Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home4/pro98tec/public_html/arhiva/wp-content/plugins/custom-permalinks/frontend/class-custom-permalinks-frontend.php on line 498
Reabilitarea ambulatoriului la start | https://protecuci.ro/arhiva

Reabilitarea ambulatoriului la start

Ambulatoriul de specialitate   Ambulatoriul de specialitate aparţinând Spitalului Municipal „Anton Cincu” Tecuci se află de mai mulţi ani în atenţia mai-marilor oraşului, în ideea de a fi reabilitat, numai că în afară de discuţii, până acum nu au apărut fondurile necesare reabilitării din nicio zonă. Astfel, cu fiecare zi clădirea  policlinicii, cum mai este cunoscută, căpăta „ţinuta” unei ruine veritabile, cu pereţi deterioraţi, acoperiş ciuruit de vreme, prin care precipitaţiile se strecoară fără probleme în interior, cu mucegai şi umezeală prin mai toate zonele, grupuri sanitare cu miros de amoniac rar îndepărtat. În acest peisaj sinistru, oameni suferinzi îşi reazemă umerii împovăraţi de boală de muchia unui perete ce parcă stă să cadă. Acest tablou are şanse să se schimbe în perioada următoare, iar asta nu este doar o promisiune, ci o realitate.
La începutul lunii octombrie a avut loc licitaţia privind reabilitarea termică a Ambulatoriului de specialitate, licitaţie la care au participat nu mai puţin de 8 societăţi de profil, câştigătoarea competiţiei fiind SC Building Stail SRL Tecuci, cu valoarea de 240.700 lei + TVA şi o perioadă de execuţie de 12 luni de la data semnării contractului, care a avut loc pe 1 noiembrie.
La această dată finanţarea lucrării este asigurată doar în proporţie de 50%, urmând ca restul fondurilor să fie alocate pe parcursul execuţiei lucrărilor. Conform expertizei tehnice, starea terasei necirculabile este foarte proastă, aceasta prezentând zone foarte deteriorate, materialele din care este compusă terasa sunt umflate din cauza infiltraţiilor de apă, bucăţi de zidărie pur şi simplu cad de pe clădire, punând în pericol siguranţa cetăţenilor. Aceste lucruri au fost confirmate şi de echipa de ingineri care a inspectat clădirea. Concluzia trasă de experţi a fost că  acoperişul existent al clădirii Ambulatorului de specialitate din Tecuci, construcţie proiectată şi realizată în anul 1970, necesită a fi schimbat în totalitate, datorită faptului că este foarte degradat, vechi, cu perioada de garanţie depăşită, iar eventualele reparaţii sunt imposibile.
Situaţia propusă este realizarea unei şarpante din lemn de brad ecarisat şi ignifugat. Învelitoarea se va realiza din tablă profilată tip ţiglă şi va fi prevăzută cu parazăpezi. Vor fi îndepărtate straturile componente ale acoperişului existent, până la placa de beton armat. Lucrările „prinse” în proiect sunt binevenite, numai că managerul bătrânului aşezământ medical tecucean şi-ar dori mai mult, iar în acest sens dr. Dragoş Teodoru precizează: „Ne-am dori ca acest proiect să aibă continuitate cu alte lucrări deosebit de necesare, cum ar fi: înlocuirea instalaţiilor sanitare, care sunt la fel de vechi şi deteriorate, şi înlocuirea tâmplăriei. Dacă pentru proiect avem asigurate fondurile necesare, nu acelaşi lucru putem spune şi despre restul investiţiilor pe care ni le dorim. Pentru acestea din urmă trebuie să găsim soluţii de finanţare”.   Sursa: monitoruldegalati.ro