shopify
analytics tool

Primarul Daniel Ţuchel face afirmaţii grave la adresa presei din Tecuci – Video

Daniel-Tuchel-interviu-la-VoxTV-Galati

Marţi , 02.02.2016, primarul Daniel Ţuchel s-a cerut la Televiziunea gălăţeana VOXTV. Emisiunea a fost înregistrată şi va fi transmisă în două zile diferite. În dialog cu realizatorul Silviu Vasilache primarul Municipiului Tecuci a făcut mai multe afirmaţii interesante, unele chiar explozive. Nu au lipsit, aşa cum ne-a obişnuit, acuzele şi afirmaţiile fără acoperire. O să vă prezentăm în mai multe episoade cele mai interesante secvenţe din acest interviu. Astăzi am selectat episodul ce viza presa locală din Tecuci.

Mai întâi, primarul Daniel Ţuchel evita cu măiestrie răspunsul la întrebarea „Dacă noi (reporterii de la VOXTV) am veni la şedinţele de Consiliu local, fără acreditare, ne-aţi da afară?”. Însă răspunde invocând oarece legislaţie numai de el ştiută. După 3 ani şi jumătate consilierii locali, la comanda primarului, a permis accesul în sala de şedinţe după bunul plac. Funcţie de ce interese erau protejate în şedinţele desfăşurate din iunie 2012.

Ceva mai târziu face afirmaţia că „aşa cum noi politicienii respectăm legea… la fel trebuie să o respecte şi jurnaliştii„. Domnule Vasilache ne-am fi dorit să-l întrebaţi pe invitatul dumneavoastră dacă a organizat, de când este primar, vreo conferinţa de presă la care să fie invitate toate publicaţiile din Tecuci şi/sau din Galaţi? Aşa cum o cerea LEGEA. Ştie tecuceanul că există un birou de relaţii cu presa şi care are activitate doar pe hârtie?  Dar cea mai gravă afirmaţie a fost cea legată de banii care s-au „dus din primărie” la „oamenii de presă”. SUTE DE MILIOANE!!!

SOMAŢIE PUBLICĂ

Domnule primar, aceste declaraţii va obligă să publicaţi şi să probaţi afirmaţiile făcute în acesta emisiune. Opinia publică are dreptul să intre în posesia acestor informaţii. Pentru că, dacă s-au plătit sume importante de bani pentru care există contracte de prestări servicii media, înseamnă că acele sume nu pot face obiectul vreunei reclamaţii. Contractul este înţelegerea între părţi şi nu poate fi reziliat decât în condiţiile legii, cu atât mai mult dacă au fost aprobate în Consiliul local şi nu au fost remarcate de Curtea de conturi ca fiind în neregulă.

Dar, dacă sumele la care faceţi referire s-au plătit fără acoperire legală şi aţi avut cunoştinţă de acesta, este o faptă gravă, penală, care se numeşte tăinuire. Din câte ştim şi administraţia Ţuchel a avut contract de servicii media cu Radio Tecuci pe o perioadă de 6 luni. Aţi fost prezent la câteva emisiuni în care va-ţi „interpretat partitura” fără să fiţi incomodat. Dar de îndată ce media locală nu a mai dorit să „joace” aşa cum aţi dorit, subit nu a mai existat presa şi radio la Tecuci.

ProTecuci este interesat de documentele invocate şi promite că le va mediatiza negreşit. Indiferent de ce persoana este în cauză.

Iată un scurt video care arată cum, la comanda primarului, politistii locali comit un abuz: