shopify
analytics tool

Primăria din Tecuci a cumpărat cinci aparate de cafea, cu 41.000 de lei – VIDEO

varsa-cafeaua

Angajaţii primăriei din Tecuci sunt mari consumatori de cafea. Fostul edil a cumpărat cinci automate pentru care a plătit 41.000 de lei, mult peste preţul pieţei spune actualul primar. Curtea de Conturi a constatat deja că achiziţia nu este justificată şi cere acum valorificarea aparatelor şi recuperarea prejudiciului.

Pe lângă cele cinci aparate de cafea care vor fi scoase la licitaţie, actuala conducere a Primăriei mai are de recuperat şi un prejudiciu în valoare de 15.000 de euro. Este vorba despre consumabilele folosite, într-un an, pentru aceste aparate: 356 kilograme de cafea, capucino şi ceai.

„Este, într-adevăr să zic aşa, o grijă pentru angajat, dar trebuie să ne gândim şi la banul public. Vorbim de consumabile de 60.000 de ron, de aparate de cafea de 41.000 de ron. Deci 100.00 de ron achiţii făcute din banul public,” spune Cătălin Hurdubae, primarul municipiului Tecuci.

Actualul primar spune că automatele de cafea au fost cumpărate la preţuri de opt ori mai mari decât cele ale pieţei.

„După ce l-am verificat pe net, ajunge la 1300 de lei. Ce am verificat noi, în facturi, apare undeva la 8300 de lei. Cred că pentru că are inscripţionat Primăria Tecuci.”

„Asta se cheamă înşelătorie, manipulare de fonduri publice, achiziţii care sunt fără de folos pentru

comunitate,” se plânge un localnic.

Fostul primar Daniel Ţuchel este acuzat de actualul edil că ar fi folosit în interes personal câteva autovehicule din proprietatea instituţiei. În plus, o maşină de teren este de negăsit, iar două ATV-uri, cumpărate în luna aprilie cu 28.000 de euro, au deja la bord peste 150 de kilometri.

Mai mult, pentru cele două ATV-uri au fost cumpărate şi echipamente precum cizme, mănuşi şi jachete sport în valoare de 2.000 de lei, care acum sunt de negăsit.

„Achiziţionarea acestor ATV-uri sunt convins că a fost făcută în exclusivitate pentru anumită persoană. Echipamentele, lama de deszăpezire, sărăriţele au fost nişte echipamente cumpărate pentru a acoperi achiziţia,” adaugă primarul municipiului Tecuci.

Fosta conducere a primăriei Tecuci este acuzată şi că a cumpărat mobilier de lux pentru biroul primarului, dar şi haine de firmă pe care le-ar fi achiziţionat cu titlul de echipamente de protecţie pentru muncitori. Fostul primar nu a putut fi contactat pentru a explica achiziţiile făcute.

Sursa: digi24.ro
Foto: satmareanul.net

10 Comments on "Primăria din Tecuci a cumpărat cinci aparate de cafea, cu 41.000 de lei – VIDEO"

 1. greva femeilor | 25 august 2016 at 20:23 | Răspunde

  ce glume de prost gust poate sa faca noul primar… auzi ‘pentru ca au inscriptionate primaria tecuci’
  deci cred ca s-au dat de gol cu reportajul asta: un aparat din ala poate ajunge lejer la 1500-2000euro.
  apoi in ce priveste atv-urile, in sedinta sustinea ca au cate 100.000km (da, una suta mii km), iar acum au doar 150km.
  se vede de la o posta ca atv-urile sunt noi si 150km nu inseamna nimic-ii faci cu bicicleta in 5zile.
  am votat cu hurdubaie sa scap de tuchel, dar regret, si tineti cont ca au trecut doar 2luni de cand e in functie.
  omul are un comportament de marlan cu angajatii din primarie si unitatile din subordine.
  nu tine cont ca mai sunt si profesionisti, care nu au treaba cu politica, si ii baga pe toti in aceeasi oala, jignindu-i si improscand cu noroi in toti… ca si cum nu el i-a gasit acolo cand a venit.
  prostul satului nu-si da seama ca functia pe care e este trecatoare si peste 4 ani o sa aiba soarta lui tuchel.
  PS: poate sa-mi spuna si mie cine e libidinosul, umflatul si figurantul care circula zi lumina si noapte cu masina platita de noi, SKODA GL 02TEC a primariei, cu combustibilul platit de noi? nu-si mai misca curul din masina aia decat cand intra in primarie… asa pe la ora 7-8 seara.
  iar umflatul asta nu stiu sa fie soferul primarului. deci cine e?????

