shopify
analytics tool

UPDATE: Nu se măresc tarifele în Piaţa. Clarificare necesară.

Zone-verzi-Tec-srl-Tecuci-2016jpg

Urmare a solicitarilor facute in sectiunea comentarii, publicam cuprinsul celor doua hotarari. Modificarea tarifelor la SC Zone Verzi Tec SRL (nu sunt in ordinea redactarii lor):

Hotararea Zone verzi 2 Hotararea Zone verzi 3 Hotararea Zone verzi 4 Hotararea Zone verzi 5 Hotararea Zone verzi 6 Hotararea Zone verzi 7 Hotararea Zone verzi 8 Hotararea Zone verzi 9 Hotararea Zone verzi 10

Hotararea privind aprobarea tarifelor de inchiriere bunuri ale SC Zone Verzi Tec SRL:

Hotararea inchiriere Zone verzi 106 Hotararea inchiriere Zone verzi 101 Hotararea inchiriere Zone verzi 102 Hotararea inchiriere Zone verzi 103 Hotararea inchiriere Zone verzi 104 Hotararea inchiriere Zone verzi 105

 


Prin Dispoziţia nr. 110 din 5.07.2016, primarul Municipiului Tecuci Cătălin Constantin Hurdubae a convocat Consiliul Local intro şedinţa de îndată în ziua de 6 iulie, la orele 14.

Iniţial au fost înmânate, cu doar o zi înaintea şedinţei, documentele aferente celor 5 proiecte de hotărâri supuse spre dezbatere. În timpul şedinţei au fost înmânate consilierilor locali încă trei proiecte. Cu toate că şedinţa s-a lungit cu timpii necesari studiului sumar al proiectelor abia înmânate, urgenţa impusă votului proiectelor în discuţie a creat o confuzie pe care, cei interesaţi, au speculat-o din plin.

Proiectul nr. 1 (a se citi 6 deoarece nu puteau fi două proiecte cu nr. 1 în aceeaşi şedinţă) propunea spre dezbatere şi aprobare modificarea tarifelor practicate de SC Zone Verzi Tec SRL conform notei de fundamentare ataşată la proiect. Deşi s-a dezbătut în plenul consiliului această propunere, nici un consilier (cu excepţia lui Vasile Diaconu) nu a remarcat că nu este vorba de majorarea tarifelor la SC Pieţe Prest Tec SRL Tecuci ci a serviciilor prestate de societatea amintită: întreţinerea zonelor verzi. Vezi documentul de mai jos.

Tarife-Zone-verzi-Tecuci-2016

Acest proiect de hotărâre generează câteva întrebări fireşti:

1- Care sunt principalele motive pentru care SC Zone Verzi Tec SRL Tecuci funcţionează cu pierderi?
2- Care este impactul economic generat de mărirea salariului minim pe economie?
3- Nu s-a luat în calcul restructurarea societăţii, în special al numărului de salariaţi, care să compenseze acesta creştere salarială pentru ca tarifele să rămână neschimbate?
4- Dacă acestă societate comercială ar fi avut concurenţă îşi mai permitea, în condiţii de criză, să mărească tarifele?
5- Cât de performant a fost managementul administraţiei societăţii aflată în subordinea „performantului” Daniel Ţuchel?

Sunt întrebări la care o să aflăm amănunte în zilele viitoare.

14 Comments on "UPDATE: Nu se măresc tarifele în Piaţa. Clarificare necesară."

 1. PE SURSE DE INCREDERE | 10 iulie 2016 at 17:42 | Răspunde

  Daca s-a stiut din 2014,ca tarifele practicate de ZONE VERZIsunt gresite,aceasta duduie obraznica pieptanaru de ce nu a facut scris si nu a spus nimic,lucrurile puteau fi corectate in sensul ca din 2014 si pana in prezent au mai fost zeci de sedinte de C.L.?Din prostie,din rea credinta sau din nepasare.Cred ca din prostie,caci aceasta blonda cu un tupes nemaiintalnit a trecut si prin primarie vreo 2 luni,pe la contabilitate si spun cei de acolo ca era certata cu contabilitatea, habar nu avea ce reprezinta o balanta lunara, sa o citeasca nici nu se poate vorbi.Vazandu-i „performantele „profesionale ex-primarul a „uns-o”sef contabil la aceasta societate ZONE VERZI fiind usor de manipulat in a cheltui ilegal banul public.
  Actualul primar a promis ca pana in 15 august va scapa de toti directorii si sefii contabilii „tuchelisti”,dar speram noi ca vor da si socoteala pentru ca au fost complici la jaful facut cu buna stiinta.

