shopify
analytics tool

Nona Popovici hărţuită de primar. Deşi a câştigat în instanţă, Daniel Ţuchel refuză să o repună în drepturi pentru că nu înţelege bine ce a hotărât instanţa

Popovici Nona a ocupat funcţia publică de director tehnic al Primăriei Municipiului Tecuci în ultimii doi ani de mandat ai Primarului Eduard Finkelstain. În urma concursului organizat în anul 1993 doamna Popovici Nona a fost admisă în corpul funcţionarilor publici din România. A condus echipa de implementare pentru atragerea fondurilor europene, iar în urma acesteia împreună cu echipa a realizat următoarele proiecte:

> Proiectul European pentru reabilitarea Muzeului mixt Tecuci;
> Proiectul European pentru reabilitarea Casei de cultură Tecuci;
> Proiectul European pentru Realizarea Parcului Dendrologic aflat la ieşirea din Tecuci spre municipiul Galaţi;
> Proiectul European pentru modernizarea zonei de sud a oraşului Tecuci – înlocuirea canalizării şi covor asfaltic în Zona industrială şi Cartierul CFR;
> Contribuţie la proiectul regional de alimentare cu apă şi canalizare în colaborarea cu S.C. Apa Canal şi multe altele.

După alegerile din iunie 2012 prin Dispoziţia nr. 908/2012, Primarul municipiului Tecuci Daniel Gerhardt Ţuchel a hotărât eliberarea din funcţia publică a doamnei Popovici Nona. Aceasta a contestat Dispoziţia la instanţă de contencios a Tribunalului Galaţi iar prin sentinţa civilă nr. 638 din 02.04.2014 definitiva si irevocabilă instanţă de judecată a hotărât reîncadrarea doamnei Popovici Nona pe funcţia de şef serviciu şi plata tuturor drepturilor salariale cu sporurile aferente calculate cu inflaţia de la data eliberării din funcţia publică.
Primăria Tecuci a fost obligată şi la plata 2500 lei cheltuieli de judecată.
Iata textul afisat de instanta: Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive. Admite în parte acţiunea. Anulează dispoziţiile nr.908/2012 şi 1871/2012 emise de primarul municipiului Tecuci. Dispune reintegrarea reclamantei pe o funcţie de conducere echivalentă funcţiei de şef serviciu grad 2. Obligă pârâta UAT Tecuci la plata unor despăgubiri reprezentând drepturile salariale ce i se cuveneau reclamantei indexate cu indicele de inflaţie la zi de la data eliberării din funcţie şi până la data reintegrării efective. Obligă pârâta UAT Tecuci la plata sumei de 2500 lei cheltuieli de judecată reprezentând onorariu avocat ales. Document: Hotărâre 638/2014 02.04.2014

În luna octombrie 2014 Nona Popovici a solicitat punerea în executare a hotărârii judecătoreşti însă primarul a susţinut că nu înţelege bine ce a hotărât instanţa şi va formula o cerere de lămurire a hotărârii. Prin încheierea din 12.01.2015 cererea de lămurire a hotărârii a fost respinsă că nefondată de instanţă de judecată iar Primăria Tecuci a fost obligată să mai plătească încă 600 lei cheltuieli de judecată.

Textul instanţei:  Soluţia pe scurt: Respinge, ca nefondată, cererea de lămurire a dispozitivului sentinţei civile nr. 638/02.04.2014 pronunţată de Tribunalul Galaţi în dosarul nr. 360/121/2013, cerere formulată de pârâţii UAT Tecuci şi Primarul Municipiului Tecuci. Obligă pe pârâţi, în solidar, să plătească reclamantei Popovici Nona suma de 600 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se va depune, sub sancţiunea nulităţii, la Tribunalul Galaţi. Dată în cameră de consiliu şi pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 12.01.2015.
Document: Încheiere de şedinţă 12.01.2015

Până la urma Primarul a emis către doamna Popovici Nona o Dispoziţie dar cu o încadrare inferioară faţă de ce a stabilit instanţă. Doamna Popovici Nona a constatat iarăşi la instanţă de judecată nouă Dispoziţie iar prin încheierea din 14.01.2015 instanţă a suspendat efectele acesteia.

