shopify
analytics tool

Nu există nici un argument juridic ca primarul sa trimita funcţionarii acasă de la program

Holul-Primariei-Tecuci

În mod abuziv şi ilegal primarul a trimis funcţionarii acasă de la program. Primarul nu are dreptul să închidă activitatea instituţiei nici într-o situaţie. Zilele declarate ca fiind nelucrătoare sunt expres şi limitativ prevăzute în codul muncii: 1 decembrie, 1 şi 2 ianuarie etc.
Nu există nici un argument juridic că atunci când există un miting în faţa unei instituţii publice să ofere dreptul şefului instituţiei ca să închidă activitatea instituţiei şi să trimită funcţionarii acasă.
Nici nu se poate invoca noţiunea de pericol public. Noţiunea de pericol public se foloseşte doar în dreptul penal iar constatarea pericolului public o poate face doar procurorul ori judecătorul dacă lăsarea în libertate a făptuitorului/infractorului ar prezenta pericol public.
În consecinţă, primarul nu are nici un argument juridic (nici un articol de lege) care să îi ofere dreptul să declare zile liberă pentru funcţionari alte zile nelucrătoare cu excepţia celor prevăzute de codul muncii.
Ca atare şi în această situaţie în continuare primarul fără a-şi cunoaşte propriile atribuţii prevăzute strict de legea 215/2001 exercita un exces de putere conferindu-şi atribuţii peste cadrul legal în vigoare şi bineînţeles în detrimentul cetăţenilor.

Puntul de vedere al unui jurist

2 Comments on "Nu există nici un argument juridic ca primarul sa trimita funcţionarii acasă de la program"

  1. Cristian Zagordaniuc | 2 iulie 2015 at 18:12 | Răspunde

    Asta a fost un pretext. Motivul pentru care i-a trimis acasa pe functionarii primariei, a fost acela de-a nu mai oferi informatii celor de la Curtea de Conturi Bucuresti, care verifica la solicitarea DNA 24 de aspecte, privind activitatea primarului Tuchel. Unele surse spun ca ar fi vorba si de deturnare de bani proveniti din fonduri europene. Deocamdata nu stim din ce proiect, dar se pare ca cel referitor la restaurarea muzeului, unde s-au invartit circa 3,5 milioane euro.

  2. IOBAGI IN FUGĂ | 2 iulie 2015 at 16:24 | Răspunde

    Romeo Matei, membru PNL, Seful Politiei Locale Tecuci si-a dat demisia din functie pentru faptul ca 5 agricultori au facut un protest in fatza Primariei Tecuci. …. daca Tuchel s-a speriat doar de 5 protestatari, ce va face atunci cand il vor fugari cei 35.000 de tecuceni de care si-a batut joc in ultimii ani?

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*