shopify
analytics tool

Parcă-i parc…!

Parcul-Central-Tecuci-2013

Nu pentru că sunt deştept şi mă doare sufletul pentru  amărâtul ăsta de oraş şi pentru oamenii care îl trăiesc (deşi aţi putea să le luaţi în considerare!) vă spun că, o şleahtă de tâlhari au pus mâna pe oraş! Iar noi stăm cu  pumnii în buzunare. Stăm pasivi întocmai jumătăţii alea de familie căsătorite cu soţul lui sir Elton John. Iar ei cumpără fără bani, pe prosteala, peste 2 hectare în buricul târgului. Chiar aveam parc. Acum parcă-i parc. Şi nu ştiu ce rahat de ziar titrează „Parcul Central a fost redobândit pentru tecuceni!”. Pe dracu’, tecuceni din Ţepu!

L-au fugărit pe singurul tecucean nebun care stătea de vorbă cu trandafirii de veneau străini din alte zări să vadă minunea! M-am prostit şi-am poezit dar’ adevărul contează! Ce-i acum?! O mână de vreascuri şi-o ambiţie de turbat. Economist. Iar noi, dincolo de statutul de spectatori, nu-prea facem nimic altceva.

Trec prin parc şi-mi vine să-mi şterg ochii cu pumnii mâinilor in loc de podul palmei! Mă oftic. Până la urma cine dracu’ se crede acest flăcău de pe dealuri?! Asasin de trandafiri? Cioban de oameni?! Când ştiu că aproximativ 100 de familii trăiau din cauza florilor (na’ c-am spus-o!) iar acum aproximativ 100 de guri pline de foame înjura de Ţepu  pe Ponta şi pe Antonescu, îmi vine să urlu până se-aşează literele în cuvinte…

Citeşte întreg articolul în ediţia tiparită a ziarului OBSERVATOR – ProTecuci
pe care-l poti procura de la chioşcuri sau la distribuitorii volanţi.