  • pe surse de neincredere | 11 iulie 2016 at 21:40 | Răspunde

   dar de aia care i-a pupat in cur pe tuchel si acum incearca sa-i pupe pe ceilalti, a promis ceva dl. nou primar despre acestia?
   aia de-l reneaga pe tuchel acum ?

 2. Dupa lecturare, cred ca cele doua Hotarari si anexele, daca sunt puse in aplicare cu buna credinta, nu ar trebui sa afecteze contractele de inchiriere perfectate cu comerciantii din pietele agroalimentare.

  Anexa 1 la HCL , are insa cateva mentiuni ambigue si interpretative, care, pot determina modificarea contractelor cu comerciantii. Astfel, poz 111-diverse lucrari (intretinere, paza, alte lucrari etc.) , precum si Nota de la pag. 5 a anexei 1 (“Pentru alte articole de lucrari care nu sunt cuprinse la poz.1-111 se va utilize manopera medie orara de 12,60 lei/ora. La aceste tarife se va adauga contravaloarea materialelor, utilitatilor, inchirieri de utilaje, etc., necesare prestarii serviciilor”), pot fi considerate ca se refera si la pietele agroalimentare, ceea ce va conduce la cresterea chiriilor datorate de comercianti. Si cum masura se aplica de la 1.05.2016, modificarea contractelor sa va face de la aceea data…

 3. Ce activi si legisti au devenit tuchelistii, dupa data de 5 iunie. Pana acum nu stiau ca ,,Hotararile Consiliului Local, inclusiv anexele lor sunt documente publice, care se aduc la cunostinta populatiei municipiului”. In cei 4 ani de mandat, fostul primar Tuchel, care acum comenteaza ascuns sub diferite pseudonime, si injura in saitul sau oficial, sub numele Robin, nu a publicat nici un document emis de primarie, nici un contract, nici un Raport al Curtii de Conturii, al Inspectiei de Constructii in Stat, al ANAFU-ului etc. Mai mult desi au existat hot. judec. definitive, prin care era obligat sa faca publice astfel de documente, a refuzat, preferand sa plateasca amenzi, ca oricum nu erau din buzunarul sau, dar speram ca actuala administratie sa le recupereze de la inpricinat. Oricum sunt pe rol 2 procese in care fostul primar Tuchel a fost dat in penal, pentru refuzul de a pune in aplicare astfel de hotarari judecatoresti.

  • sandu geamanu | 11 iulie 2016 at 09:42 | Răspunde

   Probabil ca au si altii care au facut plangeri penale pentru nerespectarea hotararilor judecatoresti fiindca eu mi-am retras plangerile penale. In acesti 4 ani au fost doar 5 persoane care au facut plangeri penale impotriva lui Tuchel, tot cele 5 persoane au facut petitii la ANAF, Garda de mediu, Inspectia de stat in constructii iar altii s-au laudat cu ele in campania electorala. Ideea ca cele 5 persoane care au facut plangerile penale si sesizarie nu au nici o treba cu politica iar sobolanii le-au folosit in campania electorala impotriva lui Tuchel pentru a castiga ei alegerile. Ei uite ca noi 5 ne-am hotarat: ne retragem toate plangerile penale si solicitam sa fie anulate amenzile date lui Tuchel. dupa retragerea astora sa vedem cate plngeri au facut si sobolanii care au format alinte cu Tuchel PSD+PNL in perioada 2012 -2014 si PMP+PNL in perioada 2014-2016.

 4. Hotararile Consiliului Local, inclusiv anexele lor sunt documente publice, care se aduc la cunostinta populatiei municipiului.

  Pentru o corecta si completa informare a cititorilor de pe acest forum, rog Administratorul site-ului sa posteze, in intregime, urmatoarele hotarari :

  1.Hotarare CL Tecuci privind modificarea tarifelor practicate de SC Zone Verzi Tec SRL Tecuci, pentru lucrari de administrare si intretinerea spatiilor si zonelor verzi din municipiul Tecuci :
  – Hotararea propriu-zisa
  – Anexa 1 la Hotarare, cu tarifele propuse de SC Zone Verzi Tec SRL Tecuci
  – Anexa 2 la Hotarare, cu tarifele propuse de SC Zone Verzi Tec SRL Tecuci

  2. Hotarare pentru aprobare tarife închiriere bunuri ale SC Zone Verzi ( proiectul de hotarare adaugat in timpul sedintei, la nr.3) , cu anexa in care sunt prezentate detaliat tarifele.

