shopify
analytics tool

Plângere penală împotriva USL pentru mită electorală

spray-Finkelstain-electoral-2_tecuci.eu   Alianţa Pentru Progres a depus o sesizare la Biroului Electoral Tecuci prin care s-a adus la cunoştinţă că miercuri, în zona cartierului Bălcescu ( n.r. – dar si in alte cartiere), reprezentanţii Uniunii Social Liberale, au împărţit la cetăţeni, bunuri cu valoare electorală (spray insecticide şi pliante electorale) având imprimate etichete caricaturale, cu conotaţii injurioase la adresa Partidului Democrat Liberal şi a candidatului pentru primăria Tecuci a Alianţei Pentru Progres, Eduard Finkelştain. Biroul Electoral a hotărât sesizarea organelor de poliţie abilitate în vederea constatării şi sancţionării faptelor contravenţionale semnalate cu drept de contestaţie în termen de 3 zile. Mai mult deputatul Mircea Toader a declarat miercuri seară la o dezbatere electorală televizată (Realitatea TV) că pentru faptul amintit mai sus s-a depus plângere penală la Parchet pentru mită electorală.

Plangerea a fost facuta in temeiul legii electorale:

Art. 109 – (1) Promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum si în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidati ori un anumit candidat pentru functia de primar, consilier sau de presedinte al consiliului judetean, precum si primirea acestora de către alegători constituie infractiuni si se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Punct de vedere:  contactat telefonic în jurul orei 20 pentru a oferi un punct de vedere, candidatul USL Daniel Ţuchel, aflat la o întrunire electorală cu tecucenii, a precizat că în cursul zilei a fost în Galaţi şi Ţepu şi nu ştie nimic despre împărţirea vreunor pliante şi insecticide.

Flayer_Finkelstain-electoral_tecuci.euFlayer-Finkelstain-electoral-2_tecuci.eu