shopify
analytics tool

UPDATE: Pentru Av. Radu Nicu, fapta sa se prescrie peste doi ani

Avocat Radu Nicu

Revenim asupra acestui aspect urmare a solutiei date in data de 20.febr.2012 in urma recursului pe langa Curtea de Apel Bucureşti. Iata continutul acesteia: Număr dosar: 21293/3/2010
Data: 01.08.2011
Materie juridică: Penal
Obiect: omorul calificat (art. 175 C.p.)
Stadiu procesual: Recurs
Părţi: 1. AMOROSO FRANCESCO – Intimat, parte civilă
2. PARCHETUL DE PE LÂNGĂ  CURTEA DE APEL BUCUREŞTI –  Recurent
3. RADU NICU  – recurent, intimat inculpat
Soluţie: Admite recursul declarat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti împotriva deciziei penale nr.185/A din 14 iunie 2011 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală. Casează decizia penală atacată şi menţine sentinţa penală nr.955/F din data de 15 decembrie 2010 a Tribunalului Bucureşti – Secţia I Penală. Respinge, ca nefondat, recursul declarat de inculpatul Radu Nicu împotriva aceleiaşi decizii. Obligă recurentul inculpat la plata sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 300 lei, reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă.

Prin urmare, acesta trebuie sa ispaseasca pedeapsa primita initial de 18 ani de inchisoare.

Despre acest caz am mai postat AICI

Articolul initial: Avocatul Radu Nicu a primit 18 ani de închisoare pentru un omor comis în urmă cu 20 de ani. Fapta sa se prescrie peste doi ani. Un proiect de lege ar putea elimina prescrierea faptelor de omor. Mai mulţi criminali au scăpat de rigorile legii întrucât fapta lor s-a prescris până la o condamnare definitivă.
Principalele dovezi pentru condamnarea lui Nicu Radu au fost probele ADN şi declaraţiile date de martori. Radu Nicu (58 de  ani) a contestat cu apel condamnarea şi va rămâne în libertate până când sentinţa va rămâne definitivă. Judecătorii Tribunalului Bucureşti au arătat că Radu Nicu este vinovat de moartea septuagenarei Elena Puflea, din Tecuci, şi de tentativa de omor împotriva italianului Francesco Amoroso.
Firul de păr din portbagaj, ignorat
În ciuda probelor evidente, care-l incriminau după comiterea primei fapte din 1991, amprente şi mărturii ale martorilor, Radu Nicu a fost lăsat în libertate. Mai mult, el a primit neînceperea urmării penale, iar dosarul a fost redeschis în 2006 de Parchetul Capitalei.
Judecătorii au constatat că una dintre principalele probe împotriva lui Radu Nicu a fost efectiv ignorată de poliţiştii gălăţeni: un fir de păr găsit în portbagajul Daciei cu care a transportat victima. Potrivit unui raport al Institutului de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţie, realizat în 1991, firul de păr de natură umană este al unei persoane care are grupa sanguină BIII – identică cu grupa sanguină a Elenei Puflea. … citeste intreg articolul

Autor:  Liliana Năstase, Ionel Stoica
Sursa:  Ziarul Adevarul