Textul publicat de instanţă: Admite cererea de suspendare a executării dispoziţiei nr. 3256/27.11.2014 emisă de Primarul Municipilui Tecuci. Dispune suspendarea executării dispoziţiei nr. 3256/27.11.2014 emisă de Primarul mun. Tecuci până la soluţionarea definitivă a cauzei. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare, ce va fi depus la Tribunalul Galaţi. Stabileşte termen de fond la data de 05.03.2015 pentru când vor fi citate părţile. Pune în vedere reclamantei să indice persoana în contradictoriu cu care a formulat capătul de cerere întemeiat pe disp. Art. 16 alin. 1 din Legea nr. 554/2004 şi să precizeze situaţia de fapt căreia apreciază că i se circumscrie disp. Art. 24 din Legea nr. 554/2004. Pune în vedere pârâtului să depună toată documentaţia care a stat la baza emiterii dispoziţiei nr. 3256/27.11.2014, sub sancţiunea prev. de art. 13 alin. 2 din Legea nr. 554/2004. Pronunţată în şedinţa publică, azi 14.01.2015.

În continuare, judecata va continua iar pentru abuzurile făcute Primăria va plăti despăgubiri, dobânda, inflaţie cheltuieli de judecată. Se pare din păcate ca banii alocaţi investiţiilor în reparatul străzilor, şi altele vor fi direcţionaţi la plata acestor abuzuri care se ţin lanţ.

8 Comments on "Nona Popovici hărţuită de primar. Deşi a câştigat în instanţă, Daniel Ţuchel refuză să o repună în drepturi pentru că nu înţelege bine ce a hotărât instanţa"

 1. Ion gura de adevar | 12 martie 2015 at 21:15 | Răspunde

  Pe scurt: fondurile pentru toate proiectele enumerate mai sus au fost obțínute în perioada în care Compartimentul Fonduri Europene a fost în subordinea Arhitectului Șef. A fost rodul unei munci colective în care Nona Popovici nu figura căci nu avea de ce. După începerea măririi d-nei Nutzi de Tecuci, aceasta a bătut din piciorușe și a solicitat ca proiectele tehnice, licitațiile lucrărilor, urmărirea execuțiilor să le facă dânsa așa că mai ușor cu laudele la adresa domniei sale. Proiectul început de Nona Popovici, din bani publici nu fonduri europene, este ăla cu modernizarea aleilor dintre blocurile de pe Gh Petrașcu. Aviz amatorilor.

 2. Domnilor pe acest Primar nu il intereseza deloc orasul Tecuci si locuitorii. El a venit aici doar cu scopul de a f.. banii. El nu are timp sa vada ce se intampla prin oras, gropile din asfalt, in ce conditii locuiesc oamenii. Are 1000 de procese, se judeca si se cerata cu toata lumea si se da ca el e cel mai tare. Este inconjurat de o gloata de prosti. Doamna Popovici nici nu trebuie sa poarte vreun fel de discutie cu aceste scursuri. Sunt niste jeguri produse dupa 89 care au facut diverse facultati de carton si chiar se cred intectuali. nu ma mira ca si doaman Zaharia Aida sa nu se considere intelectual daca tot face facultatea aia Apolonia. Dar sa nu creada ca noi am uitat vremurile cand Aida mare jurnalista acuma, alatadata rokerita umblea WC ul de la barul AGORA cu multa b… in urma zecilor de sticle de alcool care le consuma. Ori poate am uitat u… de dupa dezmatul din barul Agora. Asta asa ca in tinerete.Ideea este ca domana Popovici a facut o facultate respectabila si dupa cum vad in articol a intrat functionar public la Primaria Tecuci in 1993. Atunci nu erau golaniile politice, chiar era concurs. Acuma esti scursura la partid?, interlopt ori idiot poti fi ceva pe la Primarie. ei se pare ca vremurile au cam apus, iar justitia ii face treba. Vor da inapoi si salariile incasate ilegal de acste scursuri.

