shopify
analytics tool

OPINII – Prin intermediul ziarului Tecuceanul se sifonau bani publici

Cocoasa-Tecuceanului

Este foarte bine că a dispărut ziarul „Tecuceanul”, prin intermediul căruia se sifonau banii publici, în favoarea clicii ţucheliste. Robinii, cheltuiau câte 7.903 lei în fiecare lună pentru editare şi tipărire. Cine încasa banii? Conform informaţiilor furnizate de tecucenii.ro, pentru SERVICII DE TIPĂRIRE A ZIARULUI TECUCEANUL – câte 5.161/LUNĂ, pentru o perioadă de 9 luni, adică 46.451 lei, firma SC NEWS MEDIA COMUNICATION SRL din Focşani.

Firma este administrată de UNGUREANU IONEL şi JĂCHIANU RAMONA, iar în 2012 avea ZERO angajaţi. Aceste personaje apar şi în încredinţările directe ale ţăpeanului, la organizările de spectacole. Acest Ungureanu a fost director al ziarului focşănean CORECT, în urma falimentarii firmei fiind acţionat în instanţă, în anul 2010, de unii parteneri de afaceri. Iar Ramona Jăchianu este celebră pentru ordinele pe care le dădea poliţiştilor locali, la aceste spectacole, să interzică ziariştii. Să filmeze şi să fotografieze. Jăchianu apare şi ca redactor în caseta tehnică a ziarului (nr. 5). Interesant este faptul că unde până în 2012 erau practic cu activitatea suspendată, după venirea la, putere a ţăpeanului le-a pus Dumnezeu mâna în cap, şi la sfârşitul anului 2013 sunt premiaţi, de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Vrancea. Cu prilejul Zilelor Tecuciului din aprilie 2014, această firmă a fost implicată în organizarea celebrei tombole care a avut câştigători din grupul apropiaţilor fostului primar, fapt reflectat pe larg de presă şi nu mai insist.

Pentru SERVICII DE EDITARE ŞI TEHNOREDACTARE, PRIMĂRIA plătea câte 2.741 lei/lună – pentru o [dropshadowbox align=”right” effect=”perspective (right)” width=”auto” height=”auto” background_color=”#ffffff” border_width=”1″ border_color=”#dddddd” inside_shadow=”false” ] [/dropshadowbox]perioadă de 9 luni, adică 24.677 lei, firmei SC DIGITAL FOTO CENTER SRL din Focşani, jud. Vrancea – conform Notificării de atribuire la cumpărarea directă numărul 95735 din 15.04.2014. Firma fiind administrată de APOSTU CROITORU CAMELIA şi în 2012 avea 3 angajaţi. Această persoană, împreună cu soţul dumneaei, APOSTU CROITORU VASILE, se găsesc şi în spatele Asociaţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Vrancea, care îşi are sediul într-un apartament de bloc din Focşani, şi care a primit direct de la fostul primar Daniel Ţuchel, suma de 2,175 miliarde lei vechi, pentru servicii de recreere, adică pentru organizarea spectacolelor la Zilele Tecuciului, în aprilie 2014. Asociaţia cu pricină a fost înfiinţată în 2012 şi atunci nu avea bilanţ depus la Finanţe.

Banii au fost viraţi ilegal deoarece, conform legii, pentru această sumă primăria ar fi trebuit să organizeze licitaţie publică. Prin decembrie 2015 dl. Calmuc, se întrebă de ce primarul Ţuchel refuza să dea publicităţii contractul. Răspunsul nu îl aflăm nici din declaraţia de interese (nr. 171 din 12.06. 2015) a domnului APOSTU CROITORU VASILE, director executiv la Direcţia Judeţeană de Statistică Vrancea. În schimb aflăm că dumnealui deţine funcţia de preşedinte la această fundaţie şi calitatea de acţionar la SC DIGITAL FOTO CENTER SRL.

În această declaraţie nu apar cele două contracte încheiate cu Ţuchel, în schimb apar alte două contracte de prestări servicii organizări evenimente, pentru APM Vrancea, şi servicii de publicitate la zilele comunei Ciorăşti. Sperăm că misterul acestor contracte să fie desluşit de organele statului – procurorii, poliţişti, inspectori ai Curţii de Conturi- care efectuează în aceste zile un complex control la Primăria Tecuci.

