https://protecuci.ro/arhiva

Protestul de la Galati a luat amploare

foto: adevarul.ro

Ceea ce la prânz părea o manifestare firavă s-a transformat, spre seară, într-un protest în toată regula. Circa 400 de gălățeni au  ocupat platoul din faţa Prefecturii, masele revoltate fiind la un pas să treacă strada pentru a da buzna în Palatul Administrativ.  Duminică, fără jandarmi şi poliţişti, dar şi fără autorizaţie, circa 50 de gălăţeni şi-au dat iniţial întâlnire la orele prânzului în faţa Palatului Administrativ şi a Casei de Cultură a Sindicatelor pentru a protesta. Deşi aseară au anunţat ca oră de întâlnire ora 15.00, urmând să se deplaseze în marş până la Spitalul de Urgenţă, protestatarii gălăţeni, majoritatea vârstnici, s-au mulţumit să defileze pe sub ferestrele Poliţiei Judeţene până la Inelul de Rocadă pentru a traversa mai apoi strada Brăilei şi a se întoarce la Casa de Cultură. Înarmaţi cu câteva steaguri, oamenii au scandat lozinci anti-Băsescu şi au fluierat, fără a încălca normele de ordine publică. Masele s-au regrupat însă spre seară, la Prefectură. Potrivit estimărilor Jandarmeriei, circa 400 de oameni au scandat furioşi la adresa guvernării. La un moment dat, oamenii au fost la un pas să iasă în perimetrul stabilit pe platoul din faţa Palatului Administrativ şi să treacă strada Domnească, spre Prefectură.
Forţele de ordine, mobilizate în număr mare, nu au stat la vedere, pentru a nu-i provoca şi mai mult pe protestatari, aşa cum s-a întâmplat în alte oraşe. În cele din urmă, spiritele s-au potolit de la sine şi nu a fost nevoie de intervenţia jandarmilor.

Sursa: adevarul.ro