  • După balele de la Agora urma training-ul la Săpoca sau cursurile alea erau înainte… Despre duduița asta se spune că făcea și escalade noaptea, cu cearșaful de la etajul unui bloc. Ai-da are nerușinarea să pretindă conducerea unei publicații literare…O recomandă oare practica făcută pe la Agora sau, Valea Mărului și Munteni de unde a plecat cu un mare șut în fund? În ultimii 10 ani nu are nicio zi lucrată pe contract/carte de muncă. Doar o zi a durat ultimul ei contract de muncă, angajată ca ospătar…

   • ,,Doamna” aceea care tapeta cu vomă, mesele de la Agora, face parte din noua echipă liberala a lui Șuchel. Paznici, bucătărese din cartier, lăutari, interlopi, guriste de la cârciumă, țambalagii politici proptiți pe post de director de actualul primar. Sper să nu fie mulți tecuceni atât de naivi încât să mai dea votul acestui semidoct, care de câțiva ani a întronat manelismul și kitsch-ul pe post de eveniment cultural. Un amic îmi spunea zilele trecute că este aproape de final cu o nouă carte, un roman de dragoste :,,Dan și Otilia”, pe care ar dori să i-o sponsorizeze edilul. Prietenii știu de ce…

 3. Domnule politist de servici asa cum te autointitulezi sub anonimat. Dumneata stii ce insemna sa elaborezi un proiect european? Asa de curiozitate! Mergi si intreba pe la intreprinzatorii privati care au realizat proiecte pentru atragerea de fonduri europene si te vei convinge care este dimensiunea documentatiei ce trebuie realizata. Nu ai de scries10 hartii, ci ai de intocmit cateva zeci de baxuri de hartii, cu care trebuie sa te deplasezi mereu la verificat pe la usile ministerelor iar daca sunt nereguli vii inapoi si o ei de la inceput cu alte baxuri de hartii.
  Doamna Nona Popovici a fost manager de proiect. Niciodata nu a -ti avut curajul sa-i recunosteti meritele unei persoane. Doar barfiti, spuneti minciuni……..ati inceput sa deveniti penibili domnilor.

  • politistul de servici | 9 martie 2015 at 16:20 | Răspunde

   draga floricica (sub anonimat, desigur, acolo din spatele tejghelei-asa este ca am ghicit cine esti, nu?)
   recunosc ca m ai sursprins neplacut!
   eu tocmai ce apreciam, sincer, competenta inginerului constructor (cu destule ramificatii in lumea politica, vultureasca-despre asta cu alta ocazie, desigur) n.p! doamna n. era competenta inca de pe vremea lui lazar (cunocascatorii stiu si ei asta!);
   sper ca reactia ta, din finalul proprie ti postari, sa nu aiba legatura cu vizitele dese pe la anumite servicii medicale din dulcele targ al i. care te absolva de orice implicare (de natura penala, cunoscatorii stiu de ce!);
   in rest, te asigur ca ne vom revedea in (pre)campanie, caci in campanie sigur nu vei intra cu trecutul tau cu tot, draga floricica (sub anonimatul tejghelei);
   si inca un sfat: nu uita ca trecutul ne urmareste pe fiecare, dar mai ales pe tine (cunoscatorii stiu de ce)!

 4. Gresit, Tuchel a realizat ceva in patru ani, a construit doua treceri de pietoni care da batai de cap soferilor si l-a mutat in parc pe Cuza ,saracul domnitor se plictisise nitel. Pe vremea lui Ceausescu circula vorba – oare când il da jos pe Cuza sa isi faca nevoile)

 5. politistul de servici | 7 martie 2015 at 19:56 | Răspunde

  da, este adevarat ca nona a contribuit la scrierea acestor proiecte, singurele existente si la aceasta data, tuchel nefacand absolut nimic in acest sens (se stie ca oamenii capabili au fost scosi din primarie);
  da, este adevarat ca ideile au apartinut echipei conduse de catre primarul edi;
  da, este adevarat ca in derularea unora dintre aceste proiecte s-au exprimat si cei de la curtea de conturi cu privire la legalitatea unor licitatii;
  da, este adevarat ca fara sustinerea factorilor politici locali (parlamentari), primarul edi nu ar fi beneficiat de sustinerea financiara, nona necontand in aceasta ecuatie (stie fb aceasta); altfel, unde sunt proiectele reusite inainte de a lucra in echipa cu edi?
  da, este adevarat ca nona ar fi un primar incomparabil mai competent decat primarul actual; dar va fi si mai corecta? asta va ramane de vazut!
  succes nona la viitoarele alegeri (nu vei fi singura din acea echipa, care a realizat si sustinut proiectele, care va candida)!

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!