Postat de „inspectorul”

6 Comments on "OPINII – Prin intermediul ziarului Tecuceanul se sifonau bani publici"

 1. De ce nu o pune dinnou pe doamna Tocu directoare la spital? Ca ea are experienta a mai fost si e veche in PSD. Are si farmacia langa spital si cunoaste cel mai bine spitalul.

 2. Ce se intampla? Unde a disparut articolul despre sedinta Consiliului Local Tecuc? Nu ma-as plange de faptul ca ProTecuci pare incremenit la data aparitiei acestui epiaf al ziarului „Tecuceanul” , poate ca redactia are dreptul la vacanta, dar de ce au disparut articole si comentarii deja tiparite?
  Ce este, virus, autocenzura?

 3. Se pare ca si ziarul ProTecuci si-a incheiat activitatea…Nimic despre sedinta Consiliului Local din 27.07.2016, macar despre faptul ca Planul cultural propus de Casa de Cultură a municipiului Tecuci spre aprobarea Consiliului local a fost „scuturat” de importante sume de bani.

  Este regretabil faptul ca actuala conducere a ziarului ProTecuci nu a gasit o cale sa comunice acest aspect. Un comunicat, intr-o forma sau alta, ar fi trebuit sa fie transmis celor ce urmareau cu simpatie si interes acest ziar…

 4. In cursul zilei, pe un blog obscur, colectivul de redactie (a se citi Nina Popa) face urmatoarele precizari:

  „În data de 28 iunie 2016 redacția publicației online „Tecuceanul” a fost atenționată că fiecare material care va apare pe site-ul tecuceanul.ro va trebui în prealabil aprobat de primarul în exercițiu Cătălin Hurdubae.
  Într-o notă transmisă conducerii primăriei am atras atenția că acest lucru va duce la întârzieri în publicarea materialelor. De asemenea devenea imposibilă publicarea materialelor în weekend sau după ora 16.
  Ulterior, conducerea primăriei a revenit lăsând la latitudinea noastră alegerea materialelor pentru postat, cu precizarea că acestea pot fi doar despre cultură, sport și educație.
  Tot la acea dată primarul Cătălin Hurdubae a înștiințat că este decis să desființeze compartimentului mass-media din cadrul Primăriei Tecuci, acest lucru urmând a fi realizat printr-o dispoziție.
  Începând de astăzi, publicația online http://www.tecuceanul.ro a fost suspendată deoarece primarul a refuzat să semneze pentru plata hosting-ului.”


  Este regretabil faptul ca actuala conducere nu a gasit o cale sa comunice aceste aspecte. Un comunicat, intr-o forma sau alta, ar fi trebuit sa fie transmis celor ce mai activeaza in zona media (privata).

 5. Rica Venturiano | 19 iulie 2016 at 22:00 | Răspunde

  Aualeu ce nervos e tepeanul, i-ati stricat concediul.

 6. contrainspectorul | 19 iulie 2016 at 18:41 | Răspunde

  Dar de ce nu pomeniti si de faptul ca actuala administratie tot de la TAPENI asteapta rezolvarea problemelor. RICA SERBAN- CELEBRA RICA SERBAN din TEPU tocmai de a fost solicitata si isi da deja aportul pentru modificarea organigramei primariei Tecuci. Hurdubaiu zicea , ca si membrii PSD , dealtfel, ca vor elimina toti tapenii. Serios !!!! ???? Ce cauta Rica ,ce nu are Tecuciul o persoana capabila ? Dar Nita Marian nu are domiciliul in Tepu? El e salariatul primariei! Ce tot se ameninta cu procurori,controale si infractiuni ? Ce se poate intampla ? In toata tara e la fel .Stati ca momaile si nu faceti nimic ! De ce nu se incepe lucrarea de la intersectia strazii 1 Decembrie cu strada Gh. Petrascu? Nu aveti bani ? – nu cred. Eu zic ca nu ati gasit firma pe care sa o agreiati sa faca lucrarea (adica cat va da si cat isi ia). Ce nu ma credeti? Haide bre ca voi sunteti cu foamea in gat si HOTUL STRIGA HOTII .

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*