shopify
analytics tool

Primăria Tecuci amendată cu 2 miliarde lei pentru divizarea contractelor de achiziţie publică

Fragmentare-contracte-achizitii-publice-Tecuci


Într-un interviu acordat la VOXTV Galaţi, care l-a avut ca unic invitat pe Daniel Ţuchel, primarul Municipiului Tecuci, moderatorul emisiunii Silviu Vasilache, l-a întrebat punctual dacă are cunoştinţă despre o amendă de 200.000 lei (2 miliarde lei vechi) aplicată de ANAP (vezi de la minutul 3:55 în acest video).

Răspunsul primarului a fost evaziv. Acesta a afirmat că nu are cunoştinţă de aceasta amendă şi că nu avea cum să-i scape, deoarece are o valoare semnificativă. ProTecuci a intrat în posesia unui document care arată că Daniel Ţuchel deşi a negat, nu numai că ştia de existenţa amenzii dar a şi semnat ordinul de plată în valoare de 100.000 lei (jumătate din cuantumul amenzii plătită în max 48 de ore). Avem de asemenea confirmarea faptului că în ultimii doi ani au mai fost încă trei amenzi cu valori apreciabile care au fost achitate de UAT Tecuci. Revenim cu amănunte.

Supunem atenţiei şi dezbaterii publice situaţia creată şi învederam consilierii locali, indiferent de steagul de partid pe care-l slujesc, că au obligaţia legală de a iniţia toate diligentele (acţiunile) necesare recuperării acestor sume la bugetul local de la persoana vinovată.

ANAP Document amenzi 1ANAP Document amenzi 2