shopify
analytics tool

Punct şi G(a)TA

Narcisa-Helena-Ţuchel-Comuna-Ţepu

De două zile nu mă pot opri din râs. Câteodată e doar un zâmbet, câteodată e un râs sănătos ca după o boală lungă. Şi nu râd de trupă lăsată fără viitor care-şi închide conturile de facebook cu viteza luminii uitând pentru ce le-au deschis pentru că şi ei sunt tot tecuceni. Şi nu râd de deruta din Primărie pentru că deruta era aşteptată şi firească. Nu râd nici măcar de omul căzut pentru că nu e normal. Şi nu râd nici de sindroame rămase fără obiectul adulaţiei pentru că oricum banii n-au miros, aşa că…

Nu… râd de strategia de campanie şi de rezultatul strategiei.

Marele strateg economist neamţ locotenent performant facem treabă… nici el nu mai ştia ce să-şi mai pună în legătură cu el… şi-a implicat până la capătul capătului familia într-o luptă care trebuia să fie doar a lui.
Aşa ne-am trezit peste noapte cu doamna fost primar indignată. Şi mamă. Şi mamă şi indignată. Peste o noapte “strategică”. Că poate dă bine. N-a dat. Pentru că tecucenii au înţeles jocul ieftin făcut din disperare. Ar fi înţeles tecucenii să fiţi indignată când soţul şi-a/şi v-a schimbat numele la toţi adăugând prenume nemţeşti “ca să dea bine”. Ar fi înţeles tecucenii să fiţi indignată când, tecuceancă fiind, dădea afară tecuceni ca să angajeze ţepeni. Ar fi înţeles tecucenii să fiţi indignată când angajările se făceau pe criterii de sâni, fund şi alte picioare. Lungi de obicei. Ar fi înţeles tecucenii să fiţi indignată când oraşul făcea aluzii despre Violete, Lăcrămioare, Daniele şi alte doamne… Ar fi înţeles tecucenii să fiţi indignată când soţul se folosea de imaginea copiilor că să-şi facă capital primind Like-uri şi Share-uri.
Dar n-aţi fost în nici unul din aceste cazuri! Aţi ales să fiţi indignată (şi mamă) în cel mai nepotrivit moment. Aţi ales să fiţi indignată când oamenii deja înţeleseseră că sunteţi ca el.

Strategia de campanie i-a adus fostului primar de Tecuci câteva sute de voturi în plus faţă de previziunea iniţială. Strategia de campanie de la Tecuci i-a adus fostului administrator de la Ţepu câteva sute de voturi în minus. Primele, în plus, total inutile. Celelalte, în minus, l-au făcut să piardă alegerile la Ţepu pentru că acolo nivelul de sute de voturi contează. Coincidenţă? Hm… Strategie!
Fostul primar, fosta primăriţa, fostul administrator… poate cu toţii au învăţat ceva din lecţia de bază a democraţiei… poate…

Scris de user „ABC”

TECUCI Zero 2012 - 2016

        Stil de viață sănătos, relaxat la Tecuci – Herr Gerhardt are grija de tine 2012 – 2016