  • Bine domnule Tuchel, daca esti asa de corect ce cautai noaptea in sediul primariei? Si la aceasta infractiune ti-ai luat si nevasta, vrei sa o bagi in puscarie nevinovata?

  • Este Tarziman. A castigat concursul de referent la primaria acum cateva zile. Ce nu stiati de concurs? Pai daca nu va intereati? Dar la castigat pe bune. Despre Hurdubae care vad ca spune numai minciuni (ce minciuni spunea Tuchel dar ce mincinos e asta – dupa cum vedeti exemplul AtV urile aveau 100.000 km si de fapt au 150 KM, dar la inceput spunea mincinosul ca nu le gasete deloc, sunt furate de tuchel- se vede ca omul este mitoman rau sau asa considera el ca politica inseamna sa fii mincinos) vrem sa spunem ca spre iarna cel tariu in primavara daca o continua asa credem ca se va incepe o campanie de strangere de semnaturi ca sa plece acasa. Si chiar daca el considera ca se bazeaza pe prefectul Ortocol ii spunem noi ca de data asta nu maia vem chef sa asteptam 4 ani sub nici o forma. dupa strangerea semnaturilor ca vrea ori nu vrea Ortocol hurdubae va pleca acasa la Vaslui. Asta numai daca va continua asa……gen Ionel senatorul

 2. …..Subordonata directa in caca de cultura ii este marea inteleapta doamna Aida, angajata de primarul Tuchel in anul 2013. Doamna este un critic vechement la adresa fostei administratii impotriva PSD scotand in evidenta toate furturile din primarie ale acestora. Sustinatoare infocata a Primarului Tuchel care a anagato in caca de cultura se specializeaza pe cantat la flaut cu butonul apasat. Suporta cu stoicsm presiunile PSD care cere sa ii fie anulat postul de referent din caca de cultura pe motiv ca examentul a fost fraudat, fiind pila lui Tuchel, ignorand masterele si specializarile sale la Apolonia University.

  • Daniela Dolanescu | 26 august 2016 at 08:36 | Răspunde

   Dumneata faci o confuzie, Aida este unul dintre cei mai vehementi critici ai administratiei Tuchel, fapt dovedit de articolele publicate zilnic impotiva mafiei tucheliste. Aia care ataca zilnic PSD-ul e Alina Popa, in tecuceanul si sindromul.

 3. masina de teren despre care vorbiti adica UAZ ul cu numarul MAN care avea 40 de ani vechime adica era de fapt IMS cum se spunea a fost data la programul Remat. Cred ca vati cam incurcat in hartii. O gasiti la Remat gara de de sud dincolo de barieara. Faceti o cerere acolo sa vo dea inapoi daca aveti nevoie de ea. Avea consum 21 litri la suta fiind fabricata in anul 1973. Este masina de inainte de aparitia ARO

 4. Victor Paul Dobre | 25 august 2016 at 17:33 | Răspunde

  draga noua conducere,lasati vrajeala! acestea sunt mizilicuri. asteptam dezvaluirile despre furtul celor 22 de miliarde disparute pe hrana cainilor la Zooland. Sau deturnarea de fonduri de 30 miliarde de la Rampa Rates. Sau costurile exorbitante cu achizitia patinoarului secon-hand de 5 miliarde, realizata de Grosu de la Piata…..hai, mai cu tupeu!
  Dar calendarele de 4 miliarde?…lasati gainariile

  • Astea au facut obiectul controalelor Curtii de Conturi. Ce s-a dat publicitatii zilele astea sunt rezultatele verificarilor facute pe lunile ianuarie-iunie 2016, si cateva luni din 2015, de catre auditul primariei.Doi oameni cat vreti sa faca? Un pic de rabdare.

  • Aasistenta juridica si expertizele pe cazul romlux care a fost inventat pentru a se fura bani si vedeti ca nu cumva sa nu transpire cei doi oameni din primarie care fac auditul: unul fost contabil sef la Termsal si celalat fost angajat la Garda financiara fostul coleg al lui cojocaru

   • Tepeanul se face ca ploua. Pai are sau nu Tecuciul iluminat public? Cum adica a fost inventie? Inventie au fost sindrofiile cu ….cadande.. de 200 miliarde… alea afacerii… masinile cumparate fara aprobarea consiliului…detrurnarea de fonduri….contul extrabugetar incriminat si de Curtea de Conturi…. hotiile facute cu cardurile fara limita….sutele de incredintari directe pentru care s-au primit amenzi de 4,8 miliarde din care conf. documentele s-au platit de Tuchel 2,4 miliarde…. amenda platita la antifrauda, e o moutate nu?…etc, atc…

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!