Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home4/pro98tec/public_html/arhiva/wp-content/plugins/custom-permalinks/frontend/class-custom-permalinks-frontend.php on line 498
Mii de tecuceni solicită subvenţii la încălzire | https://protecuci.ro/arhiva

Mii de tecuceni solicită subvenţii la încălzire

Subventii-caldura
Subventii-caldura  Apropierea sezonului rece a grăbit tecucenii cu venituri mici şi foarte mici să îşi întocmească dosarele pentru a primi subvenţii pentru încălzirea locuinţei pe perioada iernii. Numărul celor care solicită acest sprijin este destul de mare, în creştere faţă de anul anterior, de unde rezultă faptul că nivelul de trai al tecucenilor a scăzut considerabil, lucru deloc îmbucurător. Astfel, până la data de 25 noiembrie au fost depuse nu mai puţin de 1.600 de dosare pentru cei care îşi încălzesc locuinţele cu gaze naturale, 834 de dosare pentru obţinerea subvenţiei la locuinţele încălzite cu lemne şi 69 de cereri pentru încălzirea cu energie electrică.
„Serviciul Public Local de Asistenţă Socială Tecuci a înregistrat 2.500 de cereri pentru obţinerea ajutorului de încălzire conform OUG nr. 70/2011, iar numărul beneficiarilor este în jur de 7.500-8.000 de persoane. Pe lângă cererile precizate anterior sunt şi 69 de cereri ale unor persoane care îşi încălzesc locuinţele cu energie electrică. Această categorie de tecuceni beneficiază de sprijin în baza unei hotărâri de Consiliu Local. La această dată numărul solicitărilor este mult mai redus, depunându-şi dosare pentru subvenţii doar persoanele care nu au au ştiu sau nu au avut timp să depună aceste dosare pentru subvenţii. Dosarele pot fi depuse în continuare, cu respectarea prevederilor legale, însă solicitanţii trebuie să ştie că subvenţia se primeşte din momentul depunerii dosarului şi nu din urmă. Deci cine nu a depus până acum dosarul de subvenţie va pierde luna noimbrie”, a specificat Mariana Manole, directorul Serviciului Public Local de Asistenţă Socială Tecuci.
Solicitanţii obţinerii de subvenţii pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale sau lemne pentru perioada sezonului rece trebuie să nu aibă un venit net mai mare de 615 lei pe membru de familie şi să nu aibă bunuri ce conduc la excluderea ajutorului pentru încălzirea locuinţei.
Cererile şi declaraţiile pe propria răspundere prin care se solicită subvenţii pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale sau lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri vor fi însoţite de o serie de documente.
Sursa: monitoruldegalati.ro