shopify
analytics tool

Primăria Tecuci trebuie să înapoieze chiriaşilor taxa de garanţie ce a fost percepută ca 10% din chiria lunară

Primaria-te-face-la-buzunar

Printr-o hotărâre, primarul a mai instituit un bir în sarcina cetăţenilor ca, pe lângă chiria lunară, să plătească şi o taxă de 10% din chiria lunară ca reprezentând garanţie. Astfel, chiriaşilor care refuzau să achite această garanţie, nu li se mai prelungeau contractele iar unora le-au fost emise chiar titluri executorii pentru a fi executaţi silit.

Totuşi au fost şi chiriaşi care au refuzat să achite aceasta taxa de garanţie considerând că este ilegală. Astfel chiriaşa Cărăbăţ Rodica a refuzat să achite taxa de garanţie achitând doar chiria lunară, aşa cum a achitat de-a lungul anilor. La acest refuz de plată a taxei de garanţie a primit somaţie şi titlul executoriu din partea Primăriei pentru a fi executată silită. Aceasta a contestat somaţia şi titlul executoriu în instanţă pentru a fi anulate. În timpul procesului expiră contractul de închiriere şi i s-a pus în vedere că dacă nu va achita toată garanţia din urmă, contractul de închiriere nu va mai fi prelungit. Prinsă în această situaţie, a fost nevoită să achite garanţia din urmă dar procesul a continuat.

Prin sent. Civ. 335 din 12.12.2016 în dosarul 4767/324/2015 Judecătoria Tecuci a hotărât să respingă excepţia rămânerii acţiunii ca fiind rămasă fără obiect, fiindcă instanţă a înţeles că fost şantajata să achite din urmă toată garanţia şi a admis contestaţia dispunând anularea somaţiei şi a titlului executoriu nr. 44319/226/PJ din 11.11.2015 emise a UAT Tecuci ca fiind nelegale şi restituirea sumei de 110 lei încasată ilegal.

Prin urmare, tecucenii care aţi fost şantajaţi şi li s-a oprit abuziv taxa de garanţie la contractele de închiriere aveţi dreptul să vă prezentaţi la Primăria Tecuci să vi se restituie banii, eventual cu dobândă fiindcă un tecucean şi-a făcut dreptate pe nervii şi banii săi.

Fii tu primul care comentează on "Primăria Tecuci trebuie să înapoieze chiriaşilor taxa de garanţie ce a fost percepută ca 10% din chiria lunară"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*