shopify
analytics tool

Multi veniti , putini alesi..

Locuinte ANL Tecuci Sute de tecuceni nu au un acoperiş deasupra capului şi aşteaptă răbdători ca această problemă să fie rezolvată de către autorităţile locale. Criza locuinţelor, mai ales a celor din fondul locativ, trenează la Tecuci de mai mulţi ani, cu slabe semne de redresare. Un colac de salvare în această problemă a venit în sprijinul unor tineri ce au beneficiat de unităţi locative tip ANL,  numai că numărul beneficiarilor este foarte mic, în comparaţie cu nivelul solicitărilor iar criteriile în baza cărora se acordă punctajul au eliminat o parte dintre „competitori” deoarece aceştia ori au depăşit vârsta limita, ori au rămas fără locuri de muncă, ceea ce nu le mai dă credibilitate.  La nivelul administraţiei locale tecucene la această dată se află înregistrate nu mai puţin de 235 de dosare pentru obţinerea de locuinţe tip ANL şi 859 de cereri pentru locuinţe din fondul locativ sau locuinţe sociale. La toate aceste cereri se adaugă solicitările celor evacuaţi din case naţionalizate şi, nu în ultimul rând, numărul doritorilor de un acoperiş deasupra capului se îngroaşă cu solicitanţii de locuri de casă în baza Legii 15.
În ceea ce priveşte realizarea de blocuri tip ANL, ce vor „adăposti” o parte dintre solicitanţi, Nona Popovici, şef Serviciu Investiţii, ne-a informat: „Se continuă execuţia lucrărilor privind etapa a II-a, cu un număr de 64 de unităţi locative, localizate pe str. Cpt. Ghe. Decuseară, în Zona Industrială. Până la această dată s-a realizat demisolul la două din cele patru tronsoane prinse în proiect. În paralel a fost întocmit un studiu de fezabilitate privind etapă a III-a de execuţie, depus la MDRL, cu 112 unităţi locative, respectiv 5 scări, care intră în avizul ministerului anul acesta”.
În condiţiile în care unii tineri au speranţa că  vor primi o locuinţă în unul dintre blocurile ANL, nici cei evacuaţi din casele nationalizate nu au fost uitaţi, pentru această categorie fiind programate a se realiza până la finele anului 12 unităţi locative. Numărul locuinţelor construite la Tecuci este mic luând în considerare sutele de solicitări, însă măcar se poate spera.

Sursa:  monitoruldegalati.ro