shopify
analytics tool

Neutralizarea pesticidelor de pe fructe si legume

legume-si-fructe-pesticide

Cele mai multe vegetale sunt tratate cu ierbicide şi pesticide, care pot fi eliminate prin folosirea unor soluţii de curăţare.

Legumele şi fructele sunt „agresate” în fel şi chip până ajung în casele noastre: sunt stropite din belşug pentru a se păstra cât mai bine, iar culegătorii, maşinile de transport sau tarabele din pieţe le pot contamina cu bacterii precum listeria, salmonella, E.coli.

Mulţi poluanţi şi pesticide care rămân pe suprafaţa alimentelor sunt lipofile. Simpla spălare cu apă nu le va îndepărta.

Metode de a elimina din pericolele de pe aceste alimente

1. APĂ CU OŢET. O altă metodă tradiţională este clătirea cu apă şi oţet de mere. Umpleţi un bol mare de salată cu apă în care turnaţi oţet de mere. Folosiţi aproximativ o lingură de oţet pentru fiecare litru de apă. Lăsaţi legumele sau fructele în apă timp de cinci minute şi curăţaţi apoi mizeriile. În cazul cartofilor, morcovilor sau păstârnacului, le puteţi curăţa folosind o perie curată. Clătiţi apoi temeinic, sub un jet de apă rece.

2. BICARBONAT DE SODIU. Puneţi vegetalele într-un castron cu apă în care aţi adăugat trei-patru linguriţe de bircabonat de sodiu. Lăsaţi-le preţ de câteva minute şi apoi clătiţi sub un jet puternic de apă. Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit şi la curăţarea frigiderului, pentru a scăpa de mirosurile neplăcute.

3. OZONIZAREA. Există aparate speciale care ozonizează apa în care sunt ținute legumele si fructele. Este suficient dacă se țin legumele și fructele 5-7 minute în acea apă. Practic, in cinci minute se scapă de 95% din tot acest balast pe care noi, altminteri, dacă îl ingerăm, ne provoacă efecte extrem de dezagreabile și nocive în corp.

Sursa: suntsanatos.ro

1 Comment on "Neutralizarea pesticidelor de pe fructe si legume"

  1. Nu cred ca pesticidele de pe suprafata exterioara a legumelor si fructelor pot fi complet neutralizate, cu mijloacele empirice propuse. Cat despre otravurile care au penetrat deja la interior, ce sa mai vorbim…Asa apar cancerele, leucemiile, limfoamele, etc.

    Organele sanitar-veterinare trebuie sa-si intre in atributii, sa preleveze probe din produsele comercializate, sa faca teste si analize chimice de toxicitate, si, in baza rezultatelor, sa confiste si sa distruga marfa necorespunzatoare, sa ceara urmarirea penala a celor vinovati.

    Daca tot ati inceput sa spuneti adevarul despre legumele si fructele din comert, produse in tara sau aduse de afara, atunci veniti cu propuneri viabile, nu cu povesti de adormit copiii…

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!