shopify
analytics tool

Normalitate, onestitate şi transparenţă

Onestitate-normalitate

Așa cum menționam și în primul mesaj ce vi l-am adresat, dragi tecuceni, ”firul roșu” – esența de administrație publică – pe care doresc să-l aduc în fața dumneavoastră, va fi instaurarea normalității, onestității și transparenței în actul de funcționare al comunității.

Doresc ca toți tecucenii să știe exact care este patrimoniul comunității, care sunt sursele sale de venit, cum sunt cheltuite acestea și către ce ne îndreptăm, având și gestionând împreună aceste resurse. Plecând de la aceste premise și pentru că așa cum vă spuneam, am urmărit cu atenție desfășurarea actului administrativ în ultimele trei mandate ale administrației publice locale, am observat că orașul nostru, mai pe față, mai voalat, a fost luat mereu ca ”ostatec”, ca ”pradă de război” de către învingătorii electorali. Cel mai râvnit lucru urmărit de-a lungul acestei perioade, a fost modul în care să fie -” cât mai rapid, eficient și netransparent”- cheltuit bugetul local în interesul învingătorilor electorali, vremelnici de altfel.

Niciodată nu am identificat, între acțiunile administrației publice tecucene, interesul pentru întregirea patrimoniului comunității, ci din contră, mereu prin retrocedări mai mult sau mai puțin corecte, patrimoniul a fost înstrăinat constant. Astfel s-au pierdut terenuri, dar mai ales clădiri, unele extrem de reprezentative pentru Tecuci ( Școala nr.3, grădinița de lângă C.N.S.H., grădinița de lângă Stadionul Municipal și multe altele) și care, din păcate au și dispărut fizic(unele dintre ele, cum ar fi Școala nr.3) după retrocedare.

Nu am depistat niciodată în această perioadă vreo minimă intenție de a fi identificate și aduse în patrimoniul comunității, bunuri ce au fost lăsate legal spre folosul tecucenilor. Acest lucru m-a determinat să întreprind singur anumite demersuri pentru a depista zestrea ce ne-a fost lăsată de generațiile trecute și de care administrațiile anterioare nu au dorit să se intereseze. Acest demers mi-a oferit satisfacții nebănuite atunci când am putut să descopăr documente și dovezi, care au fost întotdeauna la îndemâna celor care au condus orașul nostru, dovezi de care nu au vrut să știe, sau de care nu au vrut să se știe. Am descoperit lecții de civism și onestitate extraordinare ale înaintașilor noștri, care încarcă cu mare valoare calitatea tecucenilor trăitori anterior și ne obligă pe noi cei trăitori în prezent… citeste intreg articolul

Sursa articol: traianbalanica.ro