  Dupa ce vom vedea in intregime aceste documente, vom putea sa facem comentarii pertinente.

  Deocamdata, datorita faptului ca informatiile publicate sunt incomplete, fiecare isi da cu presupusu’, in functie de interesele pe care le are, sau de cat il duce mintea….

 5. Sigura solutie viabila in acest moment, pentru deblocarea situatiei, este convocarea unei sedinte extraordinare a Consiliului Local, in care sa se hotarasca desfiintarea celor 7 societati. Astfel se scapa de zecile de tuchelisti care boicoteaza orasul. De urgenta trebuie aprobata si o noua organigrama a Primariei, precum si un audit al functiilor, deoarece in acest moment sunt in primarie birouri ticsite de tepenii care nu fac nimic,- vezi la contabilitate-, iar alte birouri – cum este la drumuri – au atributiuni care nu au legatura cu specificul lor. Trebuie sa se puna capat acestui haos creat de Tuchel si echipa lui incompetenta.

 6. Tuchel Dorel | 8 iulie 2016 at 22:07 | Răspunde

  De vina e si blonda care in loc sa explice ca este vorba despre tarifele la zone verzi, tipa la consilieri. Pentru evitarea unor astfel de confuzii recomand domnului primar ca documentele care se discuta in sedintele de Coniliu Local sa fie postate pe Tecuceanul.

 7. Din pacate, clarificarile Dvs. dau nastere si la alte intrebari. Sa o luam pe rand :

  1. Pe ordinea de zi a sedintei din 6 iulie erau 5 proiecte de hotarare. Desi este ilegal, in timpul sedintei s-au mai adaugat inca 3 proiecte. Am inteles ca unul dintre aceste noi proiecte se refera la modificarea tarifelor pentru administrarea si intretinerea spatilor si zonelor verzi. Dar celelalte doua Proiecte la ce se refera ?

  2. Din punct de vedere formal, Raportul de specialitate este nelegal, deoarece nu are viza Sefului de serviciu (prin care se acorda viza de control preventiv), nu are numar de inregistrare si data. De ce Secretarul municipiului a permis introducerea proiectului de hotarare pe ordinea de zi ?

  3. Din Raport rezulta ca noile tarife includ toate cheltuielile aferente prestarilor de serviciilor catre municipiul Tecuci(deci inclusiv catre Pietele agroalimentare). In consecinta, ele vor fi pretextul modificarii unilaterale a contractelor de inchiriere, incheiate cu comerciantii din piete. Modificarea va opera numai pentru viitor, sau va fi si retroactiva, de la 1.05.2016 ?

  4.Cum a dedus d-nul consilier Diaconu Vasile, ca nu este vorba de majorarea tarifelor la SC Pieţe Prest Tec SRL Tecuci, ci a serviciilor prestate de societatea amintită pentru întreţinerea zonelor verzi ? Aceasta interventie nu a avut darul sa lamureasca problema, ci sa bage Consiliul Local complet in ceata.

  5. De ce nu s-a dispus efectuarea unui control prealabil de catre Biroul de Audit propriu, avand in vedere lipsa de experienta a organelor noi alese si impactul social pe care-l vor avea solicitarile SC Zone Verzi Tec SRL ?

  Nu stiu daca Hotararea Consiliului local va fi validata, dar e bine ca cei in cauza sa traga invatamintele necesare….

  • La Proiectul nr. 2 de pe completarea ordinii de zi a fost votat în unanimitate dl. Florian Ioniță pentru a reprezenta Consiliul local în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canal Galați.

   Proiectul 3 de pe completare, pentru aprobare tarife închiriere bunuri ale SC Zone Verzi a fost votat cu 15 „pentru” și 3 abțineri ale consilierilor PNL.

  • Tuchel Dorel | 9 iulie 2016 at 11:31 | Răspunde

   Mai usor domnule Tuchel. Scrie clar ,, pentru modificarea tarifelor practicate de SC Zone Verzi Tec SRL Tecuci ”. De ce? Deoarece dumneata si contabila sefa a primariei, NITA ANCA ANGELICA, ati inaintat spre aprobare Consiliului Local tarife din 2014, pe care conducatorii respectivei societati, M. Lupascu si acesta Pieptanaru, nu le-au contestat atunci si societatea a mers pe pierderi.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!