shopify
analytics tool

Progresiştii gălăţeni vor să meargă pe liste proprii la locale

Dan dobrea  Progresiştii gălăţeni şi-au stabilit obiectivele pentru alegerile locale la care vor participa pe liste proprii. Totuşi, UNPR mizează şi pe sprijinul PDL pentru câştigarea fotoliului de preşedinte al Consiliului Judeţului. Cele două partide nu au ajuns însă până acum la o înţelegere fermă în această privinţă.  Liderul UNPR Galaţi, Dan Dobrea, a afirmat că Eugen Chebac va candida pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Judeţului sub sigla UNPR şi susţinut de PDL.”Avem un candidat la preşedinţia Consiliului Judeţului, în persoana domnului preşedinte Eugen Chebac, care va fi susţinut şi de către PDL pentru a accede la un nou mandat”, a afirmat Dobrea. Progresistul a precizat că Eugen Chebac va primi susţinerea PDL pe baza unei hotărâri, luate la nivel naţional.”Este o hotărâre luată la nivel naţional ca acolo unde unul sau altul dintre partide are un candidat cu şanse sau un candidat care este preşedinte de CJ sau primar în funcţie, să fie susţinut şi de către celălalt partid. Este exclus să facem parte din Mişcarea Populară. Mergem la alegeri pe sigla UNPR, pe propriul nostru drum”, a menţionat Dobrea.
Liderul UNPR a adăugat că Eugen Chebac este în acest moment ,,membru PSD cu cotizaţia la zi”.
Declaraţiile lui Dobrea referitoarea la susţinerea lui Chebac de către democrat-liberali sunt însă contrazise chiar de liderul PDL Galaţi, Mircea Toader. „Nu am stabilit că îl vom susţine pe Chebac, nu s-a semnat vreun protocol în acest sens. Deocamdată suntem în negocieri, e adevărat; totuşi există o opinie în PDL să mergem separat, vom vedea”, a declarat Mircea Toader.
Progresiştii vor 12% la locale
Dan Dobrea a mai spus că UNPR doreşte să obţină cel puţin 12% din sufragiile electoratului şi să câştige preşedinţia CJ, în caz contrar va demisiona.
„UNPR doreşte obţinerea a cel puţin 12 procente din voturile alegătorilor, câştigarea preşedinţiei CJ şi de ce nu, dacă vom avea un candidat serios, şi câştigarea Primăriei Galaţi. Dacă nu voi îndeplini aceste obiective este normal să demisionez din funcţia de preşedinte al filialei. Candidaţii la primării şi pe listele de consilieri vor fi anunţaţi în următoarele zece zile”, a declarat Dobrea.
El a mai spus că în următoarele săptămâni progresiştii gălăţeni vor stabili lista de candidaţi pentru Consilul Local şi Consiliul Judeţean. În ceea ce priveşte candidatul pentru fotoliul de primar al municipiului Galaţi, Dan Dobrea, a afirmat că în în maxim două săptămâni şi acesta va fi cunoscut. „Sunt mai multe posibilităţi, este vorba despre trei persoane dar nu pot încă să dau un nume”, a declarat Dobrea.
Potrivit acestuia, UNPR Galaţi are în prezent aproximativ 7.000 de membri.

Sursa: impartial.ro